Skip to content

Werken en leren bij Reinaerde

Wil jij alvast praktijkervaring opdoen terwijl je tegelijkertijd een opleiding volgt? Of werk je al maar wil je een carrièreswitch maken naar de zorg? Dan is werken/leren bij Reinaerde een goede volgende stap voor jou!

Werken en leren bij Reinaerde

Als begeleider in opleiding werk je bij Reinaerde en volg je tegelijkertijd een opleiding (BBL niveau 3/4 of deeltijd hbo) tot begeleider in de gehandicaptenzorg. Zo doe je vanaf dag 1 ervaring op en leer je zowel in de praktijk als in je opleiding hoe je cliënten het best kunt begeleiden. Je werkt het grootste deel van de week bij een van de woningen of dagbestedingsplekken van Reinaerde en daarnaast ga je een dag per week naar school. Als je je opleiding volgt bij MBO Utrecht, volg je de lessen samen met andere leerling/zij-instromers van Reinaerde en krijg je regelmatig gastlessen van collega’s. Zo ben je optimaal voorbereid op een baan als professional bij Reinaerde!

Tycho van der Wiel, begeleider in opleiding op De Heygraeff

"Over vijf jaar zie ik mijzelf vast op een groep werken. Dan heb ik mijn opleiding gehaald en hoop ik goed mee te kunnen draaien in het team."

Onze vacatures

Filters

  • Zeist
1 vacatures

Wat heb je nodig om begeleider in opleiding te worden?

Kiezen voor een baan in de gehandicaptenzorg, betekent dat je samen met mensen met een beperking invulling geeft een goed en betekenisvol leven. Het is een baan waar je veel van jezelf in kwijt kunt door écht van betekenis te zijn voor een ander. Wie daar enthousiast van wordt, is van harte welkom om te solliciteren op onze openstaande vacatures voor leerling/zij-instromers.

Jouw mogelijkheden bij Reinaerde

Afhankelijk van de opleiding die je doet, leidt een leer/werktraject bij Reinaerde tot een erkend diploma mbo niveau 3, 4 of hbo. We hebben verschillende afspraken met onderwijsinstellingen in Utrecht, Ede en Arnhem. Je kunt in ieder geval de volgende opleidingen volgen:

  • mbo Maatschappelijke Zorg (niveau 3)

  • mbo Maatschappelijke Zorg (niveau 4)

  • mbo Verzorgende Individuele Gezondheidszorg (niveau 3)

  • mbo Verpleegkunde (niveau 4)

  • hbo Social Work (associate degree)

Er zijn meerdere momenten per jaar om in te stromen. Bij Reinaerde hebben we geregeld vacatures voor leerling/zij-instromer open staan. Check hieronder of er op dit moment een passende vacature voor jou is.

Het salaris dat je als leerling/zij-instromer ontvangt, is volgens de cao Gehandicaptenzorg. Het is afhankelijk van je leeftijd en vooropleiding of je wordt ingeschaald als leerling of als zij-instromer.

Tom Hoftijzer, begeleider in opleiding bij 't Zand

"Ik heb altijd een commerciële baan gehad, maar ik heb mijn hart gevolgd: via een coronabaan ben ik nu in de gehandicaptenzorg beland en dat vind ik heel gaaf"

Leren en ontwikkelen

Eenmaal aangenomen, werk je eerst een aantal maanden voor je opleiding start. Je komt terecht in een team van bevlogen zorgprofessionals van wie je de kneepjes van het vak in de praktijk leert. Na een tijdje start je met je studie, en kun jij de door jou opgedane nieuwe kennis ook weer delen met je team.

Als je bij Reinaerde wordt aangenomen als leerling of zij-instromer, dan krijg je een zogenoemd leerarbeidsovereenkomst. Dit contract voor 28-32 uur per week geldt tijdens jouw opleiding. Binnen deze tijd krijg je een aantal uren voor je opleiding. De resterende opleidingsuren investeer je zelf. Reinaerde vergoedt de studiekosten (lesgeld, boeken) en de reiskosten van huis naar school.

Nadat je je diploma hebt gehaald - afhankelijk van je niveau duurt dit 2, 3 of 4 jaar – willen we je graag een vast contract bij Reinaerde aanbieden. Daarna staat niets je in de weg om verder door te groeien als begeleider.

Werken bij Reinaerde

Ben jij een betrokken zorgprofessional of volg je een zorgopleiding? Ga je voor een afwisselende baan met voldoende mogelijkheden je te ontwikkelen? Kom dan werken bij Reinaerde! Bij Reinaerde vinden we het belangrijk dat ieder mens gezien en gehoord wordt. We gaan uit van de talenten en mogelijkheden van mensen. Of je nu medewerker of cliënt bent: ieder mens is van betekenis voor een ander.

Ruim 2600 medewerkers werken voor en met 3400 mensen met een beperking; zowel kinderen, jongeren, volwassenen als ouderen in de provincie Utrecht. Met elkaar bouwen we aan een betere wereld waarin iedereen een rol van betekenis heeft. Kom jij ons daarbij helpen?

Nieuwsgierig geworden?