Skip to content

Begeleider of Regiebegeleider, Fluweelmos, 24-32 uur

Nederland, Utrecht, HoutenBegeleider

Je hebt een enorme passie voor het werken met mensen met een beperking. Samen met je team bouw jij in deze afwisselende functie aan een veilig thuis voor de mensen die er wonen. Zo kunnen zij zich het beste ontwikkelen.

Hoe je als Begeleider of Regiebegeleider positieve energie brengt


Het waarmaken van de wensen en mogelijkheden van de cliënten met een verstandelijke beperking: daar ligt jouw kracht! Je begeleidt cliënten met een matig tot ernstig verstandelijke beperking. beperking. Daarbij stuur je vooral op het stimuleren en vergroten van kennis en vaardigheden. Op de woning is altijd begeleiding aanwezig als de cliënten thuis zijn. Het bieden van voorspelbaarheid en structuur is een belangrijk onderdeel van je werk, ook bied je ondersteuning bij de algemeen dagelijkse levensverrichtingen (ADL). Je hebt als begeleider een specifieke deskundigheid in het werken met cliënten met een verstandelijke beperking. Daarnaast ben je deskundig in het begeleiden van cliënten met autisme en/of sociale problematiek.


Samen met jouw collega’s geef jij invulling en zorg je voor de uitvoering van de afspraken uit het ondersteuningsplan, aansluitend op de praktische en sociale vaardigheden van de cliënt. Hierin wordt op individueel niveau gekeken naar passende mogelijkheden van de cliënt. Als Regiebegeleider ben je verantwoordelijk voor het opstellen, evalueren en bewaken van de voortgang van ondersteuningsplannen. Dit alles in een prettige en veilige sfeer, wat bijdraagt aan het welbevinden van de cliënten.


Thuis bij Reinaerde de Fluweelmos


Fluweelmos is een woonlocatie in Houten waar 24 uurs zorg wordt geboden. Hier wonen 28 cliënten met een zorgvraag. De locatie bestaat uit 4 woningen, 79, 81, 83 en 85.


Op iedere woning wonen 7 cliënten. Het zwaartepunt voor deze vacature ligt op de woningen 81 en 79. In deze woningen wonen cliënten in de leeftijd van 20 tot en met 62 jaar. Bij de ouder wordende cliënten wordt het accent gelegd op ondersteuning in de dagelijkse dingen. Het creëren van veiligheid en betrouwbaar zijn, is hier van belang. De begeleiding richt zich op het vasthouden van de bestaande vaardigheden Er wordt gewerkt met de methodiek LACCS. De cliënten die wonen bij Fluweelmos 79, hier wordt gewerkt a.d.h.v. instructies met pictogrammen om structuur aan te brengen. Cliënten op 81 en 79 hebben ondersteuning nodig in hun ADL. Het team bestaat uit medewerkers die met veel vormgeven. Je gaat werken op Fluweelmos 81 en 79,

Hoe we je waarderen bij Reinaerde


Om de beste zorg en begeleiding te bieden, is het belangrijk dat jij je als medewerker verder kunt ontwikkelen en met plezier werkt. Dat zijn wij binnen Reinaerde. We creëren de ideale omgeving om dit te bereiken en om ook echt jezelf te zijn. Zo kun je in elk geval rekenen op:


 • Continue ontwikkelmogelijkheden, zowel in je vak als op persoonlijk vlak
 • Geen gedoe maar gelijk een contract voor onbepaalde tijd
 • Een salaris van maximaal € 2.853 bruto per maand op basis van 36 uur (FWG 35) het functieprofiel van Begeleider is van toepassing of een salaris van maximaal € 2.993,- op basis van 36 uur (FWG 40) het functieprofiel van Regiebegeleider is van toepassing
 • Een eindejaarsuitkering van 8,33% en natuurlijk 8% vakantiegeld
 • Je eigen keuze in arbeidsvoorwaarden, bijvoorbeeld een fiets- en sportregeling van extra verlof
 • Inspraak in je rooster zodat je privéleven ook lekker blijft lopen

Jouw talent als Begeleider


Je betekent graag iets voor ander en kijkt altijd naar kansen en mogelijkheden. Deze positieve energie werkt aanstekelijk op je collega's en de mensen voor wie je het allemaal doet. Om stevig in je schoenen te staan, heb je ook:


 • Minimaal een afgeronde MBO 3 opleiding voor de functie van begeleider of minimaal een afgeronde MBO 4 opleiding voor de functie van Regiebegeleider (bijvoorbeeld MZ, persoonlijk begeleider van SPW)
 • Minimaal 2 jaar beeld in een functie is een pré
 • Affiniteit met de doelgroep EVB (stig verstandelijke beperking), algemene dagelijkse levensverrichtingen (ADL verzorging) en handelingen
 • Een manier van werken met een open houding voor ideeën en feedback
 • Teamspirit, je bent enthousiast en weet dit op je collega's over te brengen
 • Een flinke dosis humor

De betekenis van Reinaerde


Voor 3600 mensen met een beperking verzorgt Reinaerde begeleiding en behandeling bij werk, wonen of ambulant. Dit doen we in 26 gemeenten in de provincie Utrecht, drie gemeenten daarbuiten en daarbij bij aan de kwaliteit van bestaan ​​van mensen met een beperking. Met bouwen we aan een betere wereld waarin een rol van betekenis heeft. Dat is waar wij voor staan. Wat we ook doen, doen we samen. Samen met cliënten, hun familie, andere zorgpartijen en onze collega's. We zijn constant in ontwikkeling en altijd de cliënt centraal.


Zie jij in elke beperking een kans?


Dan pas je bij Reinaerde en zien we je sollicitatie graag tegemoet. Samen verleggen we grenzen en werken we aan een betere wereld. Eerst nog een vraag? Dan kan je contact opnemen met de locatie (030-2548030) of met Eric Dawson, Manager op telefoonnummer 06-51131399. Een meeloopdienst maakt onderdeel uit van de sollicitatieprocedure.


Interne kandidaten hebben voorrang bij de sollicitatieprocedure.

Acquisitie naar deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

of

Apply with Indeed onbeschikbaar