Skip to content

Zij-instromer/Leerling, Maatschappelijke Zorg niveau 3/4, Woudenberg, 24-28 uur

Nederland, Utrecht, WoudenbergLeerling/zij-instromer

Ben je toe aan een nieuwe uitdaging?

Kom dan onze cliënten ondersteunen met de invulling van hun dag?

Je bent welkom om te komen leren en werken op De Heygraeff in Woudenberg.

Hoe je als Zij-instromer/Leerling een positieve bijdrage levert

Als zij-instromer/leerling word je opgeleid als begeleider. Een verantwoordelijke functie, waarbij je jezelf ontwikkelt in de rol van begeleider en steeds meer verantwoordelijkheden op je neemt. Je werkt altijd samen met een collega waar je op terug kunt vallen. Binnen een woning op de Heygraeff werk je met mensen met een ernstige en/of meervoudige beperking. Al onze cliënten hebben 24 uurszorg nodig. Dit betekent dat je afwisselende diensten werkt; vroege ochtenddiensten, dag, - avond, - en weekenddiensten.


Wij zijn op zoek naar meerdere zij-instromers/leerlingen voor verschillende woningen op de Heygraeff.

De Heygraeff is een instellingsterrein met verschillende woningen. Elke woning heeft zijn eigen doelgroep. Er zijn woningen waar cliënten wonen met een ernstige meervoudige beperking daar staat de verzorging voorop. Er zijn woningen met ouder wordende cliënten en woningen waar begeleiding en structuur op de voorgrond staan.


Een keer per week ga je samen met andere zij-instromers/leerlingen van Reinaerde naar MBO Utrecht waar je lessen volgt die passend zijn in jouw ontwikkeling tot begeleider. De mbo-opleiding (persoonlijk) begeleider maatschappelijk zorg niveau 3 of 4, deze duurt 2 of 2,5 jaar.

Thuis bij Reinaerde

Ontwikkeling, mogen leren en mensen in hun kracht zetten staat bij Reinaerde hoog in het vaandel. Wij vinden het belangrijk om toekomstige professionals goed op te leiden. Daarom biedt Reinaerde startende professionals de mogelijkheid om passende werkervaring op te doen terwijl je studeert. Wij bieden een plezierige leer- en werkplek waar we oog hebben voor de inzet voor jouw talenten en je in een veilige, stimulerende omgeving kunt werken aan je ontwikkeling. Je wordt hierin begeleidt door een enthousiaste collega. Tevens bieden we ondersteunende training aan via ROOT, ons eigen opleidings instituut zoals tillift-, medicatie-, en epilepsietraining enz.

Hoe wij je waarderen bij Reinaerde

Om de beste begeleiding en zorg te bieden, is het belangrijk dat jij je als professional verder kunt ontwikkelen en met plezier werkt. Dat faciliteren we binnen Reinaerde. Je kan in elk geval rekenen op:

 • Enthousiaste begeleiding van je collega (werkbegeleider) en een praktijkopleider.
 • Een goede opleiding via MBO Utrecht.
 • Een leerarbeidsovereenkomst tussen 24 en 28 uur per week.
 • Ben je 25 jaar of ouder dan kom je in dienst als zij-instromer met een salaris van minimaal € 1906,- bruto per maand op basis van 36 uur (FWG 30 )
 • Ben je jonger dan 25 jaar dan kom je in dienst als leerling met een salaris van minimaal € 1515,- bruto per maand op basis van 36 uur (leerling salaris 1e jaar)
 • Je hebt recht op 8% vakantiegeld en een vergoeding van je studiekosten en reiskosten.
 • Er zijn verschillende startmomenten waarop je kunt beginnen, je kunt direct starten of na de zomervakantie, dit gaan we samen met jouw bekijken.

Jouw talent als Zij-instromer/Leerling

Je betekent graag iets voor een ander en kijkt daarbij altijd naar kansen en mogelijkheden. Deze positieve energie werkt aanstekelijk op onze cliënten, voor wie je het allemaal doet en je collega's. Je bent gemotiveerd en hebt zin om de opleiding (persoonlijk) begeleider Maatschappelijke Zorg te volgen.

Daarnaast beschik jij over de volgende vaardigheden en kwaliteiten:

 • Inlevingsvermogen, zodat je situaties goed kan inschatten.
 • Creativiteit gebruiken om in mogelijkheden te denken.
 • Kunnen schakelen in verschillende situaties.
 • Een kritische blik, waarmee je jezelf en ons scherp houdt.
 • In een team kunnen werken met collega’s .
 • En niet onbelangrijk: een mooie dosis humor.


Om in je in te kunnen schrijven bij MBO Utrecht voor de opleiding (persoonlijk) begeleider Maatschappelijke Zorg beschik je minimaal over een diploma: lbo, vbo, vmbo kaderberoepsgerichte leerweg, vmbo theoretische leerweg, mavo, vmbo gemengde leerweg, een beroepsopleiding/ vakopleiding op niveau 2 of een bewijs dat je de eerste drie leerjaren van havo of vwo goed hebt doorlopen.


Gezien de onregelmatige werktijden en de (beperkte) reismogelijkheden met het openbaarvervoer is het praktisch wanneer je in het bezit bent van een auto of scooter.

De betekenis van Reinaerde

Voor 3600 mensen met een beperking verzorgt Reinaerde begeleiding en behandeling bij werk, wonen of ambulant. Dit doen we in 26 gemeenten in de provincie Utrecht, drie gemeenten daarbuiten en dragen daarmee bij aan de kwaliteit van bestaan van mensen met een beperking. Met elkaar bouwen we aan een betere wereld waarin iedereen een rol van betekenis heeft. Dat is waar wij voor staan. Wat we ook doen, we doen het samen. Samen met cliënten, hun familie, andere zorgpartijen en onze collega's. We zijn constant in ontwikkeling en zetten daarbij altijd de cliënt centraal.

Zie jij in elke beperking een kans

Wil je samen met ons grenzen verleggen en werken aan een betere wereld dan pas je bij Reinaerde en zien we je sollicitatie graag tegemoet.

Eerst nog een vraag? Neem dan contact op met: Therese van de Lagemaat praktijkopleider 06-23979178, tvdlagemaat@reinaerde.nl of Aline Drost praktijkopleider 06-51491524 aldrost@reinaerde.nl


De oriëntatiebijeenkomst is op 23 mei van 19.30 tot 21.00 uur op de Heygraeff in Woudenberg. Bij geschikt CV ontvang je hiervoor een uitnodiging.


Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

of

Apply with Indeed onbeschikbaar