Skip to Content

Stagiair(e), De Werkspecht, 14-32 uur

Nederland, Utrecht, MaarssenbroekStagiair

Ben jij flexibel en ondernemend en ben jij op zoek naar een leuke, inspirerende en leerzame stageplek? Dan is een stageplaats bij de Werkspecht misschien iets voor jou! Wij hebben mogelijkheden voor zowel MBO- als Hbo-studenten. Je doet bij ons ervaring op met mensen met een licht verstandelijke of een ernstig meervoudige beperking. Door de ondersteuning van een deskundige werkbegeleider leer je de theoretische kennis in de praktijk toe te passen.

Hoe je als Stagiair(e) positieve energie brengt

Als stagiaire bij Reinaerde draag je bij aan het welzijn, de participatie en de zelfstandigheid van de cliënt. Elke cliënt heeft zijn/haar persoonlijk hulpvraag waarin jij ze ondersteunt en begeleidt. Je zorgt op de groep voor een prettige en veilige sfeer, waarin de cliënten zich kunnen ontwikkelen. Het doel van de ondersteuning is de zelfredzaamheid van de cliënt vergroten. Door jouw bijdrage wordt de kwaliteit van leven van de cliënt verhoogd. Dit maakt dat jouw inzet op de werkvloer wordt gewaardeerd door je collega's, de cliënten en hun verwanten.

Thuis bij Dagcentrum de Werkspecht

Reinaerde Dagcentrum de Werkspecht in Maarssenbroek is een centrum voor werk en dagbesteding voor volwassenen met een verstandelijke beperking. Er werken ongeveer 80 cliënten, verdeeld over 5 dagen en 7 groepen. De doelgroep van de Werkspecht varieert van cliënten met een ernstig verstandelijke en meervoudige beperking, waar de dagbesteding vooral gericht is op beleven en opdoen van allerlei soorten ervaringen, tot cliënten met een licht verstandelijke beperking die meer arbeidsmatige werkzaamheden doen. Zo hebben we een dienstverleningsgroep, een montage- en inpakgroep, een bakkerij, een creatieve groep, een groep waar meer verzorging en begeleiding nodig is en een groep met een 'huiskamerfunctie'.


In de ondersteuning ligt de nadruk op het stimuleren van de zelfredzaamheid, het aanbieden van een gevarieerd en uitdagend dagprogramma en het hanteren van de verschillende methodieken. Ook het onderhouden van contacten met ouders en andere betrokkenen is van groot belang. Tevens zijn er mogelijkheden om binnen je stage interne trainingen te volgen, indien deze nodig zijn voor het functioneren op de groep. Bijv training epilepsie.

Hoe we je waarderen bij Reinaerde

Als je meer dan 150 uur stage loopt kom je in aanmerking voor een stagevergoeding conform de CAO Gehandicaptenzorg (De hoogte van de stagevergoeding bedraagt € 400,- bruto per maand voor een stage van gemiddeld 36 uur per week, inclusief onkostenvergoeding waaronder mede de reiskosten woon/werkverkeer en de telefoonkosten worden verstaan. Voor stages van minder dan 36 uur per week geldt de vergoeding naar rato.). Daarnaast wordt je begeleidt door een opgeleide, betrokken en gemotiveerde stagebegeleider.

Jouw talent als stagiair(e)

 • Je volgt een zorg (begeleiding) gerichte opleiding op HBO niveau of MBO niveau 3, 4
 • Je loopt minimaal 14 uur in de week stage, maximaal 32 uur
 • Een praktijkovereenkomst vanuit school met daarop de stageperiode en het aantal stage-uren
 • We vinden het belangrijk dat je zelf verantwoordelijkheid neemt voor je eigen leerproces
 • Je staat stevig in je schoenen en neemt graag initiatief
 • Je durft kritisch te zijn naar jezelf en je collega's en kunt omgaan met het geven en krijgen van feedback
 • Je hebt een open en respectvolle werkhouding, je bent sociaal vaardig en je hebt gevoel voor humor
 • Je wilt graag leren over en werken met de doelgroep en in de setting van dagbesteding

De betekenis van Reinaerde

Voor 3600 mensen met een beperking verzorgt Reinaerde begeleiding en behandeling bij werk of wonen. Dit doen we in 26 gemeenten in de provincie Utrecht, drie gemeenten daarbuiten en dragen daarmee bij aan de kwaliteit van bestaan van mensen met een beperking. Met elkaar bouwen we aan een betere wereld waarin iedereen een rol van betekenis heeft. Dat is waar wij voor staan. We zijn constant in ontwikkeling en zetten daarbij altijd de cliënt centraal.

Stagevoorwaarden

 • Aan de stage zijn leeropdrachten/leerdoelen verbonden
 • De stage vindt plaats op een SBB erkende stageplaats
 • Een goed opgeleide stagebegeleider zorgt voor de juiste begeleiding op de stageplaats
 • Reinaerde werkt met een eigen stageovereenkomst die geldt naast de stageovereenkomst/praktijkovereenkomst die de opleidingen gebruiken
 • Het gaat hier dan ook niet om maatschappelijke stages of snuffelstages

Voor meer informatie of bij vragen kun je terecht bij Pascal van Eck of Petra Bergmann via 0346 58 39 00. 


Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

of

Apply with Indeed onbeschikbaar