Skip to content

Praktijkopleiders

Den Dolder, Utrecht, Nieuwegein, Utrecht, Nederland€ 2.766 - € 3.861 per maandStafmedewerker

Ben jij een gedreven praktijkopleider die zorgstudenten wil begeleiden en inspireren? Bij Reinaerde krijg je de kans om een cruciale rol te spelen in het ondersteunen van zorgstudenten en het creëren van een optimale leeromgeving. Jouw passie en expertise maken het verschil in het leerproces van onze studenten. Ga jij glimlachen bij het lezen van deze vacature? Sluit dan aan bij ons en maak impact!

Wat ga je doen als praktijkopleider:

Reinaerde is opgedeeld in vier gebieden. Voor de gebieden Lekstroom, Utrecht en Zeist en omgeving zoeken we in elke gebied een nieuwe praktijkopleider. In deze nieuwe functie ben én voel je je verantwoordelijk voor het ontwikkelen van een optimaal leerklimaat, voor zowel stagiaires, zij-instromers en interne medewerkers die zich verder willen ontwikkelen. Dit doe je samen met de adviseurs leren en werken die je daarin begeleiden en ondersteunen. Verder werk je nauw samen met recruitment om Reinaerde als opleider positief op de kaart te zetten bij opleidingen. Denk aan: gastlessen, stagemarkten, informatiebijeenkomsten, scholen ontvangen op locaties, netwerken en nieuwe initiatieven ontplooien. Samen met recruitment heb je een actieve rol in de werving- en selectieprocedure van stagiaires en zij-instromers.


Als praktijkopleider werk je nauw samen met werkbegeleiders om ervoor te zorgen dat de studenten een zo’n optimaal leerklimaat/ leeromgeving hebben. Je bent verantwoordelijk voor het coachen van werkbegeleiders en het bewaken van het leerproces van de studenten. Dit omvat onder andere het bijwonen van voortgangsgesprekken, het voeren van individuele gesprekken. Je brengt verschillende disciplines samen om ervoor te zorgen dat de begeleiding optimaal is. Wat deze functie zo bijzonder maakt is dat je naast jouw bijdrage aan het optimaal leerklimaat en ondersteunen van de werkbegeleiders ook aandacht hebt vraagstukken die in het gebied spelen.


De functie van praktijkopleider is nieuw binnen Reinaerde en biedt jou de kans om een belangrijke rol te spelen in het creëren van een gestructureerde en ondersteunende omgeving voor zorgstudenten. Ben jij klaar om je passie voor coaching en begeleiding in te zetten en het verschil te maken in het leven van onze studenten? Dan is dit je kans!

Wat ga je nog meer doen als praktijkopleider:

 • Workshops organiseren
 • Stevige rol in werving- en selectieproces van studenten en dit proces continu bijstellen en aanscherpen
 • Training aan werkbegeleiding/ assessoren geven
 • Inspelen op de veranderende arbeidsmarkt en opleidingen en dit vertalen naar de gebieden
 • Ontwikkelen en implementeren van nieuwe initiatieven die bijdrage aan een optimaal leer/werk klimaat

Wat heb je nodig:

 • Een gerelateerde zorgopleiding op HBO niveau
 • Ervaring met de doelgroep
 • Ervaring in de rol van coach
 • Bereidheid tot verdere scholing
 • Enthousiast worden van kennisoverdracht
 • Mee ontwikkelen van een positief leerklimaat en deze vergroten
 • Actieve samenwerking opzoeken met recruitment, managers, Leren en Werken van Reinaerde

Wat bieden wij:

 • Een salaris afgestemd op jouw opleiding en ervaring maximaal € 3861,- bruto per maand op basis van 36 uur (FWG 45)
 • Volop mogelijkheden om je zelf verder te ontwikkelen door middel van scholing en coaching
 • Je eigen keuze arbeidsvoorwaarden, bijvoorbeeld een fiets- en sportregeling of extra verlof

Enthousiast?

Fijn! Solliciteer dan gelijk en vergeet niet te vermelden naar welk gebied je voorkeur uit gaat? Heb je eerst nog vragen? Neem dan contact op met de vacaturehouder uit het gebied.

Lekstroom: Machteld de Raad: 06-10131266
Zeist en Omstreken: Hester de Graaf: 06-51157270
Utrecht: Nicole Landzaat:06-22737108

of

Apply with Indeed onbeschikbaar