Starten als leerling of zij-instromer in de gehandicaptenzorg
Overslaan naar content

Werken en leren bij Reinaerde

Omscholen was nog nooit zo leuk. Leren en werken bij de doelgroep waar je hart ligt!

Als zij-instromer bij Reinaerde ga je in de praktijk leren en zorgen wij ervoor dat je alle kennis krijgt die je nodig hebt. Zo kan jij je talenten gaan inzetten als begeleider. Bij Reinaerde weten wij wat jij nodig hebt. Samen kijken we welke opleiding er bij je past, bijvoorbeeld: Maatschappelijke zorg, Verzorgende IG of Verpleegkunde niveau 4.

Binnen de opleiding volg je lessen en vaardigheden die passen bij jouw ontwikkeling. Als zij-instromer ben je direct onderdeel van het team. Vanaf je eerste dag werk je met cliënten en natuurlijk word je begeleid door ervaren collega's. Met het uiteindelijk doel een diploma als professionele begeleider.

Ben je enthousiast geworden? Dat is mooi! Lees hieronder verder en kom te weten wat je gaat doen en kijk naar ervaringsverhalen van collega's.

Onze vacatures

Filters

1 vacatures
Werken en leren bij Reinaerde
Op locatie
  • Nieuwegein, Houten, IJsselstein, Woudenberg, Zeist, Veenendaal, Den Dolder, Utrecht, Nederland

Tycho van der Wiel, begeleider in opleiding op De Heygraeff

"Over vijf jaar zie ik mijzelf vast op een groep werken. Dan heb ik mijn opleiding gehaald en hoop ik goed mee te kunnen draaien in het team."

Wat heb je nodig om begeleider in opleiding te worden?

Kiezen voor een baan in de gehandicaptenzorg, betekent dat je samen met mensen met een beperking invulling geeft een goed en betekenisvol leven. Het is een baan waar je veel van jezelf in kwijt kunt door écht van betekenis te zijn voor een ander. Wie daar enthousiast van wordt, is van harte welkom om te solliciteren op onze openstaande vacatures voor leerling/zij-instromers.

Jouw mogelijkheden bij Reinaerde

Afhankelijk van de opleiding die je doet, leidt een leer/werktraject bij Reinaerde tot een erkend diploma mbo niveau 3, 4 of hbo. We hebben verschillende afspraken met onderwijsinstellingen in Utrecht, Ede en Arnhem. Je kunt in ieder geval de volgende opleidingen volgen:

  • mbo Maatschappelijke Zorg (niveau 3)

  • mbo Maatschappelijke Zorg (niveau 4)

  • mbo Verzorgende Individuele Gezondheidszorg (niveau 3)

  • mbo Verpleegkunde (niveau 4)

  • hbo Social Work (associate degree)

Er zijn meerdere momenten per jaar om in te stromen. Bij Reinaerde hebben we geregeld vacatures voor leerling/zij-instromer open staan.

Het salaris dat je als leerling/zij-instromer ontvangt, is volgens de cao Gehandicaptenzorg. Het is afhankelijk van je leeftijd en vooropleiding of je wordt ingeschaald als leerling of als zij-instromer.

Tom Hoftijzer, begeleider in opleiding bij 't Zand

"Ik heb altijd een commerciële baan gehad, maar ik heb mijn hart gevolgd: via een coronabaan ben ik nu in de gehandicaptenzorg beland en dat vind ik heel gaaf"

Leren en ontwikkelen

Eenmaal aangenomen, werk je eerst een aantal maanden voor je opleiding start. Je komt terecht in een team van bevlogen zorgprofessionals van wie je de kneepjes van het vak in de praktijk leert. Na een tijdje start je met je studie, en kun jij de door jou opgedane nieuwe kennis ook weer delen met je team.

Als je bij Reinaerde wordt aangenomen als leerling of zij-instromer, dan krijg je een zogenoemd leerarbeidsovereenkomst. Dit contract voor 28-32 uur per week geldt tijdens jouw opleiding. Binnen deze tijd krijg je een aantal uren voor je opleiding. De resterende opleidingsuren investeer je zelf. Reinaerde vergoedt de studiekosten (lesgeld, boeken) en de reiskosten van huis naar school.

Nadat je je diploma hebt gehaald - afhankelijk van je niveau duurt dit 1,5 tot 4 jaar – willen we je graag een vast contract bij Reinaerde aanbieden. Daarna staat niets je in de weg om verder door te groeien als begeleider.

Interesse?

Interesse in een baan waarin leren en werken hand in hand gaan? Kom met ons kennismaken en ontdek jouw mogelijkheden bij Reinaerde.