Reinaerde - Specialistisch Begeleider, kinderdagcentrum Oikos, Utrecht
Overslaan naar content

Specialistisch Begeleider, kinderdagcentrum Oikos, Utrecht

Op locatie
 • Utrecht, Utrecht, Nederland
€ 2.821 - € 3.938 per maandBegeleider

Wij zoeken een nieuwe specialistisch begeleider met een talent voor verdieping en verbinding.
Jij hebt een enthousiaste persoonlijkheid die zich dagelijks inzet om de kinderen met een beperking te helpen in hun ontwikkeling en zelfstandigheid.

Wij zijn op zoek naar iemand voor 24 tot 36 uur.

Hoe je als specialistisch begeleider je eigen talent inzet

Als specialistisch begeleider maak je deel uit van een team van begeleiders die elkaar ondersteunen in diverse processen. Of het nu gaat om praktische, zorginhoudelijke of organisatorische vraagstukken, jij bent het aanspreekpunt en dus de kartrekker. Je bent samen met de andere specialistisch begeleiders verantwoordelijk voor de locatie.

Je talenten als specialistisch begeleider komen onder andere tot uiting in:

 • Het creëren van een prettig pedagogisch leefklimaat, waardoor je collega-begeleiders een goed voorbeeld hebben om te volgen
 • Het coachen van de teams op de werkvloer
 • Betrokkenheid bij de roostering om te zorgen voor een optimale personele bezetting op basis van de ondersteuningsbehoeften van de cliënten
 • Regelmatig overleg met managers en gedragskundigen om het begeleidingsklimaat te bespreken en effectief in te richten

Met jouw toewijding draag je bij aan een positieve impact op het leven van de kinderen en het werkplezier van je collega's. Als specialistisch begeleider kun je jouw expertise benutten om bij te dragen aan de verdere ontwikkeling en verbetering van processen en zorgkwaliteit.

Thuis bij Kinderdagcentrum Oikos

Op Oikos wordt dagbesteding geboden aan ongeveer 30 kinderen die verdeeld zijn over 5 groepen. De groepen zijn naar behoefte en ontwikkelingsniveau van de groep/individu ingedeeld in de leeftijdscategorie van 6 t/m 18 jaar. Deze kinderen hebben allemaal een matig tot ernstig verstandelijke beperking, in combinatie met o.a. hechtingsproblematiek, autisme en/of gedragsproblematiek.


Naast Oikos zijn er op het kleine terrein 2 woningen en een logeerhuis te vinden. De woningen biedt ruimte voor 16 kinderen/jongeren en gaan door de weeks naar Oikos. Het logeerhuis biedt ruimte voor 8 kinderen per weekend in een omgeving waar ze er even ‘tussenuit’ zijn.


We zijn opzoek naar een collega die ons wil ondersteunen op Oikos in het bieden intensieve begeleiding. We werken nauw samen met de woningen.

Hoe we je waarderen bij Reinaerde

Jouw professionaliteit en kwaliteit zijn van grote betekenis voor ons, daarom doen we graag iets terug. We creëren samen een werkomgeving om het beste uit jezelf te halen en echt jezelf te mogen zijn. Zo kun je in elk geval rekenen op:

 • Direct een contract voor onbepaalde tijd (met 2 maanden proeftijd) waarbij we de uren in overleg afstemmen. Wij zoeken iemand voor 24-36 uur
 • Continue ontwikkelmogelijkheden, zowel in je vak als op persoonlijk vlak
 • Voor de functie van Specialistisch begeleider ontvang je een salaris van maximaal €3.938,- bruto per maand op basis van 36 uur (FWG 45)
 • 8% Vakantiegeld en 8,33% eindejaarsuitkering
 • Je eigen keuze in arbeidsvoorwaarden, bijvoorbeeld een (lease) fietsregeling en extra verlof
 • Bij Reinaerde kennen wij een aanbrengbonus van € 500,- netto als jij een nieuwe collega aanbrengt

Jouw talent als Specialistisch Begeleider

Je betekent graag iets voor een ander en kijkt daarbij altijd naar kansen en mogelijkheden. Deze positieve energie werkt aanstekelijk op je collega's en de mensen voor wie je het allemaal doet. Als specialistisch begeleider, heb/ben je ook:

 • Een afgeronde zorg gerelateerde HBO-opleiding, zoals SPH/MWD maar ook andere sociale opleidingen zijn welkom
 • Een gezonde dosis relativeringsvermogen en humor
 • Je hebt ervaring in de gehandicaptenzorg, ervaring met kind- en jeugd is een pré
 • We vinden het belangrijk dat je zelf verantwoordelijkheid neemt voor je eigen leerproces. Je durft kritisch te zijn naar jezelf en je collega's en kunt omgaan met het geven en krijgen van feedback
 • Je staat stevig in je schoenen, bent daadkrachtig, stressbestendig, open in communicatie en geduldig
 • Bij afwezigheid van andere specialistisch begeleiders ben je in staat om ook op de woning en het logeer gedeelte in te stappen

De betekenis van Reinaerde

Voor 3600 mensen met een beperking verzorgt Reinaerde begeleiding en behandeling bij werk, wonen of ambulant. Dit doen we in 26 gemeenten in de provincie Utrecht en drie gemeenten daarbuiten. Daarmee dragen wij bij aan de kwaliteit van bestaan van mensen met een beperking. Met elkaar bouwen we aan een betere wereld waarin iedereen een rol van betekenis heeft. Dat is waar wij voor staan. Wat we ook doen, we doen het samen. Samen met cliënten, hun familie, andere zorgpartijen en onze collega's. We zijn constant in ontwikkeling en daarbij staat de cliënt altijd centraal.

Zie jij in elke beperking een kans?

Neem als je vragen hebt even contact op met Marc Brugman, Recruiter Utrecht e.o., voor meer informatie: T 06-57769919 of mbrugman@reinaerde.nl of solliciteer direct. Je bent altijd welkom voor een vrijblijvend gesprek. Zien we je snel? Omdat wij onze nieuwe collega's graag zelf werven, hoeven bureaus geen kandidaten voor te stellen.

of

Apply with Indeed onbeschikbaar