Skip to content

Begeleider, Nieuwbouw Woonlocatie Pratumplaats, 28-32 uur

Nederland, Utrecht, UtrechtBegeleider

Zoek jij waardevol contact en maak jij graag, samen met collega's, van een huis een thuis? Wij zijn op zoek naar gedreven woonbegeleiders met een luisterend oor en aandacht voor de cliënten. Op locatie Pratumplaats, krijg je te maken met een agenda gericht op de ondersteuning van cliënten met een licht verstandelijke beperking en hun eigen specifieke hulpvragen.

Hoe je als Begeleider positieve energie brengt

Als begeleider haal jij energie uit het ondersteunen en begeleiden van cliënten. Met passie en motivatie ben jij degene die hen ondersteunt en begeleid om zo zelfstandig mogelijk te wonen en leven, midden in de maatschappij. Hoe je dit precies doet? Dat doe je met wederzijds respect en vertrouwen!


Samen met jouw collega's zorg jij ervoor dat ieder huis een thuis wordt. Jij weet ook als geen ander hoe belangrijk het is om een gevoel van eigenwaarde te hebben, zelf keuzes te kunnen maken, leuk en waardevol werk te hebben en om maatschappelijk en sociaal te participeren. Samen met cliënten worden mooie doelen nagestreefd die zijn afgestemd op hun persoonlijke situatie. Natuurlijk wordt hierbij uitgegaan van de gemaakte afspraken zoals beschreven staat in zijn/haar ondersteuningsplan.


Naast het begeleiden van de cliënten, werk je mee aan de ontwikkeling van het team. Ook zorgen wij er samen voor dat er stappen worden genomen en uitgevoerd in samenwerking met cliënten en familie. Zodat de woonsituatie goed gefaciliteerd wordt.


Kortom, een heel uitgebreide functie met genoeg uitdaging met (jong)volwassenen waarin je al je capaciteiten kunt benutten en écht iets kunt betekenen voor een ander!

Thuis bij Reinaerde Pratumplaats

Locatie Pratumplaats in Utrecht is een moderne woonlocatie voor (jong)volwassenen vanaf 18 jaar met een licht verstandelijke beperking met diverse ondersteuningsvragen. Hierbij kan je denken aan het leren omgaan met hun beperking, leren koken, het stimuleren van sociale zelfredzaamheid, hygiëne, etc. De cliënten van locatie Pratumplaats hebben veel mogelijkheden en potentie om zich te ontwikkelen. Zo wil de cliënt zich ontwikkelen in zowel praktische vaardigheden als op sociaal emotioneel niveau. Veel van de cliënten hebben ook ambitie om in de toekomst zelfstandig te wonen in een appartement. Als team verlenen wij geen adl zorg zoals douchen ect, de cliënt is hier volledig zelfstandig in.


Binnen locatie Pratumplaats in Utrecht wordt gewerkt met het methodisch kader Krachtig & zelfbewust dat als basis het competentiemodel heeft, waarbij uitgegaan wordt van ontwikkelen van mogelijkheden. Het team waarin je komt te werken bestaat uit een ervaren groep enthousiaste begeleiders, die gericht zijn op een goede samenwerking. Taken en werkzaamheden worden goed georganiseerd en gelijkmatig verdeeld binnen het team. Samen wordt er 24-uursbegeleiding (inclusief slaapdienst) geboden aan de cliënten.


Op locatie Pratumplaats worden de cliënten getraind om richting zelfstandigheid te gaan. Aanvullend zullen er nog 12 nieuwe cliënten bijkomen die ook graag meer zelfstandig willen wonen op een studio. Wil jij bijdragen aan de zelfredzaamheid van onze cliënten en zou jij graag willen werken in een omgeving waar aandacht is voor de cliënt en voor jou? Solliciteer dan direct!

Hoe we je waarderen bij Reinaerde

Om de beste zorg en begeleiding te bieden, is het belangrijk dat jij je als medewerker verder kunt ontwikkelen en met plezier werkt. Dat zijn wij binnen Reinaerde. We creëren de ideale omgeving om dit te bereiken en om ook echt jezelf te zijn. Zo kun je in elk geval rekenen op:

 • Continue ontwikkelmogelijkheden, zowel in je vak als op persoonlijk vlak
 • Een contract voor onbepaalde tijd voor 28-32 uur per week
 • Een salaris van maximaal € 3009,- bruto per maand op basis van 36 uur (FWG35)
 • Natuurlijk 8% vakantiegeld
 • Een eindejaarsuitkering van 8,33%
 • Je eigen keuze in arbeidsvoorwaarden, bijvoorbeeld een fiets- en sportregeling van extra verlof

Jouw talent als Begeleider

Je betekent graag iets voor een ander en ziet mogelijkheden. Deze positieve energie werkt aanstekelijk op je collega's en de mensen voor wie je het allemaal doet. Om stevig in je schoenen te staan, heb/ben je ook:

 • Een afgeronde relevante mbo-opleiding Gezondheidszorg en/of Welzijn, minimaal niveau 3 voor Begeleider
 • Aantoonbare vaardigheden in het begeleiden van Cliënten met een licht verstandelijke beperking en je bent gewend om onregelmatig te werken
 • Passie voor het stimuleren van zelfredzaamheid door een goede begeleiding te bieden volgens de methodiek en eigen inzicht
 • Een stevige persoonlijkheid, je bent duidelijk en weet te allen tijde rust en overzicht te bewaren
 • De vaardigheid om out of the box te denken, je bent flexibel en hebt oog voor het individu

De betekenis van Reinaerde

Voor 3600 mensen met een beperking verzorgt Reinaerde begeleiding en behandeling bij werk, wonen of ambulant. Wij dragen bij aan de kwaliteit van bestaan ​​van mensen met een beperking. Met bouwen we aan een betere wereld waarin een rol van betekenis heeft. Dat is waar wij voor staan. Wat we ook doen, doen we samen. Samen met cliënten, hun familie, andere zorgpartijen en onze collega's. We zijn constant in ontwikkeling en altijd staat onze cliënt centraal.

Zie jij in elke beperking een kans?

Dan pas je bij Reinaerde en zien we je sollicitatie graag tegemoet! Samen verleggen we grenzen en werken we aan een betere wereld. Heb je nog vragen? Dan kun je contact opnemen met onze collega’s via het nummer 030-6029666.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

of

Apply with Indeed onbeschikbaar