Skip to content

Begeleider LVB/MVB, Lijsterbes, 28-32 uur per week

Nederland, Utrecht, NieuwegeinBegeleider

Je hebt een enorme passie voor het werken met mensen met een beperking. Samen met je team
bouw jij in deze afwisselende functie aan een veilig thuis voor de mensen die er wonden. Zo kunnen zij zich het beste ontwikkelen.

Hoe je als begeleider positieve energie brengt

Als begeleider op de Lijsterbes begeleid je cliënten met een licht tot matig verstandelijke beperking aan de hand van de methodiek 'Krachtig en Zelfbewust' bij hulpvragen.


Begeleiding vindt plaats op afspraak en is afhankelijk van de individuele hulpvraag. Er is aandacht voor een prettige en gezonde woonomgeving. Daarbij zijn sociale contacten, gezelligheid, gezond eten en voldoende beweging belangrijk. Afspraken over begeleiding en ondersteuning worden vastgelegd in het individuele ondersteuningsplan. Medewerkers hebben specifieke deskundigheid op het gebied van het begeleiden van cliënten met een verstandelijke beperking. Daarnaast zijn zij deskundig in het begeleiden van cliënten met autisme en/of sociale emotionele problematiek. Reinaerde biedt werk en dagbesteding in de directe omgeving en in de regio Utrecht. De bewoners maken gebruik van een huisarts-/tandarts- en/of fysiotherapiepraktijk in de wijk. Openbaar vervoer is in de directe omgeving aanwezig.

Thuis bij Reinaerde de Lijsterbes

Locatie De Lijsterbes in de wijk Hoog Zandveld in Nieuwegein, heeft 25 studio's. Alle bewoners hebben een appartement met eigen voordeur, keuken, woon- en slaapkamer en een douche met toilet. De meeste appartementen zijn éénkamer studio's. Er zijn ook enkele tweekamer appartementen.

Daarnaast wordt er een cliënt begeleid die op enige afstand woont van de Lijsterbes, vanuit het volledig pakket thuis.

De Lijsterbes is een woning voor volwassenen met een licht tot matig verstandelijke beperking die individueel kunnen wonen, maar wel ondersteuning in de directe omgeving nodig hebben. De meeste bewoners gaan naar dagbesteding of hebben een betaalde baan.

Hoe we je waarderen bij Reinaerde

Om de beste zorg en begeleiding te bieden, is het belangrijk dat jij je als medewerker verder kunt ontwikkelen en met plezier werkt. Dat faciliteren we binnen Reinaerde. We creëren de ideale omgeving om dit te bereiken en om ook echt jezelf te zijn. Zo kun je in elk geval rekenen op:

  • Ontwikkelmogelijkheden, zowel in je vak als op persoonlijk vlak
  • Een contract voor onbepaalde tijd voor 28-32 uur per week
  • Een salaris van maximaal € 3009,- bruto per maand op basis van 36 uur (FWG 35), een eindejaarsuitkering van 8,33% en natuurlijk 8% vakantiegeld
  • Je eigen keuze in arbeidsvoorwaarden, in bijvoorbeeld een fiets- en sportregeling of extra verlof
  • Inspraak in je rooster, zodat je privéleven ook lekker blijft lopen

Jouw talent als begeleider

Je betekent graag iets voor een ander en kijkt daarbij altijd naar kansen en mogelijkheden.

Deze positieve energie werkt aanstekelijk op je collega's en de mensen voor wie je het allemaal doet. Om stevig in je schoenen te staan, heb je ook:

  • Een mbo-opleiding Maatschappelijke Zorg minimaal niveau 3
  • Affiniteit met de doelgroep. Relevante werkervaring is een pré
  • Een gestructureerde manier van werken met een open houding voor ideeën en feedback, bereid om in een onregelmatig dienstenpatroon te werken, inclusief slaapdiensten en weekenden
  • Een flinke dosis humor

De betekenis van Reinaerde

Voor 3600 mensen met een beperking verzorgt Reinaerde begeleiding en behandeling bij werk, wonen of ambulant. Dit doen we in 26 gemeenten in de provincie Utrecht, drie gemeenten daarbuiten en dragen daarmee bij aan de kwaliteit van bestaan van mensen met een beperking. Met elkaar bouwen we aan een betere wereld waarin iedereen een rol van betekenis heeft. Dat is waar wij voor staan. Wat we ook doen, we doen het samen. Samen met cliënten, hun familie, andere zorgpartijen en onze collega's. We zijn constant in ontwikkeling en zetten daarbij altijd de cliënt centraal.

Zie jij in elke beperking een kans?

Dan pas je bij Reinaerde en zien we je sollicitatie graag tegemoet. Samen verleggen we grenzen en werken we aan een betere wereld.

Eerst nog een vraag? Dan kan je contact opnemen met locatie de Lijsterbes, 030-6006130

Interne kandidaten hebben voorrang bij de sollicitatieprocedure.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

of

Apply with Indeed onbeschikbaar