Skip to content

Regiebegeleider of Persoonlijk Begeleider, De Heygraeff, Boog 9a, 32-36 uur

Nederland, Utrecht, WoudenbergBegeleider

Ben jij een ervaren professional met een kritische blik? Wil jij bijdragen aan de verbetering van het gehele zorgproces? Dan past de vacature op Boog 9a van de Heygraeff bij jou!


Hoe je als Regiebegeleider of Persoonlijk Begeleider positieve energie brengt

Als Persoonlijk Begeleider haal jij energie uit ondersteunen en begeleiden bij activiteiten in het dagelijks leven van jongeren en volwassenen in de leeftijdscategorie van 18 tot 30 jaar die te maken hebben met een ernstig verstandelijke beperking en een stoornis in het autistisch spectrum. Dit in combinatie met gedrag dat een (zeer) intensieve begeleiding en behandeling vraagt. De cliënten waarmee je te maken krijgt zijn erg gebaat bij voorspelbare en gestructureerde dagen. Verlopen de dagen anders dan verwacht? Dan kan het zijn dat zij angstig, gespannen of boos reageren. Als regiebegeleider of persoonlijk begeleider weet jij als geen ander dat de opbouw van een onvoorwaardelijke relatie tussen cliënt, familie en (professionele) begeleiders op basis van respect en vertrouwen enorm waardevol is en bijdraagt aan het welbevinden en de kwaliteit van leven van de cliënten. Zo wordt er vanuit een goede samenwerkingsrelatie een veilige, vertrouwde en beschutte leefomgeving geboden waar per individu gekeken wordt naar de ondersteuningsbehoefte. Iedere cliënt heeft een eigen dagprogramma. In de communicatie worden ondersteunende middelen gebruikt waarbij pictogrammen een belangrijke plaats innemen.


Vanuit de rol als regiebegeleider ben jij actief betrokken in de coördinatie van de geboden zorg en begeleiding aan de cliënten met een intensieve zorg- en begeleidingsvraag. Jij bent het eerste contactpersoon voor het netwerk van de cliënt en je hebt dan ook geregeld contact over de lopende zaken. Daarnaast ben jij verantwoordelijk voor het opstellen en beheren van de zorgplannen en neem je deel aan de overlegvormen die er zijn op de locatie.


Als Persoonlijk Begeleider ben jij net als de regiebegeleiders hierin betrokken, maar zal je vooral worden ingezet op complexe casuïstiek, gekenmerkt door onder andere crisissituaties, gedragsregulering en uitvoering van (groeps)meerzorg.


De begeleiding van cliënten stem je af op de mogelijkheden, wensen en behoeften van de cliënt. Hoe je dit precies doet? Daar weet jij natuurlijk alles van! Daarnaast draag je als regiebegeleider en persoonlijk begeleider bij aan de kwaliteit van het zorgproces, de organisatie op de woning en lever je een bijdrage aan het multidisciplinair team.


Kortom, een dierbare en uitdagende functie waarin je écht iets kan betekenen voor een ander. Sta jij stevig in je schoenen en wil jij bijdragen aan goede en zinvolle dagen voor de jongeren en volwassenen op Boog 9a van de Heygraeff? Solliciteer dan direct naar de functie als regiebegeleider of persoonlijk begeleider!


Thuis bij Reinaerde Boog 9a op de Heygraeff

Locatie De Heygraeff is gelegen net naast het Henschotermeer, middenin een prachtige bosrijke omgeving. Op deze locatie zijn meerdere woningen en dagbestedingslocaties te vinden. Op Boog 9a wonen zes cliënten in de leeftijdscategorie van 18-30 jaar die, naast een ernstig verstandelijke beperking te maken hebben met een stoornis in het autistisch spectrum. Dit in combinatie met gedrag dat een (zeer) intensieve begeleiding en behandeling vraagt. De cliënten op Boog 9a zijn dan ook gebaat bij voorspelbare en gestructureerde dagen. De hulpvraag van cliënten is divers, dat maakt dat je als begeleider kunt inspelen op de verschillende zorgvragen en behoeften.   


De jongeren en volwassen op Boog 9a hebben allemaal een eigen zit/slaapkamer met badkamer, toilet en douche. Daarnaast is er een gemeenschappelijke woonkamer en tuin. In de tuin en woonkamer is voldoende individuele ruimte voor iedere cliënt en is de ruimte afgestemd op de behoefte van de cliënt. Ook is er 24-uurs begeleiding aanwezig met een actieve nachtdienst, dit maakt dat je te maken krijgt met een onregelmatig dienstrooster. Daarnaast wordt er op deze woning gewerkt volgens de methodiek Triple-C.


Medewerkers hebben specifieke deskundigheid op het gebied van het begeleiden van cliënten met een ernstig verstandelijke beperking. Daarnaast zijn zij deskundig in het begeleiden van cliënten met autisme en/of sociale emotionele problematiek. Reinaerde biedt werk en dagbesteding op het terrein van locatie de Heygraeff. De bewoners maken gebruik van de huisarts, tandarts, logopedie, fysiotherapeuten en ergotherapeuten, werkzaam in het Gezondheidscentrum op het terrein van de Heygraeff.


Meer informatie over Boog 9a op de Heygraeff vindt je hier.

Hoe we je waarderen bij Reinaerde

Om de beste zorg en begeleiding te bieden, is het belangrijk dat jij je als medewerker verder kunt ontwikkelen en met plezier werkt. Dat faciliteren we binnen Reinaerde. We creëren de ideale omgeving om dit te bereiken en om ook echt jezelf te zijn. Ook is jouw inzet prijzenswaardig en daarom kun je in elk geval rekenen op:

 • Continue ontwikkelmogelijkheden, zowel in je vak als op persoonlijk vlak
 • Een contract voor onbepaalde tijd, 32-36 uur
 • Een salaris van maximaal € 3154,- bij de functie als Regiebegeleider (FWG 40) en € 3452,- bij de functie als Persoonlijk Begeleider (FWG 45) bruto per maand op basis van 36 uur per week
 • Onregelmatigheidstoeslag
 • Natuurlijk 8% vakantiegeld
 • Een eindejaarsuitkering van 8,33%
 • Je eigen keuze in arbeidsvoorwaarden, bijvoorbeeld een fiets- en sportregeling of extra verlof
 • Coaching op de werkvloer door een ervaren Meewerkend Teamcoach Triple-C
 • Training nieuwe medewerkers Triple-C, zodat je met een vliegende start begint

Jouw talent als Regiebegeleider of Persoonlijk Begeleider

Je betekent graag iets voor een ander en kijkt daarbij altijd naar kansen en mogelijkheden. Deze positieve energie werkt aanstekelijk op je collega's en de mensen voor wie je het allemaal doet. Om stevig in je schoenen te staan, heb/ben je ook:

 • Minimaal in het bezit van een diploma van een relevante opleiding op mbo niveau 4 voor de functie als Regiebegeleider en minimaal een diploma van een relevante hbo-opleiding (of niveau, dit kan worden bepaald door middel van een TMA-test) voor de functie als Persoonlijk Begeleider
 • Bereid om te werken in een onregelmatig dienstrooster
 • Natuurlijke interesse in en ervaring met de doelgroep volwassenen die te maken heeft met een ernstige verstandelijke beperking in combinatie met een (zeer) intensieve zorgvraag
 • Een stevige en sociale persoonlijkheid met levenservaring, je weet te allen tijde rust en overzicht te bewaren
 • Bereid te denken in mogelijkheden, waar dit niet altijd vanzelfsprekend is
 • Een gezonde dosis relativeringsvermogen en humor
 • Voor de functie als Persoonlijk Begeleider heb je een aanvullende opleiding genoten en kennis van de methodiek Triple-C of de bereidheid om deze kennis op te doen middels een training Triple-C voor nieuwe medewerkers


De betekenis van Reinaerde

Voor 3600 mensen met een beperking verzorgt Reinaerde begeleiding en behandeling bij werk, wonen of ambulant. Dit doen we in 26 gemeenten in de provincie Utrecht en drie gemeenten daarbuiten. Daarmee dragen wij bij aan de kwaliteit van bestaan van mensen met een beperking. Met elkaar bouwen we aan een betere wereld waarin iedereen een rol van betekenis heeft. Dat is waar wij voor staan. Wat we ook doen, we doen het samen. Samen met cliënten, hun familie, andere zorgpartijen en onze collega's. We zijn constant in ontwikkeling en daarbij staat de cliënt altijd centraal.


Zie jij in elke beperking een kans?

Dan pas je bij Reinaerde en zien we je sollicitatie graag tegemoet! Samen verleggen we grenzen en werken we aan een betere wereld. Eerst nog een vraag? Dan kun je contact opnemen met Sharon van Rijnstra, Tactisch Manager via 06-22085794.


Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

of

Apply with Indeed onbeschikbaar