Skip to content

Werken als behandelaar bij Reinaerde

Als behandelaar bij Reinaerde houd je je bezig met de diagnostiek en (mediërende) behandeling van cliënten met een verstandelijke beperking binnen jouw specifieke vakgebied, waaronder psychologie, orthopedagogie en verschillende vormen van (vak)therapie en (para)medische disciplines.

Werken als behandelaar bij Reinaerde

Op één dag acht cliënten met dezelfde hulpvraag achter elkaar zien? Niet in de gehandicaptenzorg! Wat het werk als behandelaar bij Reinaerde zo leuk maakt, is dat je uiteenlopende diagnostische vraagstukken van cliënten krijgt voorgeschoteld en je expertise gevraagd wordt bij een scala aan behandelvragen binnen verschillende levensfases. Van zeer jonge kinderen tot ouderen met dementie, en van mensen met een licht-verstandelijke beperking of niet-aangeboren hersenletsel tot een ernstig meervoudige beperking.

Wat heb je nodig om dit werk te doen?

Allereerst is het belangrijk dat je affiniteit hebt met mensen met een verstandelijke beperking. Gedrag is niet altijd te voorspelbaar en vaak atypisch. Dit maakt dat je vaak buiten de richtlijnen of (standaard) protocollen moet denken om tot een creatieve aanpak te komen. Omdat veel cliënten te maken hebben met meervoudige problematiek, werk je vanuit jouw expertise nauw samen met je collega’s in een multidisciplinair team. Daarbij sta je in nauw contact met de familie en begeleiders. Dit werk past goed bij je als je er energie van krijgt om samen met anderen op zoek te gaan naar de best passende behandeling die zoveel mogelijk evidence- of practice-based is, en jij je daarin verantwoordelijk voelt voor je eigen bijdrage.

Jouw mogelijkheden bij Reinaerde

Je kunt bij ons werken als gedragskundige (psycholoog/GZ psycholoog/ klinisch psycholoog of orthopedagoog/orthopedagoog generalist), fysiotherapeut, ergotherapeut, logopedist, psychomotorisch therapeut, diëtist, muziektherapeut, systeemtherapeut, MDFT-therapeut of coach (bijvoorbeeld autismecoach, voedingscoach of gezinscoach).

Daarnaast is er een medisch team, waarbinnen je kunt werken als huisarts, basisarts, verpleegkundig specialist, doktersassistent, verpleegkundige, specialist ouderengeneeskunde, psychiater of AVG-arts.

Reinaerde werkt in 4 geografische gebieden. In elk gebied werkt een multidisciplinair team van behandelaars die de meer generalistische en/of mediërende behandeling bieden Dit doe je dicht bij de cliënt in zijn eigen omgeving, en hiervoor werk je intensief samen met de professionals op de locaties waar cliënten begeleiding of zorg krijgen. Bijvoorbeeld op een woning of een dagbestedingslocatie, in de wijk of een beschutte woonomgeving.

Het Centrum voor diagnostiek en behandeling staat in Utrecht. Hier bied je specialistische, multidisciplinaire diagnostiek en behandeling. Dit gebeurt vanuit expertiseteams, bijvoorbeeld op het gebied van seksualiteit, slapen, voeding en gewicht, autisme, trauma of systeem.

Leren en ontwikkelen

Wat je werkplek of vakgebied ook is, we vinden jouw ontwikkeling belangrijk en bieden daar veel verschillende mogelijkheden voor. Zo kun je je specialiseren, bijleren of collega’s gaan coachen. Bovendien biedt Reinaerde verschillende opleidingsplekken waarbij je werken in de gehandicaptenzorg combineert met een opleiding of postmaster. Daarnaast bieden we ook regelmatig stageplaatsen voor wie een studie volgt op van de bovengenoemde vakgebieden en ervaring op wil doen in de gehandicaptenzorg.

Omdat je vaak je creativiteit moet aanspreken in de gehandicaptenzorg, is er bij Reinaerde veel ruimte om nieuwe dingen te proberen en innovatieve oplossingen te bedenken die de kwaliteit van je diagnostiek en behandeling verbeteren.

Vacatures voor behandelaar

Filters

  • IJsselstein en omstreken
  • Utrecht
  • Utrecht & Weidegebeid
  • Woudenberg
4 vacatures

Werken bij Reinaerde

Ben jij een betrokken zorgprofessional of volg je een zorgopleiding? Ga je voor een afwisselende baan met voldoende mogelijkheden je te ontwikkelen? Kom dan werken bij Reinaerde! Bij Reinaerde vinden we het belangrijk dat ieder mens gezien en gehoord wordt. We gaan uit van de talenten en mogelijkheden van mensen. Of je nu medewerker of cliënt bent: ieder mens is van betekenis voor een ander.

Ruim 2600 medewerkers werken voor en met 3400 mensen met een beperking; zowel kinderen, jongeren, volwassenen als ouderen in de provincie Utrecht. Met elkaar bouwen we aan een betere wereld waarin iedereen een rol van betekenis heeft. Kom jij ons daarbij helpen?

Wil je vrijblijvend kennismaken of heb je een vraag?