Reinaerde - Begeleiders voor de doelgroepen LVB(+)
Overslaan naar content

Begeleiders voor de doelgroepen LVB(+)

Op locatie
 • Nieuwegein, Den Dolder, Utrecht, Veenendaal, Woudenberg, Utrecht, Nederland
€ 2.182 - € 3.938 per maandBegeleider

Jij ziet hoe een cliënt zich gedraagt en verdiept je in de oorzaak daarvan. Dankzij jouw begeleiding bouw je een band op: jij ziet wie de cliënt echt is.

De cliënten:

Mensen met een licht-verstandelijke beperking (LVB), of met LVB in combinatie met psychische en/of gedragsproblematiek (LVB+), kunnen zich vaak prima uiten en hebben weinig tot geen lichamelijke beperkingen. Veel lukt dus zelf: cliënten met een LVB(+) doen volop mee aan de samenleving. Toch zijn er vaak ook dingen die niet lukken, bijvoorbeeld het begrijpen van moeilijke taal, oplossen van problemen of het onderhouden van sociaal contact. Ook het inschatten wat de consequenties van beslissingen op langere termijn zijn, is lastig. Voor die zaken die niet alleen lukken, hebben zij hulp en begeleiding nodig.

Jouw werk als begeleider:

Samen met je collega's lever je een bijdrage aan een passend ondersteuningsaanbod op maat en draag je bij aan een prettige en veilige woonomgeving waarin de cliënt zich goed voelt en zich kan ontwikkelen. Verder draag je bij aan het opstellen en evalueren van het ondersteuningsplan en bespreekt suggesties met de regiebegeleider en/of andere professionals, waarbij je continu oog hebt voor de ontwikkelingsmogelijkheden van de cliënt. Je begeleidt cliënten zowel individueel als in groepsverband, waar mogelijk gericht op het participeren in de samenleving en het stimuleren van de zelfredzaamheid. In het dagelijks leven van de cliënt speel jij een ondersteunende rol waarin je ook het sociale netwerk betrekt.

Jij helpt de cliënten op weg richting werk of dagbesteding, wanneer ze thuis zijn creëer jij een thuissituatie waarbij je hen stimuleert zoveel mogelijk zelf te doen, denk aan het opruimen van hun eigen kamer of het maken van een maaltijd.


Tijdens de bezorging van de boodschappen was er helaas iets niet goed gegaan bij het vervoeren, de fles afwasmiddel was helemaal ingedeukt. Een bewoner hielp mij met opruimen en riep ‘’dat geeft niks, deze fles heeft ook een beperking, maar werkt nog prima!’’

                                                                             Laura, regiebegeleider LVB


Waar kun je werken? 

Cliënten met een licht-verstandelijke beperking wonen vaak in een eigen studio of appartement met een gedeelde woonkamer. Verspreid door de provincie Utrecht heeft Reinaerde verschillende van dit soort woningen, waarbij de intensiteit van de begeleiding per woning kan verschillen. Er zijn ook cliënten die zelfstandig wonen met ambulante begeleiding. Sommige cliënten hebben via jobcoaching een reguliere baan, maar er zijn binnen Reinaerde ook verschillende dagbestedingsplekken bij bijvoorbeeld restaurants, ateliers, bij de groendiensten of in facilitaire teams. Er is dus altijd wel een plek in de buurt waar je met deze doelgroep kunt werken.

Dit neem je mee: 

Jouw talenten kun je het beste beschrijven als:

 • Goed kunnen signaleren en observeren
 • Geduldig
 • Oprechte interesse in mensen
 • Goed kunnen samenwerken
 • Open houding

Verder neem je mee: 

 • Een mbo zorgdiploma vanaf niveau 2, denk aan opleidingen als SPW, SPH, Maatschappelijke zorg, Helpende, Verzorgende IG, Verpleegkundige;
 • Ervaring met de doelgroep LVB/LVB+ is fijn, maar niet vereist. Evenals kennis van de verschillende methodieken;
 • Je kunt voor je eerste werkdag een Verklaring Omtrent Gedrag overleggen.

Dit krijg je van ons:

 • Een mbo zorgdiploma vanaf niveau 2, denk aan opleidingen als SPW, SPH, Maatschappelijke zorg, Helpende, Verzorgende IG, Verpleegkundige;
 • Ervaring met de doelgroep LVB/LVB+ is fijn, maar niet vereist. Evenals kennis van de verschillende methodieken;
 • Je kunt voor je eerste werkdag een Verklaring Omtrent Gedrag overleggen.
 • Direct een contract voor onbepaalde tijd
 • Aantal uur per week, de diensten en dagen overleggen we graag met jou zodat jouw privé en werk goed in balans is
 • Een salaris conform de cao Gehandicapten, dat afhankelijk is van je opleidingsniveau en de functie die je gaat uitvoeren, vanaf FWG 30 (min. € 2.182,-) t/m FWG 45 (max. € 3.938,-) salaris m.i.v. 01-06-2024
 • Eindejaarsuitkering van 8,33% en uiteraard 8% vakantiegeld
 • Je eigen keuze in arbeidsvoorwaarden, bijvoorbeeld een fiets- en sportregeling of extra verlof
 • Goede scholings- en ontwikkelingsmogelijkheden door middel van trainingen, opleidingen en praktijkervaringen
 • Bij Reinaerde kennen wij een aanbrengbonus van € 500,- netto als jij een nieuwe collega aanbrengt

Gelijk solliciteren?

Ben je enthousiast geworden, solliciteer dan direct door je cv naar ons te sturen. Als je gelijk jouw wensen t.a.v. doelgroep LVB (+) en locatie erbij vermeld, dan zorgen wij ervoor dat we snel contact met jou opnemen. Heb je nog een vraag bel dan gerust met Marc Brugman (recruiter) 06-577 69 919 of Linda van Emmerik (recruiter) 06-575 18 780.


Wij werven graag zelf onze nieuwe collega begeleiders, daarom hoeven bureaus geen kandidaten voor te stellen.

of

Apply with Indeed onbeschikbaar