Werken in de gehandicaptenzorg met cliënten met een complexe zorgvraag
Overslaan naar content

Werken voor cliënten met een complexe zorgvraag

Een betekenisvol leven voor iedereen

Binnen de doelgroep complexe zorg ondersteunen we mensen met lichte tot ernstige verstandelijke beperkingen en andere problematieken. Door het gedrag van cliënten met een complexe begeleidingsvraag, ook wel moeilijk verstaanbaar gedrag genoemd, hebben zij extra hulp nodig. Ons doel is om ook deze cliënten een zo normaal en betekenisvol leven te bieden.

Wonen - werken - leven

Mensen met een complexe zorgvraag hebben behoefte aan brede ondersteuning op verschillende levensgebieden, zoals wonen, werken, zelfzorg en vrije tijd. Wij bieden een fijne woning waar ze zich thuis voelen, passend werk zodat ze zich optimaal kunnen ontwikkelen, en activiteiten waarin cliënten samen met hun begeleiders succeservaringen opdoen.

Gezien & gehoord

Als begeleider help je de cliënten met wat ze nodig hebben. Jij kunt echt iets betekenen in hun leven en ervoor zorgen dat ze zich gezien en gehoord voelen. Door samen dingen te doen, bouw je een goede band op en groeit hun zelfvertrouwen. Zo worden ze minder gestrest en verdwijnt het lastige gedrag vaak naar de achtergrond.

achter het gedrag?

"Ik heb bewust voor deze doelgroep gekozen, want ik houd wel van een uitdaging!"

Nahesson Mayland -Begeleider

Methodiek en training

Ken je de Triple-C methodiek? Triple-C staat voor Cliënt, Coach en Competentie. Deze methodiek kijkt naar wat de cliënt nodig heeft, in plaats van naar het gedrag dat hij laat zien. De focus ligt dus niet op het probleemgedrag, maar op de begeleidingsvraag en behoefte. Hierdoor ervaart de cliënt wat een gewoon leven is en ontwikkelt hij de vaardigheden om samen met anderen een normaal leven te leiden. Ben je nog niet bekend met deze methodiek, dan trainen wij je hier graag in. Daarnaast volg je de weerbaarheidstraining. Deze trainingen volg je individueel en samen met je team.

De talenten van een begeleider

Iedereen heeft talenten, jij ook. Om goed te kunnen werken met cliënten met een complexe zorgvraag, herken jij jezelf in de volgende Talenten: - Lef - Doorzettingsvermogen - Samen doen - Stevig in je schoenen staan    - Flexibel   - Stabiel

Als begeleider kun je de cliënten goed aanvoelen en jouw begeleiding hierop aanpassen. Jij zoekt graag naar de onderliggende vraag achter het gedrag.

Waar kun je werken met cliënten met een complexe zorgvraag?

Bij Reinaerde wonen de meeste cliënten met moeilijk verstaanbaar gedrag in een beschutte woonomgeving. Dit biedt hen de rust en stabiliteit die zij nodig hebben. Wij hebben drie plekken waar dat mogelijk is: Bij De Heygraeff in Woudenberg en bij Dennendal in Den Dolder. Daarnaast is er een woning en dagcentrum voor kinderen met een intensieve begeleidingsvraag op de Marokkodreef in Utrecht.

Vacatures cliënten met complexe zorg

Filters

3 vacatures

Begeleider

Begeleider Complexe Zorg
Op locatie
  • Woudenberg, Utrecht, Nederland
  • Den Dolder, Utrecht, Nederland
  • Utrecht, Utrecht, Nederland
+2 meer

Behandelaar

Leerling/zij-instromer

Werken en leren bij Reinaerde
Op locatie
  • Nieuwegein, Houten, IJsselstein, Woudenberg, Zeist, Veenendaal, Den Dolder, Utrecht, Nederland