Den Dolder, Zeist en omgeving
Overslaan naar content

Ontdek wat Dennendal jou te bieden heeft!

Waar kan je ons vinden?

In Den Dolder, tussen de bossen hebben we enorm leuke dagbestedings-en woonlocaties voor onze cliënten met een verstandelijke beperking. In totaal wonen hier zo`n 200 mensen verdeeld over vijf zorglijnen; ernstig verstandelijk beperkt, matig verstandelijk beperkt, licht verstandelijk beperkt, de ouder wordende client met een verstandelijke beperking en cliënten met een complexezorgvraag die veel behoefte aan nabijheid hebben. Ons werk is divers, betekenisvol en afwisselend. Jij als begeleider maakt echt het verschil.  Je kunt bij ons aan de slag als je als leerling of zij-instromer het vak wilt leren, maar ook als vrijwilliger kun je je (zorg)hart ophalen en van grote betekenis zijn.

Een kijkje op het terrein van Dennendal

'Jij bent onze rots in de branding en samen kunnen wij de wereld aan'

LVB (licht verstandelijk beperkt) (+)

Je staat naast de cliënt en coach je hen om alles zo zelfstandig mogelijk uit het leven te halen. Soms doe je het samen, soms neem je iets over.  Je helpt ze de wereld om zich heen te vertalen, waardoor hun omgeving makkelijker te begrijpen is. Je hebt geduld, groot inlevingsvermogen en kan buiten de kaders denken. Omdat er naast de licht verstandelijk beperking vaak gedragsproblematiek of psychische problematiek komt kijken, is geen dag hetzelfde, stel je je flexibel op en kijk je voorbij het gedrag.

'Help je mijn wereld beter te maken'

EVB - en MVB (Ernstig en matig verstandelijk beperkt)

Ben jij goed in het observeren en signaleren van lichaamstaal en non-verbale communicatie en vind je het een uitdaging om aan te sluiten bij het lage ontwikkelingsniveau (0-4 jaar) van deze doelgroep? Vanuit jouw rol als begeleider EMB werk je belevingsgericht, maak je veel lichamelijk contact en werk je veel vanuit de zintuigen van de cliënt. Je neemt de client mee aan de hand en laat hem of haar op een veilige manier meebeleven in het dagelijks leven.

MVB (matig verstandelijk beperkt)

Je vindt het fijn om cliënten te helpen zich te ontwikkelen, maar je ziet ook dat nabijheid en het samen (voor) doen heel belangrijk is. Je bent goed in het aangaan van het gesprek met de client, netwerk en behandelaren om de balans tussen overvragen en zo zelfstandig mogelijk leven in stand te houden.

'Samen leggen we de puzzel'

De VIC Workhome

Op de VIC Workhome wonen cliënten die al veel in leven hebben meegemaakt, waardoor ze niet konden meekomen in de maatschappij. Dankzij het wonen op de VIC en de begeleiding die zij onvoorwaardelijk krijgen, hebben ze de afgelopen jaren veel successen mogen ervaren en maken ze nu op hun eigen manier deel uit van de maatschappij.

De cliënten hebben naast hun verstandelijke beperking ook een intensieve begeleidingsvraag wat veel nabijheid, structuur en veiligheid vraagt.  Dit doe je door middel van een dagprogramma en vanuit de opgebouwde Ondersteuningsrelatie.

Voor de VIC Workhome zijn we op zoek naar begeleiders die 100% voor de cliënten durven te gaan, voorbij het gedrag kunnen kijken en onvoorwaardelijk de relatie met hen aangaan om ze zoveel mogelijk het gewone leven te laten ervaren.

Soms is het een zoektocht om echt in contact te komen met de cliënt. Jeanine Lagerwey, regiebegeleider legt uit hoe zij dat ervaren heeft.

'Ben jij mijn anker? Help jij me de wereld om mij heen te blijven begrijpen nu ik wat ouder aan het worden ben?

Ouderen

Je houdt er rekening mee dat naast de verstandelijke beperking ook de cliënt ouder wordt en hierdoor ongemakken ervaart, zoals vergeetachtigheid of lichamelijke klachten. Dit betekent dat je ook veel meer zorg biedt (ADL) en vaak samenwerkt met artsen, verpleegkundig specialisten en nauw samenwerkt met de verwanten van de cliënt.  

Je biedt de client zoveel mogelijk een goede oude dag waarin activiteiten zoveel mogelijk ingericht zijn op ontspanning en behouden van vaardigheden. Omdat de beperkingen en de daarbij komende ongemakken per persoon verschillen, is het nodig dat je als begeleider flexibel bent in je begeleidingsstijl. Elke cliënt en zorgvraag is anders, en kan in de loop van de tijd ook weer veranderen.

Als het mij lukt om te achterhalen wat de vraag is van de client die zich moeilijk kan uiten, dan haal ik daar voldoening uit!

Esmee van Rixel, specialistisch begeleider

( doelgroep EVB)

Onze vacatures op Dennendal

Begeleider

Begeleider Nachtzorg Marokkodreef of Dennendal
Op locatie
  • Den Dolder, Utrecht, Nederland
  • Utrecht, Utrecht, Nederland
+1 meer
Begeleider VIC Workhome
Op locatie
  • Den Dolder, Utrecht, Nederland
Specialistisch begeleider Reinaerde
Op locatie
  • Den Dolder, Utrecht, Nederland
  • Woudenberg, Utrecht, Nederland
  • Nieuwegein, Utrecht, Nederland
+2 meer

Leerling/zij-instromer

Werken en leren bij Reinaerde
Op locatie
  • Nieuwegein, Houten, IJsselstein, Woudenberg, Zeist, Veenendaal, Den Dolder, Utrecht, Nederland

Vakantiekracht

Vakantiewerk Zorgstudent
Op locatie
  • Den Dolder, Nieuwegein, Utrecht, Veenendaal, Woudenberg, Zeist, Utrecht, Nederland

Wil je graag eerst contact? Neem dan vrijblijvend contact op met onze recruiter, Mirjam van Kesteren.

Telefoon: 06 304 81 727 Mail: mivkesteren@reinaerde.nl