Skip to content

Begeleider, logeerhuis de Hondsrug, kind- en jeugd en flexbegeleider, regio Utrecht, 24-32 uur of uren in overleg

Nederland, Utrecht, Regio UtrechtBegeleider

Ben jij de nieuwe medewerker die met hart en hoofd bij wil dragen aan het welzijn van kinderen en jongeren met een beperking? Voor Logeerhuis de Hondsrug zijn we op zoek naar een zelfstandige begeleider die gemiddeld eens in de 2 weken 2 diensten in het weekend werkt. Wil je toch meer werken? Dan zijn er natuurlijk verschillende mogelijkheden om als flexmedewerker in Utrecht aan de slag te gaan.

Hoe je als (Flex) Begeleider positieve energie brengt binnen de Hondsrug en het Flexbureau

Vanuit deze unieke positie krijg jij de gelegenheid om te kijken welke doelgroep(en) het beste bij jou aansluiten. Je werkt gemiddeld 2 weekenden in de maand, 2 diensten van 8 uur op locatie de Hondsrug. Daarnaast ga je (als je meer uren wilt werken) als flexmedewerker in het gebied Utrecht aan de slag.


Op de Hondsrug werk je een vroege dienst (7u-15u) of een late dienst (14.30-22.30). Als je een vroege dienst hebt start je met het uit bed halen en de persoonlijke verzorging van de logees. Na het ontbijt en de persoonlijke verzorging doe je een activiteit, bijv. wandelen, snoezelen, een muziekactiviteit, passend bij de behoefte van de logees en in aansluiting op het ondersteuningsplan. Als Flex Begeleider stem je zelf je uren en diensten verder af. Je geeft aan in het rooster wanneer jij beschikbaar bent. Je kunt ingezet worden op verschillende locaties maar je kan ook worden ingezet voor bijvoorbeeld een zwangerschapsvervanging van een langdurig afwezige collega. Dan sta je een periode op een vaste locatie en kan je daar stabiliteit brengen.


Samen kijken wij naar de mogelijkheden binnen Reinaerde! Wij zoeken flex begeleiders voor de woningen in de clusters kind- en jeugd, Verstandelijke Gehandicaptenzorg (VG) of bij Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH). Dit is 24-uurszorg met ook de diensten die daarbij horen. Soms is er ook een dienst op een kindercentrum en/of dagbesteding.


Kortom, een uitdagende, afwisselende en waardevolle functie waarbij je écht het verschil kunt maken voor cliënten en collega-begeleiders. Wil jij bijdragen aan het welbevinden en de kwaliteit van leven van cliënten binnen Reinaerde? Solliciteer dan direct op deze unieke functie!

Reinaerde Regio Utrecht & Weidegebied en de Hondsrug

In de regio Utrecht en Weidegebied heeft Reinaerde woonlocaties en biedt Reinaerde werk- en dagbesteding aan. Met name de clusters kind- en jeugd en LG/NAH hebben aan flexibele inzet. Bij de woningen met kind- en jeugd komen vaak uitdagingen voor op gebied van gedrag. Bij de locaties waar cliënten wonen met LG/NAH komt meer verzorging en verpleegtechnisch handelen voor. Er werken daarom regelmatig begeleiders met een VIG/Verpleegkundige achtergrond naast de begeleiders met een sociale maatschappelijke opleiding.

De Hondsrug is een logeerhuis voor kinderen en jongvolwassenen met een matige of ernstige (meervoudige) beperking. De logees zijn nog thuiswonend, wij nemen tijdelijk de zorg van de ouders over, om de ouders te ontlasten. De Hondsrug is open van vrijdag t/m maandag en tijdens de vakanties.

Hoe we je waarderen bij Reinaerde

Om de beste zorg en begeleiding te bieden, is het belangrijk dat jij je als medewerker verder kunt ontwikkelen en met plezier werkt. Dat faciliteren we binnen Reinaerde. We creëren de ideale omgeving om dit te bereiken en om ook echt jezelf te zijn. Zo kun je in elk geval rekenen op:

 • Continue ontwikkelmogelijkheden, zowel in je vak als op persoonlijk vlak
 • Gelijk een contract voor onbepaalde tijd
 • Een salaris van maximaal € 3009,- bruto per maand op basis van 36 uur (FWG 35, afhankelijk van kennis en ervaring), daarbovenop een vergoeding voor onregelmatige diensten (ORT)
 • En natuurlijk 8% vakantiegeld en een eindejaarsuitkering van 8,33%
 • Je eigen keuze in arbeidsvoorwaarden, in bijvoorbeeld een fiets- en sportregeling of extra verlof

Jouw kwaliteiten als Begeleider

 • Je hebt een relevante mbo-opleiding afgerond, op minimaal niveau 3
 • Je beschikt over een dosis lef, geduld, inlevings- en doorzettingsvermogen
 • Je bent flexibel, taakvolwassen en je voelt je verantwoordelijk voor de inhoud van je werk
 • Je hebt gevoel voor humor, kan relativeren en bent niet bang voor onverwachte situaties
 • Je hebt een open en respectvolle houding en bent sociaalvaardig
 • Je bent zorgzaam, vriendelijk en schept een vertrouwde en veilige sfeer
 • Je hebt respect voor andere culturen en achtergronden
 • Je denkt in mogelijkheden en niet vanuit de beperking
 • Je bent fysiek sterk, de verzorgende werkzaamheden gaan je goed af

Over Reinaerde

Voor 3600 mensen met een beperking verzorgt Reinaerde begeleiding en behandeling bij werk, wonen of ambulant. Dit doen we in 26 gemeenten in de provincie Utrecht en drie gemeenten daarbuiten. Daarmee dragen wij bij aan de kwaliteit van bestaan van mensen met een beperking. Met elkaar bouwen we aan een betere wereld waarin iedereen een rol van betekenis heeft. Dat is waar wij voor staan. Wat we ook doen, we doen het samen. Samen met cliënten, hun familie, andere zorgpartijen en onze collega’s. We zijn constant in ontwikkeling en daarbij staat de cliënt altijd centraal.

Zie jij in elke beperking een kans?

Word je enthousiast na het lezen van deze vacature, dan zien we jouw motivatiebrief en cv graag tegemoet. Hopelijk zien we je snel bij ons op locatie! Samen verleggen we grenzen en werken we aan een betere wereld. Nog een vraag over logeren op de Hondsrug? Dan kun je contact opnemen Erika van Leusden, Manager van de Hondsrug via 06 - 21683458. Voor vragen over het flex werken, dan kun je opnemen met Samara van Dam via 06 - 20808617. Interne kandidaten hebben voorrang bij de sollicitatieprocedure.

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld!

of

Apply with Indeed onbeschikbaar