Skip to content

Regiebegeleider of Persoonlijk Begeleider, Marokkodreef, 24-32 uur

Nederland, Utrecht, UtrechtBegeleider

Wil jij bijdragen aan goede en zinvolle dagen met zo min mogelijk stress voor kinderen en jongeren met een ontwikkelingsachterstand, meervoudige en/of verstandelijke beperking? Dan past de Marokkodreef bij jou!


Hoe je als Regiebegeleider of Persoonlijk Begeleider positieve energie brengt

Als Regiebegeleider of Persoonlijk Begeleider haal jij energie uit ondersteunen en begeleiden bij activiteiten in het dagelijks leven van kinderen in de leeftijdscategorie van 4 tot 18 jaar die te maken hebben met een ontwikkelingsachterstand, meervoudige en/of verstandelijke beperking. Dit in combinatie met gedrag dat een (zeer) intensieve begeleiding en behandeling vraagt. De kinderen waarmee je te maken krijgt zijn erg gebaat bij voorspelbare en gestructureerde dagen. Verlopen de dagen anders dan verwacht? Dan kan het zijn dat de kinderen angstig, gespannen of boos reageren. Als regiebegeleider of persoonlijk begeleider weet jij als geen ander dat de opbouw van een onvoorwaardelijke relatie tussen kind, familie en begeleiders op basis van respect en vertrouwen ervoor zorgt dat spanningen weer afnemen.


Zo wordt er vanuit een goede samenwerkingsrelatie tussen de cliënt, verwanten en begeleiders, een veilige, vertrouwde en beschutte leefomgeving met toezicht geboden waar per individu op gekeken wordt naar de ondersteuningsbehoefte. Hierbij wordt natuurlijk rekening gehouden met het ontwikkelingsniveau en de mogelijkheden van de kinderen, alsmede de draagkracht van de familie. Samen zetten wij ons in om goede en zinvolle dagen te bieden met zo min mogelijk stress en helpen wij de kinderen om zoveel mogelijk eigen keuzes te kunnen maken. Op de woningen van de Marokkodreef wordt gewerkt volgens de visie van Triple C (Cliënt, Coach, Competentie).


Vanuit de rol als regiebegeleider of persoonlijk begeleider ben je actief betrokken in de coördinatie van de geboden zorg en begeleiding aan cliënten met een intensieve zorg- en begeleidingsvraag. Je bent contactpersoon voor het netwerk van de cliënt en er is dan ook geregeld contact over de ontwikkeling van het kind. Daarnaast maak en beheer je de zorgplannen en neem je deel aan de overlegvormen die er zijn op de locatie. Persoonlijk Begeleiders worden hierin vooral ingezet op complexe casuïstiek, gekenmerkt door onder andere crisissituaties, gedragsregulering en uitvoering van (groeps)meerzorg. De begeleiding stem je af op de mogelijkheden, wensen en behoeften van de cliënt. Hoe je dit precies doet? Daar weet jij natuurlijk alles van! Daarnaast draag jij bij aan de kwaliteit van het zorgproces en lever je een bijdrage aan het multidisciplinair team. Ook ben je vanuit het multidisciplinaire team verantwoordelijk voor de uitvoering en inrichting van het ondersteuningsplan van de cliënt.


Kortom, een dierbare en uitdagende functie waarin je écht iets kan betekenen voor een ander. Sta jij stevig in je schoenen en wil jij bijdragen aan goede en zinvolle dagen voor de kinderen op woningen van de Marokkodreef? Solliciteer dan nu!


Thuis bij Reinaerde de Marokkodreef

De Marokkodreef is observatie en behandelgroep waar kinderen en jongeren in de leeftijd van 4 tot 18 jaar een (tijdelijke) verblijfsplek in een beschutte omgeving wordt geboden. Deze locatie beschikt over een klein terrein, midden in de wijk Overvecht en bestaat uit 3 verschillende woningen: Marokkodreef 7, 13 of 17. Elke woning onderscheidt zich in leeftijd en ondersteuningsbehoefte, allen gericht op een onvoorwaardelijke samenwerkingsrelatie tussen kind, familie / wettelijk vertegenwoordigers en begeleiders. Samen kijken we naar het perspectief voor de toekomst en wordt er eventuele behandeling vastgesteld. De werktijden op de woningen zijn onregelmatig. De diensten zijn van 07.00-22.30 uur in een afwisselend dienstenpatroon.


Natuurlijk wordt er gewerkt volgens individuele ondersteuningsplannen, allen gericht op de ontwikkeling, het welbevinden en de kwaliteit van leven van kinderen op de Marokkodreef. Hierin vormen respect en vertrouwen de basis. Doordeweeks gaan de kinderen naar het bijzonder onderwijs of naar het kinderdagcentrum KDC Oikos. KDC Oikos bevindt zich op hetzelfde terrein als de Marokkodreef en is een kinderdagcentrum waar dagbehandeling wordt geboden. Hier worden zij gestimuleerd in hun ontwikkeling op verschillende gebieden (motorisch, cognitief, sociaal-emotioneel, communicatief, enzovoorts) en wordt hen de benodigde zorg geboden.


Meer informatie over de Marokkodreef vindt je hier. Toch liever een videorondleiding? Bekijk dan onderstaande video:


Hoe we je waarderen bij Reinaerde

Om de beste zorg en begeleiding te bieden, is het belangrijk dat jij je als medewerker verder kunt ontwikkelen en met plezier werkt. Dat faciliteren we binnen Reinaerde. We creëren de ideale omgeving om dit te bereiken en om ook echt jezelf te zijn. Ook is jouw inzet prijzenswaardig en daarom kun je in elk geval rekenen op:

 • Continue ontwikkelmogelijkheden, zowel in je vak als op persoonlijk vlak
 • Een contract voor onbepaalde tijd, voor 24-32 uur per week
 • Een salaris van maximaal € 3154,- bruto per maand op basis van 36 uur bij Regiebegeleider (FWG 40) en maximaal € 3452,- bruto per maand op basis van 36 uur bij Persoonlijk Begeleider (FWG 45)
 • Onregelmatigheidstoeslag
 • Natuurlijk 8% vakantiegeld
 • Een eindejaarsuitkering van 8,33%
 • Je eigen keuze in arbeidsvoorwaarden, bijvoorbeeld een fiets- en sportregeling van extra verlof

Jouw talent als Regiebegeleider of Persoonlijk Begeleider

Je betekent graag iets voor een ander en kijkt daarbij altijd naar kansen en mogelijkheden. Deze positieve energie werkt aanstekelijk op je collega's en de mensen voor wie je het allemaal doet. Om stevig in je schoenen te staan, heb/ben je ook:

 • Minimaal in het bezit van een diploma van een afgeronde relevante mbo 4 opleiding voor Regiebegeleider en hbo-opleiding (of niveau, dit kan worden bepaald door middel van een TMA-test) voor een Persoonlijk Begeleider
 • Bereid om te werken in een onregelmatig dienstrooster
 • Een aanvullende opleiding en kennis van de methodiek Triple-C of de bereidheid om hierin een 5 daagse training te volgen
 • Natuurlijke interesse in en ervaring met de doelgroep Kind & Jeugd die te maken heeft met een ontwikkelingsachterstand en/of verstandelijke beperking in combinatie met (zeer) intensieve zorgvraag
 • Een stevige en sociale persoonlijkheid met levenservaring, je weet te allen tijde rust en overzicht te bewaren
 • Bereid te denken in mogelijkheden, waar dit niet altijd vanzelfsprekend is
 • Een gezonde dosis relativeringsvermogen en humor


De betekenis van Reinaerde

Voor 3600 mensen met een beperking verzorgt Reinaerde begeleiding en behandeling bij werk, wonen of ambulant. Dit doen we in 26 gemeenten in de provincie Utrecht en drie gemeenten daarbuiten. Daarmee dragen wij bij aan de kwaliteit van bestaan van mensen met een beperking. Met elkaar bouwen we aan een betere wereld waarin iedereen een rol van betekenis heeft. Dat is waar wij voor staan. Wat we ook doen, we doen het samen. Samen met cliënten, hun familie, andere zorgpartijen en onze collega's. We zijn constant in ontwikkeling en daarbij staat de cliënt altijd centraal.


Zie jij in elke beperking een kans?

Dan pas je bij Reinaerde en zien we je sollicitatie graag tegemoet! Samen verleggen we grenzen en werken we aan een betere wereld. Eerst nog een vraag? Dan kun je contact opnemen met Hillany Vermeij via 06-12767646.


Graag zouden wij je willen vragen In je motivatiebrief aan te geven of je solliciteert naar de positie als Regiebegeleider of Persoonlijk Begeleider. Alvast bedankt!


Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

of

Apply with Indeed onbeschikbaar