Skip to content

(Regie) Begeleider, zorggroepen binnen het onderwijs, Utrecht, 24-32 uur

Nederland, Utrecht, UtrechtBegeleider

De onderwijszorggroepen van Reinaerde zijn op zoek naar enthousiaste (regie) begeleiders voor minimaal 24 uur per week. Heb jij affiniteit met kind- en jeugd zorggroepen in combinatie met onderwijs? Lees dan verder en solliciteer!

Hoe je als (Regie) begeleider positieve energie brengt

Binnen de zorgonderwijsgroepen voor ons nieuwe integraal kind centrum zoeken wij (regie) begeleiders. Al geruime tijd wordt er gebouwd aan een gloednieuw schoolgebouw voor de Rafaelschool aan de Lanslaan in Transwijk. Hierin is straks plek is voor ruim 220 zeer moeilijk lerende kinderen tussen de 4 en 13 jaar die gebruik maken van onderwijs, zorgonderwijs en buitenschoolse opvang. Op de nieuwe locatie beschikt Reinaerde over drie lokalen naast elkaar, diverse nevenruimtes, kantoor/ontvangstruimtes en een snoezel. Daarnaast maken we gebruik van de faciliteiten die het gebouw te bieden heeft zoals een groene buitenruimte, gymzalen en een speelhal. Wij zoeken nieuwe collega’s die het leuk vinden om dit verder op- en uit te bouwen.


Als begeleider heb jij als doel om aan te sluiten bij de persoonlijke hulpvraag van de kinderen en hen hierin te ondersteunen en te begeleiden. De kinderen waarmee je te maken krijgt zijn gebaat bij voorspelbare en gestructureerde dagen. Dit doe je onder andere door samen met je collega’s, gedragskundige en school passende dagprogramma’s op te zetten die aansluiten bij de mogelijkheden/ontwikkelingsbehoefte van de kinderen binnen een veilige en beschutte omgeving. Dit kunnen individuele als ook groepsactiviteiten zijn zoals puzzelen, gym, muziek maken of ontwikkelingsgerichte activiteiten. Soms lopen de dagen net iets anders dan verwacht en kan het zijn dat zij angstig of gespannen reageren. Jij als begeleider weet de rust te bewaren en samen de activiteit succesvol af te ronden. In de communicatie wordt er gebruik gemaakt van ondersteunde communicatie zoals gebaren en het gebruik van pictogrammen.


Als regiebegeleider ben je actief betrokken bij de coördinatie van de geboden zorg en de begeleiding. Je bent de eerste contactpersoon voor alle betrokkenen in het netwerk van het kind. Je bent hierbij verantwoordelijk voor het opstellen en beheren van de ondersteuningsplannen.

Thuis bij de zorgonderwijsgroepen

De zorgonderwijsgroepen van Reinaerde zijn groepen waarbij een intensieve samenwerking is met het ZML- onderwijs en zijn gehuisvest binnen de Rafaelschool die momenteel op diverse locaties huisvesten. Op de zorgonderwijsgroepen zitten kinderen met een ontwikkelingsachterstand en bijkomende beperkingen zoals autisme, epilepsie, lichamelijke beperkingen etc. De groepen zijn ingedeeld op leeftijd en ontwikkelingsbehoefte. De kinderen die naar deze groepen komen kunnen nog niet naar het ZML-onderwijs vanwege een te grote zorgvraag. Er wordt gestreefd naar doorstoom binnen het speciaal onderwijs. Een deel van deze kinderen zal uitstromen naar het ZML-onderwijs, een deel blijft op de zorgonderwijs groepen omdat zij profiteren van een onderwijssetting en deel zal uitstromen naar een KDC (kinderdagcentrum).

Wat vragen wij

 • Je hebt een zorggerichte opleiding afgerond op mbo of hbo-niveau (MMZ, SPH, Social Work, Pedagogiek)
 • Je hebt ervaring in de gehandicaptenzorg, ervaring met kind- en jeugd is een pré
 • Je vindt het leuk om mee te bouwen aan een nieuwe omgeving waarin een kind zich maximaal kan ontwikkelen en waarbij onderwijs en zorg intensief samenwerken
 • We vinden het belangrijk dat je zelf verantwoordelijkheid neemt voor je eigen leerproces. Je durft kritisch te zijn naar jezelf en je collega's en kunt omgaan met het geven en krijgen van feedback
 • Je staat stevig in je schoenen, bent daadkrachtig, stressbestendig, klantvriendelijk, open in communicatie en geduldig
 • Je bent in staat om binnen een zelfsturend team te werken op een buitenlocatie

Hoe we je waarderen bij Reinaerde

Om de beste zorg en begeleiding te bieden, is het belangrijk dat jij je als medewerker verder kunt ontwikkelen en met plezier werkt. Dat faciliteren we binnen Reinaerde. We creëren de ideale omgeving om dit te bereiken en om ook echt jezelf te zijn. Ook is jouw inzet prijzenswaardig en daarom kun je in elk geval rekenen op:

 • Continue ontwikkelmogelijkheden, zowel in je vak als op persoonlijk vlak
 • Een contract voor onbepaalde tijd, voor 24-32 uur per week
 • Een salaris van maximaal € 3.009 bruto per maand op basis van 36 uur bij begeleider (FWG 35) en maximaal € 3.154 bruto per maand op basis van 36 uur bij regiebegeleider (FWG 40)
 • Onregelmatigheidstoeslag, 8% vakantiegeld en een eindejaarsuitkering van 8,33%
 • Je eigen keuze in arbeidsvoorwaarden, bijvoorbeeld een fiets- en sportregeling van extra verlof

De betekenis van Reinaerde

Voor 3600 mensen met een beperking verzorgt Reinaerde begeleiding en behandeling bij werk, wonen of ambulant. Dit doen we in 26 gemeenten in de provincie Utrecht en drie gemeenten daarbuiten. Daarmee dragen wij bij aan de kwaliteit van bestaan van mensen met een beperking. Met elkaar bouwen we aan een betere wereld waarin iedereen een rol van betekenis heeft. Dat is waar wij voor staan. Wat we ook doen, we doen het samen. Samen met cliënten, hun familie, andere zorgpartijen en onze collega's. We zijn constant in ontwikkeling en daarbij staat de cliënt altijd centraal.

Zie jij in elke beperking een kans?

Dan pas je bij Reinaerde en zien we je sollicitatie graag tegemoet! Samen verleggen we grenzen en werken we aan een betere wereld. Eerst nog een vraag? Dan kun je contact opnemen met Mireille Bolink, manager zorgonderwijs via 06-20231385. Solliciteren kan t/m 25 mei 2022.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

of

Apply with Indeed onbeschikbaar