Overslaan naar contentOntdek wat Dennendal jou te bieden heeft!Waar kan je ons vinden?

In Den Dolder, tussen de bossen hebben we enorm leuke dagbestedings-en woonlocaties voor onze cliënten met een verstandelijke beperking. In totaal wonen hier zo`n 200 mensen verdeeld over vijf zorglijnen; ernstig verstandelijk beperkt, matig verstandelijk beperkt, licht verstandelijk beperkt, de ouder wordende client met een verstandelijke beperking en cliënten met een complexezorgvraag die veel behoefte aan nabijheid hebben. Ons werk is divers, betekenisvol en afwisselend. Jij als begeleider maakt echt het verschil.  Je kunt bij ons aan de slag als je als leerling of zij-instromer het vak wilt leren, maar ook als vrijwilliger kun je je (zorg)hart ophalen en van grote betekenis zijn.

Een kijkje op het terrein van Dennendal

'Jij bent onze rots in de branding en samen kunnen wij de wereld aan'

LVB (licht verstandelijk beperkt) (+)

Je staat naast de cliënt en coach je hen om alles zo zelfstandig mogelijk uit het leven te halen. Soms doe je het samen, soms neem je iets over.  Je helpt ze de wereld om zich heen te vertalen, waardoor hun omgeving makkelijker te begrijpen is. Je hebt geduld, groot inlevingsvermogen en kan buiten de kaders denken. Omdat er naast de licht verstandelijk beperking vaak gedragsproblematiek of psychische problematiek komt kijken, is geen dag hetzelfde, stel je je flexibel op en kijk je voorbij het gedrag.

'Help je mijn wereld beter te maken'

EVB - en MVB (Ernstig en matig verstandelijk beperkt)

Ben jij goed in het observeren en signaleren van lichaamstaal en non-verbale communicatie en vind je het een uitdaging om aan te sluiten bij het lage ontwikkelingsniveau (0-4 jaar) van deze doelgroep? Vanuit jouw rol als begeleider EMB werk je belevingsgericht, maak je veel lichamelijk contact en werk je veel vanuit de zintuigen van de cliënt. Je neemt de client mee aan de hand en laat hem of haar op een veilige manier meebeleven in het dagelijks leven.

MVB (matig verstandelijk beperkt)

Je vindt het fijn om cliënten te helpen zich te ontwikkelen, maar je ziet ook dat nabijheid en het samen (voor) doen heel belangrijk is. Je bent goed in het aangaan van het gesprek met de client, netwerk en behandelaren om de balans tussen overvragen en zo zelfstandig mogelijk leven in stand te houden.

'Samen leggen we de puzzel'

De VIC Workhome

Op de VIC Workhome wonen cliënten die al veel in leven hebben meegemaakt, waardoor ze niet konden meekomen in de maatschappij. Dankzij het wonen op de VIC en de begeleiding die zij onvoorwaardelijk krijgen, hebben ze de afgelopen jaren veel successen mogen ervaren en maken ze nu op hun eigen manier deel uit van de maatschappij.

De cliënten hebben naast hun verstandelijke beperking ook een intensieve begeleidingsvraag wat veel nabijheid, structuur en veiligheid vraagt.  Dit doe je door middel van een dagprogramma en vanuit de opgebouwde Ondersteuningsrelatie.

Voor de VIC Workhome zijn we op zoek naar begeleiders die 100% voor de cliënten durven te gaan, voorbij het gedrag kunnen kijken en onvoorwaardelijk de relatie met hen aangaan om ze zoveel mogelijk het gewone leven te laten ervaren.

Soms is het een zoektocht om echt in contact te komen met de cliënt. Jeanine Lagerwey, regiebegeleider legt uit hoe zij dat ervaren heeft.

'Ben jij mijn anker? Help jij me de wereld om mij heen te blijven begrijpen nu ik wat ouder aan het worden ben?

Ouderen

Je houdt er rekening mee dat naast de verstandelijke beperking ook de cliënt ouder wordt en hierdoor ongemakken ervaart, zoals vergeetachtigheid of lichamelijke klachten. Dit betekent dat je ook veel meer zorg biedt (ADL) en vaak samenwerkt met artsen, verpleegkundig specialisten en nauw samenwerkt met de verwanten van de cliënt.  

Je biedt de client zoveel mogelijk een goede oude dag waarin activiteiten zoveel mogelijk ingericht zijn op ontspanning en behouden van vaardigheden. Omdat de beperkingen en de daarbij komende ongemakken per persoon verschillen, is het nodig dat je als begeleider flexibel bent in je begeleidingsstijl. Elke cliënt en zorgvraag is anders, en kan in de loop van de tijd ook weer veranderen.

Staat jouw vacature er niet bij en/of wil je in gesprek met onze recruiters, Sharon of Mirjam om te kijken wat jouw mogelijkheden zijn? Dan ben je de hele maand februari elke woensdag of donderdag tussen 13.30 uur en 16.00 uur welkom. Graag even aanmelden zodat er geen dubbele afspraken staan.

Past deze data niet in jouw agenda?

Bel Mirjam en we maken een nieuwe afspraak: 06-30481727

Wie nog beter vertelt over het werken op deze mooie locatie is specialistisch begeleider, Esmée van Rixel!

Onze vacatures op Dennendal

Begeleider

Begeleider NachtzorgDen Dolder, Utrecht, Nederland
Begeleider VIC WorkhomeDen Dolder, Utrecht, Nederland
Begeleiders voor de doelgroepen EMB / EVBWoudenberg, Den Dolder, Utrecht, Veenendaal, Nieuwegein, Utrecht, Nederland
Specialistisch begeleider ReinaerdeDen Dolder, Woudenberg en Nieuwegein, Utrecht, Nederland

Leerling/zij-instromer

Werken en leren bij ReinaerdeWoudenberg, Zeist, Veenendaal, Den Dolder, Utrecht, Nederland