Werken als ambulant begeleider in de gehandicaptenzorg
Overslaan naar content

Werken als ambulant begeleider bij Reinaerde

Als ambulant begeleider bij Reinaerde begeleid je kinderen en volwassenen die zelfstandig of bij familie wonen op de punten waar zij hulp bij nodig hebben.

Werken als ambulant begeleider bij Reinaerde

Ben je op zoek naar een flexibele en zelfstandige baan in de gehandicaptenzorg? Dan past de functie van ambulant begeleider misschien bij jou. Ambulant betekent dat je cliënten helpt op de plek waar zij zelfstandig of bij hun familie wonen, of op de plek waar ze werken of naar school gaan.

Je werkt vaak in je eentje met veel verschillende cliënten en maakt je eigen werkschema. Die vrijheid in combinatie met afwisseling, is waarom een baan als ambulant begeleider veel mensen aanspreekt. Kinderen help je bovendien vaak buiten schooltijd, wat goed te combineren is met bijvoorbeeld een baan op een kinderdagcentrum (KDC).

Wat heb je nodig om dit werk te doen?

Als ambulant begeleider kom je vaak alleen bij cliënten thuis. Dat betekent dat je, zeker bij het begeleiden van volwassenen, stevig in je schoenen moet staan en je moet kunnen aanpassen aan de omgeving waarin je je bevindt. Omdat je cliënten begeleidt in hun eigen leefomgeving, heb je veel te maken met andere professionals waarmee je moet kunnen afstemmen. Denk aan de gemeente, de woningbouwvereniging, de wijkagent of, in het geval van kinderen, de ouders, onderwijsinstelling of het KDC.

Je bent grotendeels zelf verantwoordelijk voor je planning en administratie. Daarom is het belangrijk dat je gestructureerd en gedisciplineerd bent. En met verschillende cliënten in een regio, is het handig om een rijbewijs en auto tot je beschikking te hebben.

Jouw mogelijkheden bij Reinaerde

Binnen Reinaerde zijn verschillende teams waarbinnen je als ambulant begeleider aan de slag kunt:

  • Ambulant volwassenen

  • Ambulant binnen het onderwijs (kinderen)

  • Ondersteuning thuis (kinderen)

Reinaerde biedt ambulante begeleiding in vrijwel elke gemeente in de provincie Utrecht. Je kunt, afhankelijk van je ervaring en opleiding, op verschillende niveaus aan de slag. Startend bij ondersteunend begeleider (ambulant begeleider A) en oplopend tot begeleider (ambulant begeleider B), regiebegeleider (ambulant begeleider C) of specialistisch begeleider (ambulant begeleider D). Voor ambulante ondersteuning volwassenen moet je minimaal begeleider (B) zijn. Bij deze doelgroep is ook ruimte voorspecialistsich begeleiders voor mensen met hbo werk- en denkniveau.

Leren en ontwikkelen

Bij Reinaerde staat jouw talentontwikkeling centraal. Er zijn dan ook allerlei mogelijkheden om trainingen te volgen en ervaring op te doen om zo in functie te groeien als dat je ambitie is.

Vacatures voor ambulant begeleider

Filters

2 vacatures

Werken bij Reinaerde

Ben jij een betrokken zorgprofessional of volg je een zorgopleiding? Ga je voor een afwisselende baan met voldoende mogelijkheden je te ontwikkelen? Kom dan werken bij Reinaerde! Bij Reinaerde vinden we het belangrijk dat ieder mens gezien en gehoord wordt. We gaan uit van de talenten en mogelijkheden van mensen. Of je nu medewerker of cliënt bent: ieder mens is van betekenis voor een ander.

Ruim 2600 medewerkers werken voor en met 3400 mensen met een beperking; zowel kinderen, jongeren, volwassenen als ouderen in de provincie Utrecht. Met elkaar bouwen we aan een betere wereld waarin iedereen een rol van betekenis heeft. Kom jij ons daarbij helpen?

Wil je vrijblijvend kennismaken of heb je een vraag?