Skip to Content

Regiebegeleider, De Werkspecht, 24-32 uur

Nederland, Utrecht, MaarssenbroekBegeleider

Ben jij de nieuwe medewerker, die met hart en hoofd dagelijks bij wil dragen aan het welzijn, de participatie en de zelfstandigheid van mensen met een verstandelijke beperking? Ben jij een echte ondernemer en kun jij je verbazingen omzetten naar oplossingen en mogelijkheden? Dan zoeken we jouw frisse blik om ons team aan te vullen.


Hoe je als Regiebegeleider positieve energie brengt
Je begeleidt cliënten vanuit de visie van Reinaerde en daagt cliënten uit hun mogelijkheden te verkennen en verder te ontwikkelen. Daar hoort uiteraard ook de totstandkoming van de ondersteuningsplannen bij, waarin je tevens een coördinerende rol hebt in de uitvoering.

Je ontwikkelt hierbij initiatieven en activiteiten, die bijdragen aan de participatie in de maatschappij. Daarbij zet je jouw ondernemerschap in om actief nieuwe kansen te creëren en voel je je verantwoordelijk voor de aansluiting bij activiteiten, die in de gehele Werkspecht plaatsvinden.

Je basisplek zal in eerste instantie op de ervaar-, beleef- en ouderengroep zijn. Je komt echter te werken in een team, dat zich actief richt op het activiteit- en maatschappijgericht werken, waarbij we van iedereen verwachten, dat ze kunnen rouleren over de verschillende groepen.

Thuis bij Reinaerde de Werkspecht
Reinaerde Dagcentrum de Werkspecht is een centrum voor werk en dagbesteding voor volwassenen met een verstandelijke beperking en soms ook een lichamelijke beperking. Er werken ongeveer 80 cliënten, verdeeld over 5 dagen en 7 groepen.

De EMB groepen op de Werkspecht zijn verdeeld in de ervaar- en beleefgroep. In totaal komen er 14 cliënten in de leeftijd van 18 tot 40 jaar. Naast een ernstige verstandelijke beperking, hebben de cliënten veelal een fysieke beperking en bijkomende problematiek, zoals motorische problemen, epilepsie of visusbeperkingen. De cliënten hebben ondersteuning nodig bij bijna alle dagelijks voorkomende handelingen. De onderverdeling tussen de groepen is gemaakt om beter aan te sluiten bij het ontwikkelniveau van cliënten. Op de beleefgroep worden voornamelijk individuele activiteiten aangeboden, op de ervaargroep worden ook groepsmomenten aangeboden.


De ouderengroep bestaat uit 11 cliënten in de leeftijd van 30 tot 70 jaar. Hier wordt een sociale context geboden en we nemen op ons eigen tempo deel aan andere activiteiten binnen de Werkspecht.


Over het algemeen ligt bij de Werkspecht de nadruk op het stimuleren van de zelfredzaamheid en het aanbieden van een gevarieerd en uitdagend dagprogramma. Bij de EMB groep hanteren we hiervoor Ervaar het Maar en Totale Communicatie. In de toekomst willen we de LACCS/Goed Leven-visie op de EMB-groepen binnen het dagcentrum implementeren. Op de ouderen groep werken we met de methode Urlings.


Hoe we je waarderen bij Reinaerde

Je professionaliteit en kwaliteit zijn van grote betekenis voor ons. Daarom doen we graag iets terug. We creëren de ideale omgeving om het beste uit jezelf te halen en om ook echt jezelf te zijn. Zo kun je in elk geval rekenen op:

 • continue ontwikkelingsmogelijkheden om jouw ambitieuze persoonlijkheid te voeden
 • geen gedoe, maar een contract voor onbepaalde tijd voor 24-36 uur per week
 • een salaris van maximaal € 2.993,- bruto per maand op basis van 36 uur (FWG 40), 
 • Een eindejaarsuitkering van 8,33% en natuurlijk 8% vakantiegeld
 • je eigen keuze in arbeidsvoorwaarden, bijvoorbeeld een fiets- en sportregeling of extra verlof.

Jouw talent als Regiebegeleider

 • je hebt een afgeronde relevante Mbo-opleiding (minimaal niveau 4) of Hbo-opleiding;
 • je hebt aantoonbare kennis en ervaring in het ondersteunen van cliënten met een verstandelijke beperking;
 • je hebt een proactieve, oplossingsgerichte werkhouding, bent taakvolwassen en voelt je verantwoordelijk voor de inhoud van jouw werk;
 • je hebt ervaring met en bent sterk in het schrijven van ondersteuningsplannen;
 • je hebt visie op goede werk & dagbesteding voor cliënten en komt van daaruit met verbeteringen en ideeën;
 • het is een pré als je ervaring hebt met de methodieken Ervaar het Maar, LACCS en Urlings;
 • je hebt een ondernemende instelling en affiniteit met werken met mensen met een ernstig meervoudige beperking.


Over Reinaerde
Bij Reinaerde staan cliënten centraal. Wij vinden het belangrijk om een bijdrage te leveren aan de kwaliteit van leven voor onze cliënten, dit doen wij samen met 29 gemeenten in en rondom de provincie Utrecht. Samen leveren we zorg voor ruim 3600 cliënten. Dit zijn cliënten waar wij zorg voor leveren in de vorm van begeleiding en behandeling bij het werk en wonen, maar ook ambulant. Samen willen we bouwen aan een betere wereld waarin iedereen een rol en betekenis heeft. Dit vinden wij belangrijk; samenspel. Hier staan wij voor, samen met cliënten, familie, andere zorgpartijen en je collega’s. Als organisatie zijn we constant in ontwikkeling, samen.


Zie jij in elke beperking een kans?

Dan zouden wij weleens een hele goede match kunnen zijn. Samen verleggen we grenzen en werken we aan een betere wereld. Eerst nog een vraag? Dan kun je contact opnemen met Heidi van Cappellen of Natasja Mulhuijzen op telefoonnummer 0346-583901. We zien je sollicitatie graag tegemoet en nemen dan zo spoedig mogelijk contact op!  


Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld. 

of

Apply with Indeed onbeschikbaar