Skip to content

Stagiair, NSO Skippy Meerwal, 8-14 uur per week

Nederland, Utrecht, NieuwegeinStagiair

Een stageplaats waarin je echt het verschil maakt. Je helpt mensen hun mogelijkheden te ontdekken en hun plek te vinden in de samenleving. Geef jij mensen met een beperking een kans?

Hoe je als Stagiair een positieve bijdrage levert

Kinderen van 7 t/m 16 jaar met een ontwikkelingsachterstand en/of gedragsproblematiek.

Denk aan: Autisme, LVB, ADHD, Hechtingsproblematiek, ODD, etc.

Het zijn kinderen die veel structuur en duidelijkheid nodig hebben. Op de groep werken wij daarom met een vast programma, picto’s en leerdoelen.


Wij zoeken een HBO stagiaire voor 2 á 3 dagen in de week. Het liefst op dinsdag, woensdag en donderdag.

  • Dinsdag en donderdag van 14.00 tot 18.30 uur
  • Woensdag van 12:00 tot 18:30 uur

We zoeken iemand die stevig in zijn schoenen staat en tegen een stootje kan. Iemand met veel humor om een pittige situatie om te draaien naar het positieve.


Als stagiair(e) sta je altijd als extra op de groep. Je werkt mee met alles wat we doen, maar rapporteert niet. Zo heb je de rust om alles ook echt te ervaren. Je maakt op een mooie manier kennis met mensen met een beperking en leert ongelooflijk veel, elke dag weer. Waar het eerste moment nog spannend is, omdat je de doelgroep niet kent, word je uiteindelijk gegrepen. Juist door het contact dat je maakt met de cliënten. En zo vliegt je stage voorbij.

Thuis bij Kinderdagcentrum Skippy

Kindercentrum Skippy is een kindercentrum in de regio Nieuwegein, dat onderdeel is van Reinaerde. Op Skippy wordt dagbehandeling geboden aan kinderen met een ontwikkelingsachterstand of een verstandelijke of meervoudige beperking. Naast dagbehandeling worden ook gespecialiseerde buitenschoolse opvang (maandag tot en met donderdag van 15.00 tot 18.00 uur) en vakantie- opvang geboden. Kinderen van het kindercentrum, maar ook vanuit het speciaal onderwijs, zijn hiervoor welkom op Skippy.


Bij Skippy ligt de nadruk op het leren van praktische, motorische en sociale vaardigheden, communicatie en zelfredzaamheid. Communicatie met het kind staat centraal. Door regelmaat, structuur en intensieve behandeling ontwikkelen kinderen zich. Ieder in zijn eigen tempo en naar zijn eigen mogelijkheden. Er wordt gewerkt met LACCS, Plancius, Teacch, Totale Communicatie en andere methodieken om de kinderen goed te kunnen volgen en optimaal te kunnen stimuleren. Skippy biedt in verschillende groepen plaats aan kinderen in de leeftijd van 0 tot en met 12 jaar. De werktijden zijn tussen 8.00 uur en 18.00 uur.

Hoe we je waarderen bij Reinaerde

We creëren de ideale omgeving om jezelf verder te ontwikkelen en met plezier te werken.. Zo kun je in elk geval bij een stage van minimaal 150 uur rekenen op:

  • Een stagevergoeding van maximaal € 400,- bruto per maand op basis van 36 uur
  • Goede en motiverende begeleiding, zodat je jezelf optimaal kunt ontwikkelen
  • Inspraak in je rooster, zodat je privéleven en studie ook lekker blijven lopen

Jouw talent als Stagiair

Je betekent graag iets voor een ander en kijkt daarbij altijd naar kansen en mogelijkheden.

Deze positieve energie werkt aanstekelijk op je collega’s en de mensen voor wie je het allemaal doet. Om stevig in je schoenen te staan, heb je ook:

  • Een (bijna afgeronde) opleiding Verpleegkunde of Maatschappelijke Zorg (mbo of hbo)
  • Inlevingsvermogen, zodat je situaties goed inschat en creativiteit om dingen op te lossen
  • De vaardigheid om snel te schakelen, qua aanpak, benadering en situatie
  • Een kritische blik, waarmee je ons scherp houdt op de best mogelijke werkwijze
  • Een mooie dosis humor

De betekenis van Reinaerde

Voor 3600 mensen met een beperking verzorgt Reinaerde begeleiding en behandeling bij werk, wonen of ambulant. Dit doen we in 26 gemeenten in de provincie Utrecht, drie gemeenten daarbuiten en dragen daarmee bij aan de kwaliteit van bestaan van mensen met een beperking. Met elkaar bouwen we aan een betere wereld waarin iedereen een rol van betekenis heeft. Dat is waar wij voor staan. Wat we ook doen, we doen het samen. Samen met cliënten, hun familie, andere zorgpartijen en onze collega’s. We zijn constant in ontwikkeling en zetten daarbij altijd de cliënt centraal.

Zie jij in elke beperking een kans?

Dan pas je bij Reinaerde en zien we je sollicitatie graag tegemoet. Samen verleggen we grenzen en werken we aan een betere wereld.

Eerst nog een vraag? Dan kan je contact opnemen met Esther de Wilde, regiebegeleider, 06-20809472.

of

Apply with Indeed onbeschikbaar