Reinaerde - Begeleider of Persoonlijk begeleider ernstig/matig verstandelijk beperkt
Overslaan naar content

Begeleider of Persoonlijk begeleider ernstig/matig verstandelijk beperkt

Op locatie
 • Den Dolder, Utrecht, Nederland
€ 2.672 - € 3.938 per maandBegeleider

‘Je bent onze rots in de branding en samen kunnen wij de wereld aan. Jij kunt voorbij mijn gedrag kijken en zien wie ik ben en wat ik nodig heb’.


Herken jij hierin jouw begeleidingsstijl en durf jij de stoute schoenen aan te trekken? Dan zit jij op het juiste adres.

Over de locatie

In Den Dolder, ligt het mooie bosrijke Dennendal, met verschillende woonlocaties. Het is een gebied dat volledig in ontwikkeling is en vernieuwd wordt. Tussen de bossen vind je een mix van oud- en nieuwbouw en bruist het van de energie van onze bijzondere cliënten. Voor meerdere woonlocaties zijn we op zoek naar stevige begeleiders die het leven van onze willen verrijken en samen voor de 100% willen gaan. Onze cliënten hebben naast hun ernstig of matig verstandelijke ook een intensieve begeleidingsvraag wat veel nabijheid, voorspelbaarheid en veiligheid vraagt. Dit doe je door middel van een dagprogramma en vanuit de opgebouwde ondersteuningsrelatie.

Hier vind je meer informatie over de locatie Dennendal in Den Dolder

EVB (ernstig verstandelijk beperkt)

Ben jij goed in het observeren en signaleren van lichaamstaal en non-verbale communicatie en vind je het een uitdaging om aan te sluiten bij het lage ontwikkelingsniveau (0-4 jaar) van deze doelgroep? Als je dit vanuit rust, geduld en respect kan doen en belevingsgericht kan werken is dit iets voor jou! Vanuit jouw rol als begeleider EVB werk je belevingsgericht, maak je veel lichamelijk contact en werk je veel vanuit de zintuigen van de cliënt. Je neemt de client mee aan de hand en laat hem of haar op een veilige manier meebeleven in het dagelijks leven.

MVB (matig verstandelijk beperkt)

Je vindt het fijn om cliënten te helpen zich te ontwikkelen, maar je ziet ook dat nabijheid en het samen (voor) doen heel belangrijk is. Je bent goed in het aangaan van het gesprek met de client, netwerk en behandelaren om de balans tussen overvragen en zo zelfstandig mogelijk leven in stand te houden. Ondanks dat je geen zware zorg biedt, begeleid je cliënten wel met de verzorging, zoals de juiste volgorde bij douchen, schone kleren aan doen en bijvoorbeeld tandenpoetsen.

Triple C

We werken volgens de Triple C methodiek; hierbij staat het aansluiten op de ondersteuningsbehoefte centraal en heeft als uitgangspunt, de cliënten een zo’n normaal mogelijk leven te laten ervaren. Een onvoorwaardelijke ondersteuningsrelatie van de begeleider en een betekenisvol dagprogramma zorgen ervoor dat de cliënt succeservaringen opdoet, waardoor het zelfvertrouwen groeit en de vaardigheden verder ontwikkelen.

Wat ga je doen?

 • Je werkt volgens een onregelmatig dienstenpatroon (dagdiensten en late diensten) op een woonlocatie binnen een vast team
 • Binnen je dienst werk je doelgericht volgens de gemaakte afspraken van het geschreven ondersteuningsplan om de kwaliteit van leven van onze cliënten zo goed mogelijk te organiseren
 • Afhankelijk van de zorg- en begeleidingsvraag voer je zorgtaken uit, zoals wassen en aankleden, helpen met eten en andere activiteiten die horen bij het ondersteunen en begeleiden van het dagelijks leven van onze cliënten
 • In de rol van persoonlijk begeleider ben je verantwoordelijk voor het coördineren van de zorg aan de cliënten, het schrijven en uitvoeren van het ondersteuningsplan en het samenwerken met de cliënt, zijn netwerk en alle betrokkenen

Dit heb je in huis

 • Je hebt een zorg gerelateerd diploma op minimaal mbo-niveau 4 voor de functie (ondersteunend persoonlijk) begeleider
 • Voor de functie persoonlijk begeleider heb je minimaal een zorg gerelateerde opleiding hbo-niveau 5 nodig
 • Een gestructureerde manier van werken met een open houding voor ideeën en feedback

Dit krijg je van ons

 • We bieden je een contract voor onbepaalde tijd aan, uren bespreekbaar tussen de 16 en 36 uur
 • Een salaris van minimaal € 2.672,- op basis van 36 uur voor de functie van (ondersteunend persoonlijk) begeleider tot aan maximaal € 3.938,- op basis van 36 uur voor de functie van persoonlijk begeleider FWG 45)
 • Uiteraard een (Bij)scholing op de Triple-C methodiek en een weerbaarheidstraining
 • Volop mogelijkheden jezelf verder te ontwikkelen door middel van scholing en coaching via de Reinaerde Academy
 • Je eigen keuze arbeidsvoorwaarden, bijvoorbeeld een leasefiets- en sportregeling of extra verlof
 • Bij Reinaerde kennen wij een aanbrengbonus van € 500,- netto als jij een nieuwe collega aanbrengt

Leuke baan, toch?

Neem als je vragen hebt even contact op met Mirjam van Kesteren, Recruiter Den Dolder e.o., voor meer informatie: T 0630481727 of mivkesteren@reinaerde.nl of solliciteer direct. Je bent altijd welkom voor een vrijblijvend gesprek. Zien we je snel?

Wij willen graag onze nieuwe collega’s zelf werven, acquisitie is dan ook niet nodig.

of

Apply with Indeed onbeschikbaar