Skip to content

Stagiair(e), Kinderdagcentrum De Ster in Vleuten, vanaf 24 uur

Nederland, Utrecht, VleutenStagiair

Ben jij enthousiast, leergierig, actief en werk je graag met kinderen?

Solliciteer dan voor het schooljaar 2022-2023!

De stageplek

Op KDC De Ster zijn we op zoek naar een stagiaire die hart heeft voor kinderen met een ernstige meervoudige beperking.
De kinderen zijn tussen de 0 en 18 jaar oud. De begeleidingsintensiteit is 1 op 3,5 Het beleven van een zo prettig mogelijke dag door middel van het opdoen van verschillende zintuiglijke ervaringen staat hier centraal. Er wordt gezocht naar een balans tussen lichamelijk welzijn en prikkelaanbod. Veel kinderen maken gebruik van diverse hulpmiddelen. Verzorgingsmomenten zijn een belangrijk onderdeel van de dag, contact maken met de kinderen staat tijdens deze momenten centraal.


Stagelopen bij Reinaerde

Als stagiaire bij Reinaerde draag je bij aan het welzijn, de participatie en de zelfstandigheid van de cliënt. Elke cliënt heeft zijn of haar persoonlijke hulpvraag waarin jij ze ondersteunt en begeleidt. Je zorgt op de groep voor een prettige en veilige sfeer, waarin de cliënten zich kunnen ontwikkelen. Het doel van de ondersteuning is de zelfredzaamheid van de cliënt vergroten. Door jouw bijdrage wordt de kwaliteit van leven van de cliënt verhoogd. Dit maakt dat jouw inzet op de werkvloer wordt gewaardeerd door je collega's en de cliënten en hun verwanten. Je bent in staat om cliënten met een uiteenlopende, intensieve zorgvraag te begeleiden samen met je collega’s.


Kinderdagcentrum De Ster heeft een brede diversiteit aan cliënten; er zijn groepen waar moeilijk verstaanbaar gedrag voorkomt, een groep voor jonge kinderen en er zijn groepen voor kinderen met een ernstig meervoudige beperking. Wij vragen van al onze collega’s en stagiaires zich breed te oriënteren op deze doelgroepen. 


Binnen Kinderdagcentrum De Ster werken wij met de methodes LACCS en Plancius. Wij kijken op maat naar de verschillende kinderen binnen het kinderdagcentrum. Voor stagiaires is dit ook een belangrijke uitdaging.

Wat vragen wij

  • Je volgt een zorggerichte opleiding op MBO of HBO-niveau, zoals Maatschappelijke Zorg, Social Work of Pedagogiek
  • Je loopt minimaal 24 uur in de week stage
  • Je hebt een praktijkovereenkomst vanuit school met daarop de stageperiode en het aantal stage-uren
  • We vinden het belangrijk dat je zelf verantwoordelijkheid neemt voor je eigen leerproces
  • Je durft kritisch te zijn naar jezelf en je collega's en je kunt omgaan met het geven en krijgen van feedback
  • Je hebt een open en respectvolle werkhouding, je bent sociaal vaardig en je hebt gevoel voor humor
  • Je staat stevig in je schoenen, bent daadkrachtig, stressbestendig, klantvriendelijk, open in de communicatie en geduldig
  • Je kunt kinderen met moeilijk verstaanbaar gedrag ondersteuning en begeleiding bieden
  • Je bent inzetbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 08:30 en 17:30 uur
  • BSO-diensten zijn onderdeel van de stage

Wat bieden wij

Een hele leuke en leerzame stageplek. Als je meer dan 150 uur stageloopt dan kom je in aanmerking voor een stagevergoeding conform de CAO Gehandicaptenzorg. De hoogte van de stagevergoeding bedraagt maximaal €400,- bruto per maand op basis van 36 uur per week. Voor stages van minder dan 36 uur per week geldt de vergoeding naar rato. We bieden je een SBB erkende stageplaats, waarin je jezelf volop kunt ontwikkelen. Daarnaast word je begeleid door een goed opgeleide, betrokken en gemotiveerde stagebegeleider.

Contact

Wanneer je interesse hebt in een stageplek binnen Kinderdagcentrum De Ster, dan kun je je curriculum vitae en je motivatiebriefbrief sturen naar Linda Poolen lpoolen@reinaerde.nl.

Heb je nog vragen? Bel gerust naar 030-2479930 en vraag naar Linda Poolen.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld!

of

Apply with Indeed onbeschikbaar