Skip to content

Gedragskundige of Orthopedagoog jeugd, Vlindervallei, 24 uur

Nederland, Utrecht, VeenendaalBehandelaar

Heb je affiniteit met jeugd en het gezinssysteem en de combinatie onderwijs en zorg? Sta je stevig in je schoenen, kan je goed verbinden en communiceren en wil je een bijdragen leveren aan de ontwikkeling van kinderen, pak dan je kans en solliciteer op deze uitdagende functie. Wij kijken uit naar jouw sollicitatie!

Hoe je een positieve bijdrage levert


Je bent ondernemend en ontwikkelt mee aan het goed neerzetten van zorg en onderwijs in samenwerking met het speciaal onderwijs, cluster 3. Je werkt als gedragskundige op Kinderdagcentrum De Vlindervallei in Veenendaal. De ZMLK school de Blink is in hetzelfde pand gehuisvest. Je werkt samen in een multidisciplinair team van behandelaars. Je bent een deskundige partner voor ouders, begeleiders, leerkrachten, collega behandelaars en manager. Je hebt een essentiële rol in het opstellen, evalueren en bijstellen van het ondersteuningsplan voor de behandelgroepen.
Als gedragskundige ben je behandelverantwoordelijke samen met je twee collega gedragskundige voor de verschillende producten van de Vlindervallei. Onderling worden de werkzaamheden verdeelt naar logische pakketten. Je werkzaamheden bestaan o.a. uit:

 • Ontwikkelen van Onderwijs Zorg Arrangementen
 • Beeldvorming en diagnostiek
 • Intensief contact onderhouden met ouders, verwijzers, samenwerkingsverband en speciaal onderwijs
 • Verantwoordelijk voor de kwaliteit van zorg voorkomend uit het ondersteuningsplan
 • Coachen van begeleiders in de groep
 • Verzorgen van verslaglegging t.b.v. indicatiestelling
 • Ontwikkelen van je vak(kennis) samen met collega gedragskundige

Binnen De Vlindervallei werken we volgens de LACCS visie. Vanuit deze visie draag je actief bij aan een goed leven voor elke cliënt. Als gedragskundige stimuleer je je collega behandelaars en de begeleiders op de groep om samen vanuit deze visie naar elke individuele cliënt te kijken. Tijdens de ondersteuningsplanbespreking geef je dit vorm door het 'goed leven gesprek' te houden met alle betrokkenen. Komend jaar willen de Trippel C methodiek toevoegen aan onze werkwijze op een aantal behandelgroepen.

Op de Vlindervallei werken we met een enthousiast, zelfstandig team. Er zijn er korte lijnen en is er een warme sfeer onderling. Als gedragskundige op de Vlindervallei heb je een grote mate van invloed op het primair proces en hoe je je werk(week) wil indelen. Daarnaast heb je de voordelen van een grote organisatie, zoals opleidingsmogelijkheden en het delen van kennis bovenregionaal. Binnen de vakgroep hechten we veel waarde aan samenwerken en leren, professionalisering en het zoeken naar verbeterkansen om in samenwerking met andere disciplines de zorg voor onze cliënten te optimaliseren. Als gedragskundige bij Reinaerde krijg je werkbegeleiding en ondersteuning van een ervaren GZ-Psycholoog.

We zijn op zoek naar iemand die een mooie toevoeging wil zijn binnen ons multidisciplinaire team. Kernwaarden zijn: Professioneel (vakmanschap), Respectvol (naar cliënten en medewerkers) en Ondernemend (proactieve /positieve houding, we staan open voor nieuwe ontwikkelingen).

Hoe we je waarderen bij Reinaerde


We creëren de ideale omgeving om het beste uit jezelf te halen en om ook echt jezelf te zijn. Zo kun je in elk geval rekenen op:

 • Een contract voor onbepaalde tijd voor 24 uur per week.
 • Een motiverende en prettige werkplek, vol kansen om jezelf te blijven ontwikkelen
 • Een salaris van maximaal € 4799,- o.b.v. 36 uur (FWG 60) volgens cao-gehandicaptenzorg en natuurlijk 8% vakantiegeld
 • Een eindejaarsuitkering van 8,33%
 • Je eigen keuze in arbeidsvoorwaarden, in bijvoorbeeld een fiets- en sportregeling of extra verlofJouw talent als Gedragskundige

Je betekent graag iets voor een ander en kijkt daarbij altijd naar kansen en mogelijkheden. Om als Gedragskundige het verschil te maken, heb je:

 • Een Relevante opleiding op universitair niveau. Bijvoorbeeld Psychologie Orthopedagogiek
 • Je hebt affiniteit met en kennis en ervaring in ondersteuning aan kinderen met een (ernstige) verstandelijke beperking
 • Je hebt kennis van psychopathologie, ontwikkeling op diverse gebieden, gedragsproblemen in de context, stoornis binnen het autistisch spectrum en EMB
 • Je bent ervaren in werkzaamheden als beeldvorming en enkelvoudige diagnostiek
 • Je hebt gevoel voor humor
 • Ingeschreven bij NVO, NIP of SKJ.
 • Basisaantekeningen op het gebied van diagnostiek en/of behandeling.
 • Minimaal 3 tot 5 jaar relevante werkervaring met werkzaamheden als beeldvorming, diagnostiek, het ondersteunen van begeleidingsteams, en het enthousiasmeren in methodisch werken. Hoewel nooit uitgeleerd, voel je je bekwaam en toegerust in je werk.
 • Je ziet kansen in de ontwikkeling van het onderwijs zorg arrangement. En je kan een goede rol spelen in het opzetten hiervan.
 • Op natuurlijke manier goede verbindingen en relaties aangaan met externe contacten zoals speciaal onderwijs en samenwerkingsverbanden.

De betekenis van Reinaerde


Voor 3600 mensen met een beperking verzorgt Reinaerde begeleiding en behandeling bij werk, wonen of ambulant. Dit doen we in 26 gemeenten in de provincie Utrecht, drie gemeenten daarbuiten en dragen daarmee bij aan de kwaliteit van bestaan van mensen met een beperking. Met elkaar bouwen we aan een betere wereld waarin iedereen een rol van betekenis heeft. Dat is waar wij voor staan. Wat we ook doen, we doen het samen. Samen met cliënten, hun familie, andere zorgpartijen en onze collega's. We zijn constant in ontwikkeling en zetten daarbij altijd de cliënt.


Zie jij in elke beperking een kans?


Dan pas je bij Reinaerde. Samen verleggen we grenzen en werken we aan een betere wereld, in het klein en in het groot. Voor inhoudelijke vragen over deze vacature kun je contact opnemen met Madelon Donders, Gedragskundige, via telefoonnummer 06-83201053. Voor overige vragen is er de mogelijkheid om contact op te nemen met Judith van den Brink, manager, via jvdbrink@reinaerde.nl of telefonisch op nummer 06-51459704.


Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

of

Apply with Indeed onbeschikbaar