Skip to content

Specialistisch Begeleider, De Heygraeff, Boog 8a of 8b, uren in overleg

Nederland, Utrecht, Woudenberg€ 3.452Begeleider

Als je een leuke baan hebt, hoef je nooit meer te werken.Hoe je als Specialistisch Begeleider positieve energie brengt

Als specialistisch begeleider haal jij energie en voldoening uit het voeren van de regie over de ondersteuning aan volwassen cliënten in de leeftijdscategorie van 20 tot 70 jaar die te maken hebben met een ernstig verstandelijke beperking in combinatie met hechtingsproblematiek en trauma’s. Sommigen bewoners hebben daarbij ook een stoornis in het autistisch spectrum. Dit in combinatie met het stellen van een hulpvraag door middel van moeilijk verstaanbaar gedrag, maakt dat zij behoefte hebben aan (zeer) intensieve begeleiding.


Vanuit jouw rol als specialistisch begeleider ben je vooral aan het coachen vanuit de Triple-C visie en speel je in op de hulpvraag van je team, zowel individueel als teamgericht. Je vervult als het ware de rol van een meewerkend teamcoach! Jij bent het steuntje in de rug voor collega’s en In complexe situaties weet jij hen te coachen, begeleiden en sturen. Vanuit een onvoorwaardelijke samenwerkingsrelatie weet jij jouw kennis en ervaring van de Triple-C methodiek optimaal in te zetten en af te stemmen op de mogelijkheden, wensen en behoeften van de cliënten en collega’s. Verder ga jij je onder andere bezig houden met:

 • Het faciliteren, ondersteunen en coachen van collega-begeleiders om de optimale ondersteuning vanuit de Triple-C methodiek te kunnen bieden aan de bewoners
 • Het uitdragen van de visie Triple-C en hierin de begeleidingswijze coachen op de werkvloer
 • Complexe casuïstiek gekenmerkt door onder andere crisissituaties binnen een team in combinatie met complexe hulpvraag van de bewoners en de uitvoering van (groeps)meerzorg


Kortom, een uitdagende functie waarin je jouw kennis en ervaring rondom de Triple-C methodiek kan inzetten om écht iets voor een ander te kunnen betekenen. Ben jij betrouwbaar en wil jij bijdragen aan zingevende dagen voor de volwassenen op Boog 8b van de Heygraeff? Solliciteer dan direct!


Thuis bij Reinaerde de Heygraeff Boog 8a en 8b

Locatie De Heygraeff is gelegen net naast het Henschotermeer, middenin een prachtige bosrijke omgeving. Op Boog 8a en 8b wonen in totaal 12 cliënten in de leeftijdscategorie van 20-70 jaar die te maken hebben met een ernstig verstandelijke beperking en hechtingsproblematiek, een trauma of een stoornis in het autistisch spectrum. Dit in combinatie met gedrag dat een intensieve begeleiding en behandeling vraagt. De hulpvraag van cliënten is divers, dat maakt dat je als begeleider moet kunnen inspelen op verschillende zorgvragen en behoeften. Als begeleider weet jij als geen ander hoe belangrijk het is om te werken aan een onvoorwaardelijke relatie tussen cliënt, familie en begeleiders. Op basis van respect en vertrouwen draag je bij aan het welbevinden en de kwaliteit van leven van de cliënten en wordt er een veilige, vertrouwde en beschutte leefomgeving geboden, waarbij de individuele ondersteuningsbehoefte centraal staat.


De cliënten beschikken over een eigen zit/slaapkamer met badkamer, toilet en douche. Daarnaast is er een gemeenschappelijke woonkamer en tuin. Op boog 8a en 8b is er 24-uurs begeleiding aanwezig, dit maakt dat je te maken krijgt met een onregelmatig dienstrooster. Vanaf 22:00 uur wordt gewerkt met een wakende nachtdienst, waarbij gewerkt wordt met een computergestuurd uitluistersysteem. Dit maakt dat woonbegeleiders geen nachtdiensten hoeven te draaien.


Hoe we je waarderen bij Reinaerde

 • Een contract voor onbepaalde tijd, uren in overleg
 • Een salaris van maximaal € 3.452,- bruto per maand op basis van 36 uur bij de functie als Specialistisch Begeleider (FWG 45)
 • Onregelmatigheidstoeslag
 • Natuurlijk 8% vakantiegeld
 • Een eindejaarsuitkering van 8,33%
 • Je eigen keuze in arbeidsvoorwaarden, bijvoorbeeld een fiets- en sportregeling of extra verlof

Jouw talent als Specialistisch Begeleider

 • Minimaal in het bezit van een diploma van een relevante hbo-opleiding (of niveau, dit kan worden bepaald door middel van een TMA-test)
 • Ruime kennis en ervaring van de methodiek Triple-C
 • Bereid om te werken met een onregelmatig dienstrooster
 • Een stevige en sociale persoonlijkheid met levenservaring, je weet te allen tijde rust en overzicht te bewaren
 • Bereid te denken in mogelijkheden, waar dit niet altijd vanzelfsprekend is


De betekenis van Reinaerde

Voor 3600 mensen met een beperking verzorgt Reinaerde begeleiding en behandeling bij werk, wonen of ambulant. Dit doen we in 26 gemeenten in de provincie Utrecht en drie gemeenten daarbuiten. Daarmee dragen wij bij aan de kwaliteit van bestaan van mensen met een beperking. Met elkaar bouwen we aan een betere wereld waarin iedereen een rol van betekenis heeft. Dat is waar wij voor staan. Wat we ook doen, we doen het samen. Samen met cliënten, hun familie, andere zorgpartijen en onze collega's. We zijn constant in ontwikkeling en daarbij staat de cliënt altijd centraal.


Wanneer kom jij gebak eten?

Samen verleggen we grenzen en werken we aan een betere wereld. Eerst nog een vraag? Dan kun je contact opnemen met Cindy Schut, Manager via 06-13585926.


Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

of

Apply with Indeed onbeschikbaar