Skip to Content

Stagiair(e) Maatschappelijke Zorg niveau 3/4, De Heygraeff, 16-32 uur

Nederland, Utrecht, WoudenbergStagiair

Ben jij op zoek naar een stageplaats waarin jij écht het verschil kunt maken? Onderneem jij graag leuke activiteiten om cliënten te laten ontspannen of doe jij er alles aan om samen nieuwe vaardigheden te bereiken? Kom dan stagelopen vanaf februari 2022 op De Heygraeff Boog 7B en geef mensen met een beperking een kans!


Hoe je als Stagiair(e) een positieve bijdrage levert

Als stagiair(e) op Boog 7B op De Heygraeff krijg je te maken met een (betekenis)volle agenda gericht op de verzorging en ondersteuning van volwassen cliënten met een ernstig verstandelijke beperking. Tijdens jouw stageperiode krijg jij een unieke kans om tijdens het leren praktijkervaring op te doen en daarnaast bij te dragen aan het welbevinden van de cliënten.


Als stagiair(e) sta je als extra op de groep, je kunt altijd terugvallen op een collega. Je werkt mee met alles wat we doen, maar je rapporteert niet. Zo krijg jij de gelegenheid om alles echt te ervaren en het in je op te kunnen nemen. Op deze manier maak je op een mooie en waardevolle manier kennis met mensen met een ernstig verstandelijke beperking. Je leert ongelooflijk veel, elke dag weer. Waar het eerste moment nog best spannend is, omdat je de doelgroep nog niet kent, zie je na verloop van tijd de betekenis en zingeving. Juist door het contact dat je maakt met de cliënten krijg je er gevoel voor en zorgt het voor een enorme boost in je ontwikkeling. En zo, vliegt je stage voorbij!


Kortom, een leerzame en waardevolle stage, waarin je écht iets kunt betekenen voor een ander. Lijkt jou dit een leuke uitdaging? Solliciteer dan direct!


Thuis bij De Heygraeff Boog 7B
Locatie De Heygraeff is gelegen net naast het Henschotermeer, middenin een prachtige bosrijke omgeving. Op Boog 7B wonen 6 volwassen cliënten met een ernstig verstandelijke beperking. De woning heeft een eigen zorg- en begeleidingskarakter, wat betekent dat het werk afwisselend is. De cliënten hebben veelal een sociale emotionele problematiek met een ernstig verstandelijke beperking soms in combinatie met een autismespectrum stoornis (ASS). Op het terrein van De Heygraeff zijn meerdere woningen en dagbestedingslocaties te vinden.


De cliënten hebben allen een eigen woon/slaapkamer met eigen badkamer. Afgestemd op hun vraag, eten de cliënten gezamenlijk of alleen aan tafel. In de weekenden wordt er zelf gekookt. Voor de vrijetijdsinvulling worden er verschillende activiteiten aangeboden, zoals soos, zang- en muziekclubs, knutselen en thema-activiteiten.


Hoe we je waarderen bij Reinaerde

We creëren de ideale omgeving om jezelf verder te ontwikkelen en met plezier te werken.. Zo kun je in elk geval bij een stage van minimaal 150 uur rekenen op:

  • Een enorm leerzame en uitdagende stageperiode vanaf februari 2022
  • Een stagevergoeding van maximaal € 400,- bruto per maand op basis van 36 uur
  • Goede en motiverende begeleiding, zodat je jezelf optimaal kunt ontwikkelen
  • Inspraak in je rooster, zodat je privéleven en studie ook lekker blijven lopen

Jouw talent als Stagiair(e)

Je betekent graag iets voor een ander en kijkt daarbij altijd naar kansen en mogelijkheden. Deze positieve energie werkt aanstekelijk op je collega’s en de mensen voor wie je het allemaal doet. Om stevig in je schoenen te staan, heb je ook:

  • Een (bijna afgeronde) MBO opleiding Maatschappelijke Zorg niveau 3 of 4
  • Inlevingsvermogen, zodat je situaties goed inschat en creativiteit om dingen op te lossen
  • De vaardigheid om snel te schakelen, qua aanpak, benadering en situatie
  • Een kritische blik, waarmee je ons scherp houdt op de best mogelijke werkwijze
  • Een mooie dosis humor

De betekenis van Reinaerde

Voor 3600 mensen met een beperking verzorgt Reinaerde begeleiding en behandeling bij werk, wonen of ambulant. Dit doen we in 26 gemeenten in de provincie Utrecht en drie gemeenten daarbuiten. Daarmee dragen wij bij aan de kwaliteit van bestaan van mensen met een beperking. Met elkaar bouwen we aan een betere wereld waarin iedereen een rol van betekenis heeft. Dat is waar wij voor staan. Wat we ook doen, we doen het samen. Samen met cliënten, hun familie, andere zorgpartijen en onze collega’s. We zijn constant in ontwikkeling en daarbij staat de cliënt altijd centraal.


Zie jij in elke beperking een kans?

Dan pas je bij Reinaerde en zien we je sollicitatie graag tegemoet. Samen verleggen we grenzen en werken we aan een betere wereld. Eerst nog een vraag? Dan kan je contact opnemen Jeroen van Schaik, Tactisch Manager via 0622756871 of JvSchaik@reinaerde.nl. 


Let op: deze vacature is beschikbaar vanaf februari 2022

of

Apply with Indeed onbeschikbaar