Skip to content

Coach Cliëntenparticipatie, Provincie Utrecht, 10-30 uur

Nederland, Utrecht, UtrechtBehandelaar

Ben jij een creatieve, flexibele en proactieve coach cliëntenparticipatie en weet jij van aanpakken? Ben jij op zoek naar een uitdaging en wil je minimaal 10 uur en maximaal 30 uur per week werken? Lees dan snel verder!


Hoe je als Coach Cliëntenparticipatie positieve energie brengt

Het team Zorginhoud en Dienstverlening is op zoek naar een collega die het net zo belangrijk vindt als zij om de juiste zorg aan cliënten aan te bieden. Als coach cliëntenparticipatie ondersteun je inspraak en medezeggenschap van cliënten zodat hun stem invloed heeft op de gang van zaken op locaties en het beleid van Reinaerde.


Dat doe je vanuit een open, coachende houding waarbij je flexibel en creatief bent, zodat inspraak en medezeggenschap op maat wordt vormgegeven. Omdat je werkt met mensen van diverse doelgroepen (EMVB, MVB, LVB, LG, NAH) wordt er van je verwacht dat je passende werkvormen inzet om de gewenste inspraak en medezeggenschap te bereiken.


Je denkt buiten de gebaande paden en hebt ideeën over hoe je inspraak en medezeggenschap op een vernieuwende manier kan inzetten. In je ondersteuning naar cliënten houd je rekening met de landelijke ontwikkelingen en de visie van Reinaerde, zoals de sterke positie van de cliënt en de inzet en ondersteuning van ervaringsdeskundigen. Daarnaast onderhoud je contacten met leden van de centrale cliëntenraad, begeleiders, tactisch- en strategisch managers en waar nodig of wenselijk leg je verbindingen met lokale en landelijke inspraak- en participatieplatforms, belangenorganisaties en andere organisaties.


Hoe ziet je werkplek er uit?

Cliëntenparticipatie is een wezenlijk onderdeel van de dienstverlening die we bieden als Reinaerde. Je standplaats is i.v.m. het nieuwe normaal o.a. thuis en in de provincie Utrecht.


Jouw werkdagen zullen vooral op de maan- en donderdagen zijn. Daarnaast ben je natuurlijk flexibel inzetbaar. De coach met het vaste contract zal 1x per 14 dagen op de donderdagen ervaringsdeskundigen die werkzaam zijn op het Client Ervaringspunt te Nieuwegein coachen. Een loket voor en door ervaringsdeskundigen, die alle vragen en uitdagingen die op hen afkomen aangaan.


Hoe we je waarderen bij Reinaerde

Om de beste coaching te bieden, is het belangrijk dat jij je als medewerker verder kunt ontwikkelen en met plezier werkt. Dat faciliteren we binnen Reinaerde. We creëren de ideale omgeving om dit te bereiken en om ook echt jezelf te zijn. Zo kun je in elk geval rekenen op:

 • Een salaris van maximaal € 3.289 bruto per maand op basis van 36 uur (FWG 45)
 • Een eindejaarsuitkering 8,33%
 • Natuurlijk 8% vakantiegeld.
 • Een vast contract voor 10 uur vanaf april 2022 en de mogelijkheid om tijdelijk 20 uur extra te werken i.v.m. zwangerschapsvervanging vanaf april 2022.
 • Daarnaast biedt Reinaerde een Meerkeuzesysteem Arbeidsvoorwaarden (MKA) aan. Hieronder valt onder andere een fiets- en sportregeling, bruto-netto uitruil van reiskosten en het kopen van extra verlof.

Jouw kwaliteiten als Coach Cliëntenparticipatie

Wij zoeken een coach cliëntenparticipatie met visie op het gebied van inspraak, medezeggenschap en participatie. Ook zoeken we iemand die zich kan vinden in de visie van Reinaerde: "Samen werken aan een betere wereld om ons heen waarin iedereen een rol van betekenis heeft".


Daarnaast beschik je over:

 • Een afgeronde opleiding binnen de sociale sector op hbo-niveau.
 • Kwaliteiten die de medezeggenschap naar een hoger niveau brengt.
 • Kennis van wetgeving op het gebied van cliëntenrechten, inspraak en medezeggenschap of de bereidheid dit te leren.
 • Kennis en ervaring in leer-, ontwikkel- en communicatieprocessen van mensen met een (verstandelijke) beperking.
 • Digitale vaardigheden.
 • Inlevings- en doorzettingsvermogen, je moet kunnen omgaan met weerstanden en tegenstrijdigheden in belangen en daarbij weet je het cliëntenperspectief vast te houden.
 • Stressbestendigheid en je moet zelfstandig kunnen werken en goed kunnen plannen van eigen werkzaamheden.
 • Flexibiliteit t.a.v. werktijden en –dagen (werk vindt ook in de avonduren plaats).
 • Een rijbewijs B en eigen vervoer (pré).


De betekenis van Reinaerde

Voor 3600 mensen met een beperking verzorgt Reinaerde begeleiding en behandeling bij werk of wonen. Dit doen we in 26 gemeenten in de provincie Utrecht, drie gemeenten daarbuiten en dragen daarmee bij aan de kwaliteit van bestaan van mensen met een beperking. Met elkaar bouwen we aan een betere wereld waarin iedereen een rol van betekenis heeft. Dat is waar wij voor staan. We zijn constant in ontwikkeling en zetten daarbij altijd de cliënt centraal.


Zie jij in elke beperking een kans?

Dan pas je bij Reinaerde en zien we je sollicitatie graag uiterlijk 24.01.2022 tegemoet, want in de week van 31 januari vinden de eerste sollicitatiegesprekken plaats. Eerst nog een vraag? Neem dan contact op met Annegreet Hop via 06-82478262 of ahop@reinaerde.nl. Interne kandidaten hebben voorrang op de vacature.


Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

of

Apply with Indeed onbeschikbaar