Skip to content

(Ondersteunend) Persoonlijk Begeleider gehandicaptenzorg, De Heygraeff, Boog 8a of 8b, uren in overleg

Nederland, Utrecht, Woudenberg€ 3.452Begeleider

Als je een leuke baan hebt, hoef je nooit meer te werken.


Hoe je als (Ondersteunend) Persoonlijk Begeleider positieve energie brengt

Vanuit de rol als ondersteunend persoonlijk begeleider biedt je begeleiding en verzorging aan cliënten met een intensieve zorg- en begeleidingsvraag, waarbij de zelfredzaamheid en het lichamelijk en/of psychosociaal welbevinden wordt bevorderd. Jij bent een professional die zorgdraagt voor een gestructureerde dagindeling, waarbij de begeleiding wordt afgestemd op de mogelijkheden, wensen en behoeften van de cliënt. Daarnaast ondersteun je collega’s in het opstellen van ondersteuningsplannen en je bent actief betrokken in de uitvoering van de gemaakte afspraken. Zo ben jij actief betrokken in het ondersteunen bij ADL zorg, organiseer jij verschillende activiteiten die aansluiten op de werkdoelen en weet jij zorgbehoeften tijdig te signaleren en hierop te anticiperen.


Als persoonlijk begeleider ben jij actief betrokken in de coördinatie van de geboden zorg en begeleiding aan de cliënten met een intensieve zorg- en begeleidingsvraag. Jij bent het eerste contactpersoon voor het netwerk van de cliënt en je hebt dan ook geregeld contact over de lopende zaken. Daarnaast ben jij verantwoordelijk voor het opstellen en beheren van de zorgplannen en neem je deel aan de overlegvormen die er zijn op de locatie. 

Als Persoonlijk Begeleider heb jij ervaring met complexe casuïstiek. Denk aan crisissituaties, gedragsregulering en de uitvoering van (groeps)meerzorg. De begeleiding stem je af op de mogelijkheden, wensen en behoeften van de cliënt. Hoe je dit precies doet? Daar weet jij natuurlijk alles van! Daarnaast draag jij bij aan de kwaliteit van het zorgproces, de organisatie op de woning en lever je een bijdrage aan het multidisciplinair team.


Kortom, een dierbare en uitdagende functie waarin je écht iets kan betekenen voor een ander. Sta jij stevig in je schoenen en wil jij bijdragen aan goede en zinvolle dagen voor de cliënten op Boog 8a of 8b van de Heygraeff? Solliciteer dan direct!


Thuis bij Reinaerde Boog 8a en 8b op de Heygraeff

Locatie De Heygraeff is gelegen net naast het Henschotermeer, middenin een prachtige bosrijke omgeving. Op Boog 8a en 8b wonen in totaal 12 cliënten in de leeftijdscategorie van 20-70 jaar die te maken hebben met een ernstig verstandelijke beperking en hechtingsproblematiek, een trauma of een stoornis in het autistisch spectrum. Dit in combinatie met gedrag dat een (zeer) intensieve begeleiding en behandeling vraagt. De hulpvraag van cliënten is divers, dat maakt dat je als begeleider moet kunnen inspelen op verschillende zorgvragen en behoeften. Als begeleider weet jij als geen ander hoe belangrijk het is om te werken aan een onvoorwaardelijke relatie tussen cliënt, familie en begeleiders. Op basis van respect en vertrouwen draag je bij aan het welbevinden en de kwaliteit van leven van de cliënten en wordt er een veilige, vertrouwde en beschutte leefomgeving geboden, waarbij de individuele ondersteuningsbehoefte centraal staat.


De cliënten beschikken over een eigen zit/slaapkamer met badkamer, toilet en douche. Daarnaast is er een gemeenschappelijke woonkamer en tuin. Op boog 8a en 8b is er 24-uurs begeleiding aanwezig, dit maakt dat je te maken krijgt met een onregelmatig dienstrooster. Vanaf 22:00 uur wordt gewerkt met een wakende nachtdienst, waarbij gewerkt wordt met een computergestuurd uitluistersysteem. Dit maakt dat woonbegeleiders geen nachtdiensten hoeven te draaien. 

Hoe we je waarderen bij Reinaerde

  • Een contract voor onbepaalde tijd, uren in overleg
  • Een salaris van maximaal € 3.154,- bruto per maand op basis van 36 uur bij de functie als Ondersteunend Persoonlijk Begeleider (FWG40) en maximaal € 3.452,- bruto per maand op basis van 36 uur bij de functie als Persoonlijk Begeleider (FWG 45)
  • Onregelmatigheidstoeslag
  • 8% vakantiegeld en een eindejaarsuitkering van 8,33%
  • Je eigen keuze in arbeidsvoorwaarden, bijvoorbeeld een fiets- en sportregeling of extra verlof

Jouw talent als (Ondersteunend) Persoonlijk Begeleider

  • Minimaal een afgeronde relevante mbo niveau 3 opleiding voor de functie als ondersteunend persoonlijk begeleider en een diploma van een relevante hbo-opleiding (of niveau, dit kan worden bepaald door middel van een TMA-test) voor een Persoonlijk Begeleider
  • Bereid om te werken in een onregelmatig dienstrooster
  • Een stevige en sociale persoonlijkheid met levenservaring, je weet te allen tijde rust en overzicht te bewaren
  • Bereid te denken in mogelijkheden, waar dit niet altijd vanzelfsprekend is
  • Voor de functie als Persoonlijk Begeleider heb je een aanvullende opleiding genoten en kennis van de methodiek Triple-C of de bereidheid om deze kennis op te doen middels een training Triple-C voor nieuwe medewerkers


De betekenis van Reinaerde

Voor 3600 mensen met een beperking verzorgt Reinaerde begeleiding en behandeling bij werk, wonen of ambulant. Dit doen we in 26 gemeenten in de provincie Utrecht en drie gemeenten daarbuiten. Daarmee dragen wij bij aan de kwaliteit van bestaan van mensen met een beperking. Met elkaar bouwen we aan een betere wereld waarin iedereen een rol van betekenis heeft. Dat is waar wij voor staan. Wat we ook doen, we doen het samen. Samen met cliënten, hun familie, andere zorgpartijen en onze collega's. We zijn constant in ontwikkeling en daarbij staat de cliënt altijd centraal.


Wanneer kom jij gebak eten?

Samen verleggen we grenzen en werken we aan een betere wereld. Eerst nog een vraag? Dan kun je contact opnemen met Cindy Schut, Manager via 06-13585926.


Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

of

Apply with Indeed onbeschikbaar