Skip to content

Stagiair vanaf september 2022, Loerickerstee Houten,16-32 uur

Nederland, Utrecht, HoutenStagiair

Een stageplaats waarin je echt het verschil maakt. Je helpt mensen hun mogelijkheden te ontdekken en hun plek te vinden in de samenleving. Geef jij mensen met een beperking een kans?

Hoe je als Stagiair een positieve bijdrage levert

Als stagiair(e) sta je altijd boventallig op de groep. Je werkt samen met een begeleider de dienst. In eerste instantie is dit samen, maar in de loop van je stage zal er steeds meer gekeken worden (in overleg met je stagebegeleider) welke taken je zelf kunt oppakken. Hierbij is er altijd een begeleider in de buurt. Je leert om te gaan met de cliënten en hun hulp vragen, maar ook hoe we rapporteren in plancare. We doen alles stap voor stap. Zo heb je de rust om alles ook echt te ervaren. Wij vinden het bovendien belangrijk om toekomstig personeel goed op te leiden. Door stage te lopen, doe je ervaring op en door de ondersteuning van een deskundige werkbegeleider leer je de theoretische kennis in de praktijk toe te passen. Je maakt op een mooie manier kennis met mensen met een beperking en leert ongelooflijk veel, elke dag weer. Waar het eerste moment nog spannend is, omdat je de doelgroep niet kent, wordt je uiteindelijk gegrepen. Juist door het contact dat je maakt met de cliënten. Door jouw bijdrage wordt de kwaliteit van leven van de cliënt verhoogd. Dit maakt dat jouw inzet op de werkvloer wordt gewaardeerd door je collega's, de cliënten en hun verwanten. Zo vliegt je stage voorbij.

Thuis bij Reinaerde Loerickerstee

Loerickerstee maakt deel uit van een ruim opgezet woon-, zorg en gezondheidscentrum. In het gezondheidscentrum is een receptie en grand café aanwezig. Binnen dit complex hebben 13 cliënten van Reinaerde een eigen appartement. Deze appartementen bevinden zich op de bovenste (derde) etage van het gebouw. Er wonen cliënten met de leeftijd van 52 tot 83 jaar oud, met een lichte tot matige verstandelijke beperking, die de bescherming van deze woonvorm nodig hebben, maar die op het gebied van dagelijkse verzorging grotendeels zelfstandig zijn. In ieder appartement is een kleine keuken. De meeste cliënten maken gebruik van het eten beneden in het grand café, koken zelf of maken gebruik van voorbereide maaltijden. De cliënten ervaren op grond van leeftijd toenemende lichamelijke problematiek.


Er is op de Loerickerstee elke dag begeleiding aanwezig van 8.00 uur tot 22.00 uur. Daarnaast kunnen de cliënten van Reinaerde door een noodknop te gebruiken, ’s nachts een beroep doen op de nachtdienst van het verzorgingshuis. Daarnaast kunnen de cliënten binnen deze locatie gebruik maken van activiteiten die door het verzorgingshuis georganiseerd worden. Hierbij valt te denken aan; koffieochtend, spellenmiddag, optredens of bingo. Omgeving Loerickerstee ligt in vriendelijke ruim opgezette rustige wijk in Houten Zuid. Het winkelcentrum en het treinstation Castellum liggen op loopafstand.


Bij de Loerickerstee wordt er gebruik gemaakt van een combinatie van de methodiek Krachtig en zelfbewust en Urlings. Bij de methodiek Krachtig en Zelfbewust wordt er gekeken naar de mogelijkheden en sterke punten van een cliënt en niet naar problemen en zwakke punten. Urlings is gericht op het hebben van een prettige en comfortabele oude dag, dat cliënten geaccepteerd worden zoals ze zijn met al hun eigenaardigheden (accent ligt op aanpassen van de omgeving aan de cliënt), dat kennis en vaardigheden die ze hebben in stand worden gehouden en dat de cliënten respectvol worden begeleid in hun proces van lichamelijke en/ of psychische achter- uitgang. Afspraken over zorg en ondersteuning worden vastgelegd in een ondersteuningsplan dat afgestemd is op individuele behoeften, mogelijkheden en wensen van de cliënt.

Hoe we je waarderen bij Reinaerde

We creëren de ideale omgeving om jezelf verder te ontwikkelen en met plezier te werken. Zo kun je in elk geval bij een stage van minimaal 150 uur rekenen op:

  • Een stagevergoeding van maximaal € 400,- bruto per maand op basis van 36 uur
  • Goede en motiverende begeleiding, zodat je jezelf optimaal kunt ontwikkelen
  • Inspraak in je rooster, zodat je privéleven en studie ook lekker blijven lopen

Jouw talent als Stagiair

Je betekent graag iets voor een ander en kijkt daarbij altijd naar kansen en mogelijkheden. Deze positieve energie werkt aanstekelijk op je collega’s en de mensen voor wie je het allemaal doet. Om stevig in je schoenen te staan, heb je ook:

  • Een (bijna afgeronde) opleiding Social Work, verzorgende IG, of maatschappelijke zorg
  • Inlevingsvermogen, zodat je situaties goed inschat en creativiteit om dingen op te lossen
  • De vaardigheid om snel te schakelen, qua aanpak, benadering en situatie
  • Een kritische blik, waarmee je ons scherp houdt op de best mogelijke werkwijze
  • Een mooie dosis humor

De betekenis van Reinaerde

Voor 3600 mensen met een beperking verzorgt Reinaerde begeleiding en behandeling bij werk, wonen of ambulant. Dit doen we in 26 gemeenten in de provincie Utrecht, drie gemeenten daarbuiten en dragen daarmee bij aan de kwaliteit van bestaan van mensen met een beperking. Met elkaar bouwen we aan een betere wereld waarin iedereen een rol van betekenis heeft. Dat is waar wij voor staan. Wat we ook doen, we doen het samen. Samen met cliënten, hun familie, andere zorgpartijen en onze collega’s. We zijn constant in ontwikkeling en zetten daarbij altijd de cliënt centraal.

Zie jij in elke beperking een kans?

Dan pas je bij Reinaerde en zien we je sollicitatie graag tegemoet. Samen verleggen we grenzen en werken we aan een betere wereld. Eerst nog een vraag? Neem dan contact op met de collega's van Loerickerstee , 030 –6301831 of 06-53203822. Mailen kan ook, naar loerickerstee@reinaerde.nl

of

Apply with Indeed onbeschikbaar