Skip to content

Specialistisch Begeleider met aandacht voor Leren & Werken, De Heygraeff, 20-24 uur

Nederland, Utrecht, WoudenbergBegeleider

Steeds meer leerlingen en zij-instromers vinden hun leer- en werkplek op De Heygraeff. Deze beginnende zorgprofessionals worden begeleid door enthousiaste, minder of meer ervaren werkbegeleiders. Deze werkbegeleiders willen we goed faciliteren en ondersteunen in hun werk, zodat alle leerlingen en zij-instromers zich ontwikkelen tot vakbekwame begeleiders. Heb jij een warm hart voor het begeleiden en opleiden van nieuwe collega's en ervaring als werkbegeleider? Dan zoeken we jou!


Reinaerde de Heygraeff

Locatie De Heygraeff is gelegen buiten de bebouwde kom van Woudenberg en net naast het Henschotermeer, middenin een prachtige bosrijke omgeving. Op deze locatie zijn meerdere woningen en dagbestedingslocaties te vinden en wonen ongeveer 250 volwassenen met veelal een matige of ernstige verstandelijke beperking en eventueel bijkomende problematiek.


De aanpassingen die we de afgelopen twee jaar in het werk hebben moet doen als gevolg van de Corona maatregelen gaven ons nieuwe inzichten. We hebben geleerd dat we de zorg anders willen organiseren, dichterbij de cliënt. Dat heeft tot gevolg dat er in nieuw gevormde clusters wonen en dagbeleving georganiseerd wordt. De dag op een goede manier beleven is voor elk individu anders, dat vraagt om maatwerk. Van daaruit is er een nauwere samenwerking tussen wonen en dagbesteding ontstaan. Het doel van deze transitie is goede dagbesteding voor cliënten, waarbij medewerkers hun talenten kunnen benutten, regie op hun werk hebben en werkplezier ervaren. Tevreden medewerkers zorgen immers voor tevreden cliënten en continuïteit van de zorg.


Steeds meer leerlingen en zij-instromers vinden een mooie nieuwe uitdaging en werkplek op De Heygraeff. Zij worden begeleid door enthousiaste, minder of meer ervaren, werkbegeleiders. Deze werkbegeleiders willen we goed faciliteren en ondersteunen zodat leerlingen en zij-instromers zich ontwikkelen tot vakbekwame begeleiders.


Hiervoor zoeken we een specialistisch begeleider. Het werven en plaatsen van stagiaires, leerlingen en zij-instromers, contact met opleidingen, verbeteren van het inwerken, werkbegeleiders ondersteunen, vastgelopen leerprocessen helpen vlot trekken, workshops voor (werk) begeleiders organiseren en het proces van examineren verbeteren; het is een greep uit de werkzaamheden die er te doen zijn!


Vind je het een uitdaging veranderprocessen te ondersteunen en om samen met begeleiders en teams te bouwen aan het verbeteren van het leerklimaat en de zorg? Solliciteer dan direct!  


Hoe je als Specialistisch Begeleider je eigen talent inzet om samen te bouwen

Er werken een aantal specialistisch begeleiders op de Heygraeff in een vergelijkbare rol, samen vorm je een team zodat ieder vanuit eigen kwaliteit en kennis in de verschillende processen kan ondersteunen. De begeleider die we zoeken gaat zich samen met een collega bezig houden met het leren en werken op De Heygraeff. Als specialistisch begeleider werk je 1/3 deel van je uren mee op een groep, dit kan zijn in een opstartdienst, om een collega te vervangen op de groep wanneer deze andere werkzaamheden uitvoert of bijvoorbeeld tijdens de lunch in de dagbeleving zodat collega's pauze kunnen nemen. 1/3 deel coach en ondersteun je werkbegeleiders en 1/3 deel ben je bezig met praktische zaken om het leerklimaat verder te verbeteren. Een afwisselende functie!


Hoe we je waarderen bij Reinaerde

Je professionaliteit en kwaliteit zijn van grote betekenis voor ons, daarom doen we graag iets terug. We creëren samen een werkomgeving om het beste uit jezelf te halen en om echt jezelf te mogen zijn. Zo kun je in elk geval rekenen op:

 • Een contract voor onbepaalde tijd, uren bespreekbaar tussen 20 en 24 uur per week
 • Ontwikkelmogelijkheden, zowel in je vak als op persoonlijk vlak
 • Een bruto maandsalaris van maximaal € 3.289- bij 36 uur (FWG 45), een eindejaarsuitkering van 8,33% en natuurlijk 8% vakantiegeld
 • Je eigen keuze in arbeidsvoorwaarden, bijv. een fiets- en sportregeling of extra verlof

Jouw talent als specialistisch begeleider

Jij werkt graag samen met anderen en kijkt daarbij altijd naar kansen en mogelijkheden. Deze positieve energie werkt aanstekelijk op je collega's en de mensen voor wie je het allemaal doet. Wat je in ieder geval voor deze rol mee neemt:

 • Een hbo-diploma van een relevante opleiding, bijvoorbeeld Social Work of praktijkopleidingen
 • empatisch vermogen en samenwerkingsvaardigheden om met de ander samen oplossingen te vinden
 • Een natuurlijke interesse in deze doelgroep en echt durven kijken naar de cliënt en de medewerker
 • Kunnen samenwerken met begeleiders en teams om de beste aanpak te vinden
 • Gevoel voor humor en relativeringsvermogen
 • Geduld, doorzettingsvermogen en energie om te kunnen ontwikkelen en nieuwe dingen willen leren
 • Coachende vaardigheden om samen met je collega's verbeteringen te realisereny


De betekenis van Reinaerde

Voor 3600 mensen met een beperking verzorgt Reinaerde begeleiding en behandeling bij werk, wonen of ambulant. Dit doen we in 26 gemeenten in de provincie Utrecht, drie gemeenten daarbuiten en dragen daarmee bij aan de kwaliteit van bestaan van mensen met een beperking. Met elkaar bouwen we aan een betere wereld waarin iedereen een rol van betekenis heeft. Dat is waar wij voor staan. Wat we ook doen, we doen het samen. Samen met cliënten, hun familie, andere zorgpartijen en onze collega's. We zijn constant in ontwikkeling en zetten daarbij altijd de cliënt centraal.


Zie jij in elke beperking een kans?

Dan pas je bij Reinaerde en ontvangen wij graag jouw sollicitatie. Na ontvangst van je sollicitatie nemen we snel contact met je op om verder kennis te maken. Eerst nog een vraag? Neem dan contact op met Margreet van der Sluys, Manager via mvdsluys@reinaerde.nl. Maandag 17 januari zullen de eerste gesprekken plaatsvinden.


Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

of

Apply with Indeed onbeschikbaar