Skip to content

Specialistisch Begeleider, cliënten met een Licht Verstandelijk Beperking (LVB), Het Spoor, Stellingmolen en Heemraadserf, 24-32 uur

Nederland, Utrecht, HoutenBegeleider

Voor drie van onze locaties in Houten zijn wij op zoek naar een Specialistisch Begeleider met talent voor coachen. Sta jij voor duidelijkheid, nabijheid en betekenis bieden voor de cliënt en zijn/haar begeleiders? Dan is deze vacature echt iets voor jou!

Hoe je als Specialistisch Begeleider positieve energie brengt

Als specialistisch begeleider voer je de regie over de ondersteuning aan mensen die te maken hebben met een lichte verstandelijke beperking en meestal bijkomende problematiek. Dit doe je in een leerzame setting, namelijk bij drie woningen in Houten: Het Spoor, Stellingmolen en Heemraadserf.


Vanuit jouw rol als specialistisch begeleider ben je met name aan het coachen en speel je in op de hulpvraag van je teams, zowel individueel als teamgericht. Je vervult de rol van een meewerkend teamcoach die zich richt op de methodiek en het gedragskundige aspect van de benadering van de cliënten. Je bent met name bezig met het begrijpen van complex gedrag en het meedenken en voortouw nemen in een goede begeleidingswijze in nauwe samenwerking met onze gedragskundigen.


Jij bent een steun in de rug voor collega’s. In complexe situaties weet jij hen te coachen, begeleiden en te sturen. Vanuit een onvoorwaardelijke samenwerkingsrelatie weet jij jouw kennis en ervaring optimaal in te zetten en af te stemmen op de mogelijkheden, wensen en behoeften van de cliënten en collega’s.

Verder ga jij je onder andere bezighouden met

 • Inhoudelijke coaching van teamleden bij complexe problematiek. Met ondersteuning van behandelaren
 • De verantwoordelijkheid voor de teamtaken en voor de teamsamenwerking en teamontwikkeling
 • Reflecteren op eigen functioneren, je geeft feedback en coacht teamleden in de wijze waarop zij ondersteuning bieden aan de cliënten
 • Voor een deel van je contracturen meewerken in het dienstenpatroon, hieronder kunnen avonden/weekenden vallen
 • Ingezet worden op gebied van coaching van de teams

Kortom, een uitdagende functie waarin je jouw kennis en ervaring kunt inzetten om écht iets voor een ander te kunnen betekenen.

Thuis bij Reinaerde

Je komt te werken bij drie woonlocaties in Houten waar cliënten beschermd wonen met 24-uursbegeleiding. Het Spoor, Stellingmolen en Heemraadserf zijn woningen voor volwassenen en jongvolwassenen met een lichtverstandelijke beperking en meestal bijkomende problematiek. Alle locaties zijn goed te bereiken met het openbaar vervoer (trein)


Het Spoor: een appartementencomplex in Houten. Het complex bestaat uit 3 woonlagen, met 37 individuele appartementen. De doelgroep is voor de leeftijd van 18 tot ongeveer 65 jaar. Omdat veel cliënten vanuit een oriëntatielocatie komen is de grootste doelgroep onder de 30 jaar.


Stellingmolen: de 2 bovenste woonlagen van een flatgebouw in het centrum van Houten. Hier wonen 19 cliënten in de leeftijd van 23 tot 65 jaar.


Heemraadserf: een oriëntatiehuis voor 10 jongeren in de leeftijd tussen de 18 en 23 jaar.

De jongeren die op het Heemraadserf wonen, willen graag zelfstandig gaan wonen, maar die stap is soms wel groot. Op het Heemraadserf maken we die stap kleiner en ondersteunen we de jongeren bij dit leerproces.

Hoe we je waarderen bij Reinaerde

Om de beste zorg en begeleiding te bieden, is het belangrijk dat jij je als medewerker verder kunt ontwikkelen en met plezier werkt. Dat faciliteren we binnen Reinaerde. We streven naar een prettige omgeving om dit te bereiken en om ook echt jezelf te zijn. Zo kun je in elk geval rekenen op:

 • Een contract voor onbepaalde tijd voor 24-32 uur per week
 • Een salaris van maximaal € 3452,- bruto per maand op basis van 36 uur (FWG 45), voor deze functie is het functieprofiel van specialistisch begeleider van toepassing en natuurlijk 8% vakantiegeld een eindejaarsuitkering van 8,33% en onregelmatigheidstoeslag
 • Continue ontwikkelingsmogelijkheden, zowel in je vak als op persoonlijk vlak
 • Een werkomgeving waarin we systemisch en multidisciplinair werken en waarbij we met elkaar, stap voor stap een goed leven voor deze cliënten vormgeven
 • Je eigen keuze in arbeidsvoorwaarden, in bijvoorbeeld een fiets- en sportregeling of extra verlof

Jouw talent als Specialistisch Begeleider

Je betekent graag iets voor een ander en kijkt daarbij altijd naar kansen en mogelijkheden. Deze positieve energie werkt aanstekelijk op je collega’s en de mensen voor wie je het allemaal doet.
Om stevig in je schoenen te staan vragen wij ook het volgende van je:

 • Hbo werk- en denkniveau, aangevuld met specifieke kennis van de doelgroep
 • Jij weet dat geen mens hetzelfde is en ziet de persoonlijke behoeften van de cliënten. Je ondersteunt hen om deze zelf ook te ontdekken en weet hoe je op een goede manier invulling geeft aan deze behoeften
 • Je kunt goed schakelen tussen gevraagde begeleidingsstijl(en) die aansluiten bij de ondersteuningsvraag en behandelfase van de cliënt én je kunt goed schakelen tussen gevraagde coaching stijlen die aansluiten bij de ondersteuningsvraag en leerstijl van je collega’s
 • Je hebt een voorbeeldfunctie en draagt deze uit
 • Je hebt goede vaardigheden op het gebied van geven en ontvangen van feedback en je draagt bij aan een open en veilig leerklimaat onder je collega’s
 • Je bent proactief en ziet de mogelijkheden om het werk te verbeteren. Je pakt deze ook op en zet je ervoor in
 • Je bent in balans en kunt relativeren

De betekenis van Reinaerde

Voor 3600 mensen met een beperking verzorgt Reinaerde begeleiding en behandeling bij werk, wonen of ambulant. Dit doen we in 26 gemeenten in de provincie Utrecht, drie gemeenten daarbuiten en we dragen daarmee bij aan de kwaliteit van bestaan van mensen met een beperking. Met elkaar bouwen we aan een betere wereld waarin iedereen een rol van betekenis heeft. Dat is waar wij voor staan. Wat we ook doen, we doen het samen. Samen met cliënten, hun familie, andere zorgpartijen en onze collega’s. We zijn constant in ontwikkeling en zetten daarbij altijd de cliënt centraal.

Heb je zin in deze baan

Dan zien we je sollicitatie graag tegemoet.

Eerst nog een vraag? Dan kun je contact opnemen met Machteld de Raad, 06-10131266 of Fenja Bruins, 06- 23421115.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

of

Apply with Indeed onbeschikbaar