Skip to Content

Ondersteunend Persoonlijk Begeleider of Persoonlijk Begeleider, De Heygraeff, uren in overleg

Nederland, Utrecht, WoudenbergBegeleider

Ben jij een ervaren professional en op zoek naar een baan vol uitdaging en dierbaarheid? Wil jij bijdragen aan de opbouw van een nieuw team? Dan past de vacature op Boog 8b van de Heygraeff bij jou!


Hoe je als Ondersteunend Persoonlijk Begeleider of Persoonlijk Begeleider positieve energie brengt

Als Ondersteunend Persoonlijk Begeleider of Persoonlijk Begeleider haal jij energie uit ondersteunen en begeleiden bij activiteiten in het dagelijks leven van en volwassenen in de leeftijdscategorie van 20 tot 70 jaar die te maken hebben met een ernstig verstandelijke beperking en een stoornis in het autistisch spectrum. Dit in combinatie met gedrag dat een (zeer) intensieve begeleiding en behandeling vraagt. De cliënten waarmee je te maken krijgt zijn erg gebaat bij voorspelbare en gestructureerde dagen. Verlopen de dagen anders dan verwacht? Dan kan het zijn dat zij angstig, gespannen of boos reageren. Als ondersteunend persoonlijk begeleider of persoonlijk begeleider weet jij als geen ander dat de opbouw van een onvoorwaardelijke relatie tussen cliënt, familie en (professionele) begeleiders op basis van respect en vertrouwen enorm waardevol is en bijdraagt aan het welbevinden en de kwaliteit van leven van de cliënten. Zo wordt er vanuit een goede samenwerkingsrelatie een veilige, vertrouwde en beschutte leefomgeving geboden waar per individu gekeken wordt naar de ondersteuningsbehoefte. Hierbij wordt natuurlijk rekening gehouden met het ontwikkelingsniveau en de mogelijkheden van de cliënten, alsmede de draagkracht van hun netwerk.


Vanuit de rol als ondersteunend persoonlijk begeleider neem je deel aan een nieuw team in opbouw en bied je begeleiding en verzorging aan cliënten met een intensieve zorg- en begeleidingsvraag, waarbij de zelfredzaamheid en het lichamelijk en/of psychosociaal welbevinden wordt bevorderd. Jij bent een professional die zorgdraagt voor een gestructureerde dagindeling, waarbij de begeleiding wordt afgestemd op de mogelijkheden, wensen en behoeften van de cliënt. Daarnaast ondersteun je collega’s in het opstellen van ondersteuningsplannen en je bent actief betrokken in de uitvoering van de gemaakte afspraken. Zo ben jij actief betrokken in het ondersteunen bij ADL zorg, organiseer jij verschillende activiteiten die aansluiten op de werkdoelen en weet jij zorgbehoeften tijdig te signaleren en hierop te anticiperen.


Als persoonlijk begeleider in dit nieuwe team ben jij actief betrokken in de coördinatie van de geboden zorg en begeleiding aan de cliënten met een intensieve zorg- en begeleidingsvraag. Jij bent het eerste contactpersoon voor het netwerk van de cliënt en je hebt dan ook geregeld contact over de lopende zaken. Daarnaast ben jij verantwoordelijk voor het opstellen en beheren van de zorgplannen en neem je deel aan de overlegvormen die er zijn op de locatie. Als Persoonlijk Begeleider heb jij ervaring met complexe casuïstiek, gekenmerkt door onder andere crisissituaties, gedragsregulering en uitvoering van (groeps)meerzorg. De begeleiding stem je af op de mogelijkheden, wensen en behoeften van de cliënt. Hoe je dit precies doet? Daar weet jij natuurlijk alles van! Daarnaast draag jij bij aan de kwaliteit van het zorgproces, de organisatie op de woning en lever je een bijdrage aan het multidisciplinair team.


Kortom, een dierbare en uitdagende functie waarin je écht iets kan betekenen voor een ander. Sta jij stevig in je schoenen en wil jij bijdragen aan goede en zinvolle dagen voor de volwassenen op Boog 8b van de Heygraeff? Solliciteer dan direct!


Thuis bij Reinaerde Boog 8b op de Heygraeff

Locatie De Heygraeff is gelegen net naast het Henschotermeer, middenin een prachtige bosrijke omgeving. Op deze locatie zijn meerdere woningen en dagbestedingslocaties te vinden. Op Boog 8b wonen zes cliënten in de leeftijdscategorie van 20-70 jaar die te maken hebben met een ernstig verstandelijke beperking en hechtingsproblematiek, een trauma of een stoornis in het autistisch spectrum. Dit in combinatie met gedrag dat een (zeer) intensieve begeleiding en behandeling vraagt. De cliënten op Boog 8b zijn dan ook gebaat bij voorspelbare en gestructureerde dagen. De hulpvraag van cliënten is divers, dat maakt dat je als begeleider kunt inspelen op de verschillende zorgvragen en behoeften.   


De volwassen op Boog 8b hebben allemaal een eigen zit/slaapkamer met badkamer, toilet en douche. Daarnaast is er een gemeenschappelijke woonkamer en tuin. In de tuin en woonkamer is voldoende individuele ruimte voor iedere cliënt en is de ruimte afgestemd op de behoefte van de cliënt. Ook is er 24-uurs begeleiding aanwezig, dit maakt dat je te maken krijgt met een onregelmatig dienstrooster. Vanaf 22:00 uur wordt gewerkt met een wakende nachtdienst, waarbij gewerkt wordt met een computergestuurd uitluistersysteem. Dit maakt dat woonbegeleiders geen nachtdiensten hoeven te draaien. Daarnaast wordt er op deze woning gewerkt volgens de methodiek Triple-C.

Meer informatie over Boog 8b op de Heygraeff vindt je hier.

Hoe we je waarderen bij Reinaerde

Om de beste zorg en begeleiding te bieden, is het belangrijk dat jij je als medewerker verder kunt ontwikkelen en met plezier werkt. Dat faciliteren we binnen Reinaerde. We creëren de ideale omgeving om dit te bereiken en om ook echt jezelf te zijn. Ook is jouw inzet prijzenswaardig en daarom kun je in elk geval rekenen op:

 • Continue ontwikkelmogelijkheden, zowel in je vak als op persoonlijk vlak
 • Een contract voor onbepaalde tijd, uren in overleg
 • Een salaris van maximaal € 2.993 bruto per maand op basis van 36 uur bij de functie als Ondersteunend Persoonlijk Begeleider (FWG40) en maximaal € 3.289 bruto per maand op basis van 36 uur bij de functie als Persoonlijk Begeleider (FWG 45)
 • Onregelmatigheidstoeslag
 • Natuurlijk 8% vakantiegeld
 • Een eindejaarsuitkering van 8,33%
 • Je eigen keuze in arbeidsvoorwaarden, bijvoorbeeld een fiets- en sportregeling of extra verlof
 • Coaching op de werkvloer door een ervaren Meewerkend Teamcoach Triple-C
 • Training nieuwe medewerkers Triple-C, zodat je met een vliegende start begint

Jouw talent als Ondersteunend Persoonlijk Begeleider of Persoonlijk Begeleider

Je betekent graag iets voor een ander en kijkt daarbij altijd naar kansen en mogelijkheden. Deze positieve energie werkt aanstekelijk op je collega's en de mensen voor wie je het allemaal doet. Om stevig in je schoenen te staan, heb/ben je ook:

 • Minimaal in het bezit van een diploma van een relevante mbo niveau 3 opleiding voor de functie als begeleider en een diploma van een relevante hbo-opleiding (of niveau, dit kan worden bepaald door middel van een TMA-test) voor een Persoonlijk Begeleider
 • Bereid om te werken in een onregelmatig dienstrooster
 • Natuurlijke interesse in en ervaring met de doelgroep volwassenen die te maken heeft met een ernstige verstandelijke beperking in combinatie met een (zeer) intensieve zorgvraag
 • Een stevige en sociale persoonlijkheid met levenservaring, je weet te allen tijde rust en overzicht te bewaren
 • Bereid te denken in mogelijkheden, waar dit niet altijd vanzelfsprekend is
 • Een gezonde dosis relativeringsvermogen en humor
 • Voor de functie als Persoonlijk Begeleider heb je een aanvullende opleiding genoten en kennis van de methodiek Triple-C of de bereidheid om deze kennis op te doen middels een training Triple-C voor nieuwe medewerkers


De betekenis van Reinaerde

Voor 3600 mensen met een beperking verzorgt Reinaerde begeleiding en behandeling bij werk, wonen of ambulant. Dit doen we in 26 gemeenten in de provincie Utrecht en drie gemeenten daarbuiten. Daarmee dragen wij bij aan de kwaliteit van bestaan van mensen met een beperking. Met elkaar bouwen we aan een betere wereld waarin iedereen een rol van betekenis heeft. Dat is waar wij voor staan. Wat we ook doen, we doen het samen. Samen met cliënten, hun familie, andere zorgpartijen en onze collega's. We zijn constant in ontwikkeling en daarbij staat de cliënt altijd centraal.


Zie jij in elke beperking een kans?

Dan pas je bij Reinaerde en zien we je sollicitatie graag tegemoet! Samen verleggen we grenzen en werken we aan een betere wereld. Eerst nog een vraag? Dan kun je contact opnemen met Renate Jongebloet - Janse, Tactisch Manager via 06-51791693.


Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

of

Apply with Indeed onbeschikbaar