Skip to content

Begeleider Nachtzorg, Logeerhuis de Hondsrug, 9-15 uur

Nederland, Utrecht, UtrechtBegeleider

Ben jij de nieuwe medewerker die met hart en hoofd bij wil dragen aan het welzijn van kinderen/jongeren met een beperking? Voor logeerhuis de Hondsrug zijn we op zoek naar een begeleider die zelfstandig kan werken en ’s nachts op zijn of haar allerbest is! Eens in de twee weken draai je in het weekend twee diensten van 8 uur. Wil je toch meer werken? Dan zijn er verschillende mogelijkheden om dit te combineren met het werken op andere locaties!

Hoe je als Begeleider Nachtzorg positieve energie brengt

Samen met je collega’s draag je bij aan de kwaliteit van bestaan van mensen met een beperking. Wij zoeken voor de actieve nachtdienst een nieuwe collega. Je werkt 2 weekenden in de maand, in diensten van 9 uur. Tijdens alle schoolvakanties is de locatie de hele week open en werk je meer diensten. In de nacht ben je alleen werkzaam. De kinderen worden uitgeluisterd met behulp van domotica. De signalen komen terecht bij de nachtdienst op Dennendal, daar nemen ze vervolgens telefonisch contact op met jou. Het kan zijn dat een kind wakker is geworden omdat hij/zij verschoond moet worden, dat hij/zij niet kan slapen en door de locatie gaat lopen of dat één van de kinderen een epileptisch insult heeft. Een deel van de kinderen/jongeren krijgt in de nacht sondevoeding. Voor calamiteiten die opgeschaald moeten worden is er een calamiteitendienst bereikbaar. In de nacht en vroege ochtend heb je begeleidende en verzorgende werkzaamheden en verricht je administratieve en huishoudelijke taken. Als begeleider draag je bij aan een prettige en veilige omgeving waarin de cliënt zich thuis voelt.

Thuis bij Logeerhuis de Hondsrug

De Hondsrug is een logeerhuis voor kinderen en jongvolwassenen met een matige of ernstige (meervoudige) beperking. De logees zijn nog thuiswonend, wij nemen tijdelijk de zorg van de ouders over, om de ouders te ontlasten. Vrijwel alle kinderen en jongvolwassenen hebben een WLZ-indicatie. Er logeren maximaal 12 kinderen/jongeren verdeeld over 2 groepen; “de Snoezels” en “de Bengels”. De logees die bij de Snoezels verblijven zijn kinderen/jongeren met een ernstige meervoudige beperking, bij de Bengels verblijven de kinderen/jongeren met wat meer uitdagend gedrag. De locatie bevindt zich midden in een woonwijk in Lunetten aan de Hondsrug in Utrecht en is goed bereikbaar met auto en openbaar vervoer (station Lunetten is op loopafstand). De Hondsrug is open van vrijdag t/m maandag en tijdens de vakanties. Als er voldoende aanvragen zijn kan er ook buiten de vakanties door de week gelogeerd worden.

Hoe we je waarderen bij Reinaerde

Om de beste zorg en begeleiding te bieden, is het belangrijk dat jij je als medewerker verder kunt ontwikkelen en met plezier werkt. Dat faciliteren we binnen Reinaerde. We creëren de ideale omgeving om dit te bereiken en om ook echt jezelf te zijn. Zo kun je in elk geval rekenen op:

 • Continue ontwikkelmogelijkheden, zowel in je vak als op persoonlijk vlak
 • Gelijk een contract voor 9-15 uur per week voor onbepaalde tijd
 • Een salaris van maximaal € 3009,- bruto per maand op basis van 36 uur (FWG 35, afhankelijk van kennis en ervaring), daarbovenop een vergoeding voor onregelmatige diensten (ORT) en natuurlijk 8% vakantiegeld en een eindejaarsuitkering van 8,33%
 • Je eigen keuze in arbeidsvoorwaarden, in bijvoorbeeld een fiets- en sportregeling of extra verlof

Jouw kwaliteiten als Begeleider Nachtzorg

 • Je hebt een relevante mbo opleiding afgerond, op minimaal niveau 3 (in verband met de verantwoordelijke dienst in de nacht). Kandidaten die niet een afgeronde relevante opleiding op niveau 3 kunnen wij helaas niet in procedure nemen voor deze vacature
 • Je beschikt over een dosis lef, geduld, inlevings- en doorzettingsvermogen
 • Je bent flexibel, taakvolwassen en je voelt je verantwoordelijk voor de inhoud van je werk
 • Je hebt gevoel voor humor, kan relativeren en bent niet bang voor onverwachte situaties
 • Je hebt een open en respectvolle houding en bent sociaalvaardig
 • Je bent zorgzaam, vriendelijk en schept een vertrouwde en veilige sfeer
 • Je hebt respect voor andere culturen en achtergronden
 • Je denkt in mogelijkheden en niet vanuit de beperking
 • Je bent fysiek sterk, de verzorgende werkzaamheden gaan je goed af

De betekenis van Reinaerde

Voor 3600 mensen met een beperking verzorgt Reinaerde begeleiding en behandeling bij werk, wonen of ambulant. Dit doen we in 26 gemeenten in de provincie Utrecht en drie gemeenten daarbuiten. Daarmee dragen wij bij aan de kwaliteit van bestaan van mensen met een beperking. Met elkaar bouwen we aan een betere wereld waarin iedereen een rol van betekenis heeft. Dat is waar wij voor staan. Wat we ook doen, we doen het samen. Samen met cliënten, hun familie, andere zorgpartijen en onze collega’s. We zijn constant in ontwikkeling en daarbij staat de cliënt altijd centraal.

Zie jij in elke beperking een kans?

Word je enthousiast na het lezen van deze vacature, dan zien we jouw motivatiebrief en CV graag tegemoet en zien we je hopelijk snel bij ons op locatie. Samen verleggen we grenzen en werken we aan een betere wereld. Eerst nog een vraag? Dan kun je contact opnemen met Erika van Leusden, Manager, via 06-21683458. Interne kandidaten hebben voorrang bij de sollicitatieprocedure.


Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

of

Apply with Indeed onbeschikbaar