Skip to content

Zij-instromer/Leerling, Maatschappelijke Zorg niveau 4, Jongeren, Houten, 28-32 uur

Nederland, Utrecht, HoutenLeerling/zij-instromer

Ben je toe aan een nieuwe uitdaging?

Kom dan jongeren met een verstandelijke beperking ondersteunen met de invulling van hun dag? Ben je nieuwsgierig, enthousiast en gedreven om de stap te maken in de zorg. Dan moedigen wij jou aan in jouw ontwikkeling tot professional bij de Schijfmos in Houten.

Hoe je als Zij-instromer/Leerling een positieve bijdrage levert

Als Leerling/Zij-instromer ben je een begeleider in opleiding. Dit maakt dat je een verantwoordelijke functie hebt, waarbij je tegelijkertijd enorm snel ontwikkelt en steeds meer verantwoordelijkheid krijgt. Natuurlijk sta je hier niet alleen voor! Er is namelijk altijd een collega aanwezig die jou kan ondersteunen en helpen als je vragen hebt.


Bij de Schijfmos begeleiden we 9 jongeren in de leeftijden variërend van 15 tot 25 jaar. De doelgroep is divers van licht verstandelijk beperkt (LVB) tot matig verstandelijk beperkt (MVB), de jongeren hebben een ontwikkelingsachterstand of een verstandelijke beperking. Er is 24 uur per dag begeleiding aanwezig. Dit betekent dat je afwisselende diensten werkt; vroege ochtenddiensten, dag, - avond, - en weekenddiensten.


Als leerling werk je in de praktijk, maar volg je daarnaast ook een studie maatschappelijke Zorg. Hier volg je lessen die passend zijn in jouw ontwikkeling en wordt je klaargestoomd tot Begeleider.


Kortom, een unieke kans om werken en leren te combineren, waarbij je stapsgewijs steeds meer verantwoordelijkheden krijgt. Lijkt jou dit een leuke uitdaging? Solliciteer dan direct!

Thuis bij Reinaerde de Schijfmos

Ontwikkeling, mogen leren en mensen in hun kracht zetten staat bij Reinaerde hoog in het vaandel. Wij vinden het belangrijk om toekomstige professionals goed op te leiden. Daarom biedt Reinaerde startende professionals de mogelijkheid om passende werkervaring op te doen terwijl je studeert. Wij bieden een plezierige leer- en werkplek waar we oog hebben voor de inzet voor jouw talenten en je in een veilige, stimulerende omgeving kunt werken aan je ontwikkeling. Je wordt hierin begeleidt door een enthousiaste collega.


Samen met je collega’s begeleid je de cliënten naar een zo zelfstandig mogelijk bestaan. Er is 24 uur per dag begeleiding aanwezig, dit betekent ook voor jou dat je het leuk vindt om in een wisselend dienstpatroon te werken. Thuis wordt er samen gekookt, het huishouden wordt gedaan en er worden activiteiten ondernomen. De locatie ligt in een woonwijk en is goed bereikbaar, zowel met openbaarvervoer als met eigen vervoer. Ons team bestaat uit 13 begeleiders en 1 manager. Wij zijn opzoek naar een professionele, gedreven leerling/zij-instromer die stevig in zijn of haar schoenen staat, die positiviteit omarmt en meebrengt en die net als wij van humor houdt.

Hoe wij je waarderen bij Reinaerde

Om de beste begeleiding en zorg te bieden, is het belangrijk dat jij je als professional verder kunt ontwikkelen en met plezier werkt. Dat faciliteren we binnen Reinaerde. Je kan in elk geval rekenen op:

 • Enthousiaste begeleiding van je collega (werkbegeleider) en een praktijkopleider
 • Een goede opleiding
 • Een leerarbeidsovereenkomst tussen 28 en 32 uur per week
 • Ben je 25 jaar of ouder dan kom je in dienst als zij-instromer met een salaris van minimaal € 1.906 bruto per maand op basis van 36 uur (FWG 30) en natuurlijk 8% vakantiegeld
 • Ben je jonger dan 25 jaar dan kom je in dienst als leerling met een salaris van minimaal €1.515 bruto per maand op basis van 36 uur (leerling salaris 1e jaar)
 • Je hebt recht op 8% vakantiegeld en een vergoeding van je studiekosten en reiskosten
 • We bieden je een uitdagende leer/werkplek, waarin je jezelf volop kunt ontwikkelen. Een goed opgeleide, betrokken en gemotiveerde werkbegeleider die zorgt voor de juiste begeleiding

Jouw talent als Zij-instromer/Leerling

Je betekent graag iets voor een ander en kijkt daarbij altijd naar kansen en mogelijkheden. Deze positieve energie werkt aanstekelijk op onze cliënten, voor wie je het allemaal doet en je collega's. Je bent gemotiveerd en hebt zin om de opleiding Maatschappelijke Zorg (persoonlijk) begeleider te volgen.

Daarnaast beschik jij over de volgende vaardigheden en kwaliteiten:

 • Zin om de opleiding Maatschappelijke Zorg (mbo-niveau 4) te volgen
 • Je hebt een natuurlijke interesse in deze doelgroep en kijkt echt naar de cliënt met zijn/haar eigen achtergrond
 • De vaardigheid om snel te schakelen, qua aanpak, benadering en situatie. Je neemt dan ook eigen verantwoordelijkheid in het leerproces
 • Een kritische blik, waarbij je naar jezelf en collega’s durft te kijken. Je kunt omgaan met het geven en krijgen van advies

Verder

Om je in te kunnen schrijven voor de opleiding Maatschappelijke Zorg (persoonlijk) begeleider gehandicaptenzorg beschik je minimaal over een diploma: lbo, vbo, vmbo kaderberoepsgerichte leerweg, vmbo theoretische leerweg, mavo, vmbo gemengde leerweg, een beroepsopleiding/ vakopleiding op niveau 2 of een bewijs dat je de eerste drie leerjaren van havo of vwo goed hebt doorlopen.

De betekenis van Reinaerde

Voor 3600 mensen met een beperking verzorgt Reinaerde begeleiding en behandeling bij werk, wonen of ambulant. Dit doen we in 26 gemeenten in de provincie Utrecht, drie gemeenten daarbuiten en dragen daarmee bij aan de kwaliteit van bestaan van mensen met een beperking. Met elkaar bouwen we aan een betere wereld waarin iedereen een rol van betekenis heeft. Dat is waar wij voor staan. Wat we ook doen, we doen het samen. Samen met cliënten, hun familie, andere zorgpartijen en onze collega's. We zijn constant in ontwikkeling en zetten daarbij altijd de cliënt centraal.

Zie jij in elke beperking een kans

Dan zouden wij wel eens een hele goede match kunnen zijn. Samen verleggen we grenzen en werken we aan een betere wereld. Solliciteer direct. Eerst nog een vraag? Dan kun je contact opnemen met Anne Hilberink, manager, 06-22672748. We zien je sollicitatie graag tegemoet!

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld!

of

Apply with Indeed onbeschikbaar