Skip to content

Begeleider of Regiebegeleider Gehandicaptenzorg, De Heygraeff, Boog 6, uren in overleg

Nederland, Utrecht, WoudenbergBegeleider

Jij maakt (samen met je collega’s) van het huis een thuis voor de mensen die er wonen. Je ziet de mens achter de beperking. Dat zie je terug in jouw handelen en in de ondersteuningsplannen die je opstelt.

Hoe je als Begeleider of Regiebegeleider positieve energie brengt

Samen met je collega begeleiders zorg je ervoor dat alle cliënten ondersteuning krijgen die zij nodig hebben. Zo help jij hen klaar te maken voor dagbesteding, zorg je voor een leuk thuisblijvers programma of werk je aan het behouden of aanleren van specifieke handelingen. Omdat de zorgvraag divers is en cliënten soms moeilijk verstaanbaar gedrag kunnen vertonen, is het van groot belang dat je hierin goed kijkt naar de onderliggende hulpvraag. Vanuit die behoefte weet jij samen met het team zingevende dagen te verzorgen en succes met elkaar te vieren. Er wordt gewerkt volgens de Tricple-C methodiek, waarin een onvoorwaadelijke ondersteuning wordt geboden aan cliënten zodat zij het "gewone" leven ervaren. Een betekenisvolle dag invulling, competentie opbouw en het mogen zijn wie je bent, zij belangrijke elementen binnen de begeleiding. 


Als regiebegeleider ben je hier natuurlijk ook actief in betrokken, maar coördineer je de ondersteuning voor een aantal cliënten. Je stelt ondersteuningsplannen op en onderhoudt contact met het netwerk van de cliënt. Richting collega's heb je een coachende rol en werk je samen met gedragskundigen om de kwaliteit van zorg zo hoog mogelijk te houden. Natuurlijk leggen wij belangrijke zaken vast in een digitaal cliëntendossier en overleg je regelmatig met collega's over de voortgang.

Thuis bij Reinaerde Boog 6

Locatie De Heygraeff is gelegen net naast het Henschotermeer, middenin een prachtige bosrijke omgeving. Op deze locatie zijn meerdere woningen en dagbestedingslocaties te vinden. Op het terrein is er vanaf 22.00 uur een wakende nachtdienst, welke wordt verzorgd door een nachtdiesntdteam en waarbij gewerkt wordt met een computergestuurd uitluistersysteem.


Op Boog 6 wonen 12 volwassen cliënten, verdeeld over twee woningen, met een ernstig verstandelijke beperking. Elke woning heeft een eigen zorg- en begeleidingskarakter, wat betekent dat het werk afwisselend is. De cliënten hebben veelal een autismespectrum stoornis (ASS) en/of sociale emotionele problematiek in combinatie met een verstandelijke beperking. Op het terrein van De Heygraeff zijn meerdere woningen en dagbestedingslocaties te vinden. De cliënten gaan overdag naar dagbesteding binnen De Heygraeff of een andere plek binnen Reinaerde.


De cliënten hebben allen een eigen woon/slaapkamer met eigen of gedeelde badkamer. Er is een grote gezamenlijke woonkamer. Het avondeten wordt gezamenlijk genuttigd en in de weekenden wordt er zelf gekookt. Voor de vrijetijdsinvulling worden er verschillende activiteiten aangeboden, zoals soos, zang- en muziekclubs, knutselen en thema-activiteiten.

Hoe we je waarderen bij Reinaerde

Om de beste zorg en begeleiding te bieden, is het belangrijk dat jij je als medewerker verder kunt ontwikkelen en met plezier werkt. Dat faciliteren we binnen Reinaerde. We creëren de ideale omgeving om dit te bereiken en om ook echt jezelf te zijn. Zo kun je in elk geval rekenen op:

 • Continue ontwikkelmogelijkheden, zowel in je vak als op persoonlijk vlak
 • Geen gedoe maar gelijk een contract voor onbepaalde tijd voor 24-28 uur per week
 • Als Regiebegeleider een salaris van maximaal € 3.154,- (FWG 40) en als Begeleider een salaris van maximaal € 3.009,- (FWG 35) bruto per maand op basis van 36 uur per week
 • Natuurlijk 8% vakantiegeld
 • Een eindejaarsuitkering van 8,33%
 • Je eigen keuze in arbeidsvoorwaarden, in bijvoorbeeld een fiets- en sportregeling of extra verlof
 • Inspraak in je rooster, zodat je privéleven ook lekker blijft lopen

Jouw talent als Begeleider of Regiebegeleider

Je betekent graag iets voor een ander en kijkt daarbij altijd naar kansen en mogelijkheden. Deze positieve energie werkt aanstekelijk op je collega's en de mensen voor wie je het allemaal doet. Om stevig in je schoenen te staan, heb je ook:

 • Een mbo-opleiding richting zorg en welzijn (zoals, Maatschappelijke Zorg, SPW), minimaal op niveau 4 voor de functie als regiebegeleider en minimaal niveau 3 voor de functie als begeleider
 • Een gestructureerde manier van werken met een open houding voor ideeën en feedback
 • Bereid te werken in een onregelmatig dienstenpatroon met uitzondering van nachtdiensten
 • Je hebt een natuurlijke interesse in deze doelgroep en kijkt echt naar de cliënt met zijn/haar eigen achtergrond. Je werkt graag samen met hun netwerk voor de beste aanpak

De betekenis van Reinaerde

Voor 3600 mensen met een beperking verzorgt Reinaerde begeleiding en behandeling bij werk, wonen of ambulant. Dit doen we in 26 gemeenten in de provincie Utrecht, drie gemeenten daarbuiten en dragen daarmee bij aan de kwaliteit van bestaan van mensen met een beperking. Met elkaar bouwen we aan een betere wereld waarin iedereen een rol van betekenis heeft. Dat is waar wij voor staan. Wat we ook doen, we doen het samen. Samen met cliënten, hun familie, andere zorgpartijen en onze collega's. We zijn constant in ontwikkeling en zetten daarbij altijd de cliënt centraal.

Zie jij in elke beperking een kans?

Dan pas je bij Reinaerde en ontvangen wij graag jouw sollicitatie. Na ontvangst van je sollicitatie nemen we snel contact met je op. Eerst nog een vraag? Bel of WhatsApp met planbureau Woudenberg, via 06-82301177.


Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

of

Apply with Indeed onbeschikbaar