Skip to content

Werken en Leren bij Reinaerde

Woudenberg, Zeist, Veenendaal, Den Dolder, Nieuwegein, Utrecht, Utrecht, Nederland€ 1.906 - € 2.801 per maandLeerling/zij-instromer

Een zorghart maar geen zorgdiploma, Reinaerde heeft de volgende (snelle) oplossing.

Bij Reinaerde geven we jou de kans om je in jouw tempo om te scholen naar de functie van begeleider in de gehandicaptenzorg. Door jouw werk- en levenservaring beschik je al over tal van talenten die je in kan zetten in de zorg voor onze cliënten

Samen kijken we welke talenten we nog wat kunnen versterken om je diploma te halen. Dit doe je niet door lessen te volgen maar door te werken met onze cliënten. Want daar zit de kracht van jouw persoonlijke leerplan dat wij je bij Reinaerde aanbieden.


Elke week kom je een dag op ons terrein de Heygraeff in Woudenberg samen met je medestudenten. Deze dag gebruik je voor intervisie, het bespreken van wat je hebt geleerd en het opdoen van tips. Natuurlijk zorgen wij (en de opleiding) voor een coach die je helpt bij je persoonlijke leerplan.

Naast je opleiding werk je mee op een woning waar 24 uur per dag zorg geboden wordt. Dit vraagt van jou flexibiliteit om zowel dag, avond, weekend en feestdagen te werken. Wij geven jou de ruimte om te leren en je te ontwikkelen.

Waar kom je te werken?

Wij bieden opleidingsplaatsen in: gebied Veenvallei (Heygraeff, Woudenberg, Veenendaal), Zeist en omgeving (Dennendal, Den Dolder, Zeist, Bilthoven, Maartensdijk) en Utrecht (stad).
Op onze verschillende locaties wonen cliënten die niet allemaal hetzelfde zijn en hetzelfde nodig hebben, net zoals jij en ik dat niet zijn.

Wil je meer weten over wie wij ondersteuning bieden? Lees dan hieronder verder om kennis te maken met onze doelgroepen.

Licht verstandelijk beperkt (LVB)
Werken met cliënten met LVB(+) betekent dat je naast hen staat en hen coacht om zélf het beste uit hun dagelijks leven te halen. Pas waar het echt niet lukt, neem jij het over of werk je in stapjes naar meer zelfstandigheid.
Matig verstandelijke beperking (MVB)

Voor cliënten met een MVB is nabijheid van de begeleider heel belangrijk. Je bent er echt voor de cliënten en helpt bij hun ontwikkeling. Als iets echt niet lukt, dan doe je het samen.
Ernstig meervoudige beperking (EMB)

Om met deze doelgroep te werken is het belangrijk dat je goed kunt observeren. Omdat verbale communicatie lastig is, is de vraag om op andere manieren contact te maken om te ontdekken wat iemand prettig vindt.
Intensieve begeleidingsvraag (IB)
Het begeleiden van cliënten met moeilijk verstaanbaar gedrag is het belangrijk dat je stevig in je schoenen staat. Jij bent de stabiele factor, ook als de cliënt zich even niet goed kan uiten.
Ouderen
Als begeleider voor onze ouder wordende cliënten houd je je naast je begeleidende taken ook bezig met (het ondersteunen bij) de dagelijkse verzorging (ADL) van cliënten. Denk aan wassen, aankleden, eten en naar het toilet gaan.
Kinderen en jongeren
Werken met kinderen met een beperking is anders dan werken op een regulier kinderdagverblijf of school. De kinderen ontwikkelen zich vaak niet verder dan een ontwikkelleeftijd van 24 maanden. Ze kunnen niet of heel moeilijk communiceren en hebben veel begeleiding, verzorging, liefde en aandacht nodig.

Dit ga je doen

Je gaat kennismaken met de verschillende vormen van ondersteuning. Je leert hoe je onze cliënten het beste kunt begeleiden en verzorgen en alle andere taken die je gaat tegenkomen in je werk. Leren en werken lopen in elkaar over. Op je "schooldag" bespreek je jouw persoonlijke leerroute, die aansluit op jouw ervaring in de praktijk, met je coach en medestudenten. Zo kun je samen bepalen welke volgorde en de inhoud jouw lesprogramma heeft. Dat is niet altijd makkelijk en vraagt dus om verantwoordelijkheidsgevoel, flexibiliteit, zelfsturing en vermogen tot plannen en organiseren. Maar die uitdaging ga jij graag aan!

Leren bij Mbo Landstede

Naast je werk leren, hoe dan? Wij, MBO Landstede, werken nauw samen met Reinaerde. Ons gezamenlijke doel is de verbinding te maken met de praktijk en de theorie. Wij bieden jou als zij instromer de mogelijkheid jouw praktijkervaringen te verrijken met praktijk gestuurd onderwijs. Dat houdt in dat jij als student inspraak hebt op jouw leerroute. Wat jij in praktijk ervaart staat centraal. Wij als docent/coach volgen jouw leervragen. De lesdag wordt vormgegeven op basis van jullie leervragen en wordt hiermee dynamisch en interactief aangeboden. Daarnaast ondersteunen wij jou als docent/coach in de ontwikkeling van jouw leerroute in de praktijk, waar jouw werkbegeleider/leerspecialist een belangrijke rol hebben. Deze driehoek (student, coach & werkbegeleider) is dan ook de basis in het praktijk gestuurd leren.

Nieuwsgierig?

Wij organiseren vrijblijvende informatiebijeenkomsten, waarin we je graag alles vertellen over het zij-instromertraject. De bijeenkomsten zijn ingericht op het informeren over het Werken en Leren bij Reinaerde en een beeld te krijgen van een locatie. Je bent welkom vanaf 19:15 uur op:

 • 7 december KDC Oikos, Utrecht
 • 12 december De Heygraeff, Woudenberg
 • 19 december Dennendal, Den Dolder

Dit neem je mee

 • Een opleiding op minimaal mbo 3 niveau, hoeft niet zorg-gerelateerd te zijn
 • Levenservaring en lef om een vak te gaan leren
 • Je vindt het niet erg om onregelmatig te werken (avond, nacht, weekend, feestdagen)
 • De locaties zijn soms moeilijk te bereiken met het openbaar vervoer en daarom is fijn als je beschikt over een auto, brommer of (elektrische) fiets. We hebben een fietsplan en een lease fietsplan

Dit krijg je van ons

 • Salaris in FWG 30 (CAO gehandicaptenzorg), dit is minimaal €1.906,- en maximaal € 2.801,- bruto per maand op basis van 36 uur
 • Ben je tussen de 18 en 21 jaar, dan ontvang je € 1723,- en ga je jaarlijks een schaal omhoog
 • Natuurlijk ook onregelmatigheidstoeslag, vakantiegeld en een eindejaarsuitkering
 • Keuze in secundaire arbeidsvoorwaarden, zo dragen we bij aan je sport abonnement, of kan je een bijdrage krijgen voor de aanschaf van een privé laptop of telefoon
 • Een gecertificeerde opleiding tot begeleider binnen de gehandicaptenzorg

Ben jij onze nieuwe collega?

Ben jij nu heel enthousiast en nieuwsgierig geworden? Dat is super mooi, want wij zijn ook benieuwd wie jij bent. Wanneer je reageert nemen we binnen 48 uur contact met je op voor een eerste korte kennismaking.

Heb je nog vragen, neem dan contact op met onze Recruiters.

Bel of app dan met Sharon van Rijnstra T 06 22085794 of Marc Brugman T 06 57769919.

of

Apply with Indeed onbeschikbaar