Skip to content

Begeleider, Logeerhuis de Hondsrug, 8-12 uur

Nederland, Utrecht, UtrechtBegeleider

Ben jij de nieuwe medewerker die met hart en hoofd bij wil dragen aan het welzijn van kinderen en jongeren met een beperking? Voor Logeerhuis de Hondsrug zijn we op zoek naar een zelfstandige begeleider die gemiddeld eens in de 2 weken 2 diensten in het weekend werkt. Wil je toch meer werken? Dan zijn er natuurlijk verschillende mogelijkheden om het te combineren met het werk op een andere locatie!

Hoe je als Begeleider positieve energie brengt

Samen met je collega’s draag je bij aan de kwaliteit van bestaan van mensen met een beperking. Je draagt zorg voor een prettige en veilige omgeving waarin de kinderen en jongeren zich thuis voelen. Je werkt gemiddeld 2 weekenden in de maand, 2 diensten van 8 uur. Tijdens alle schoolvakanties is de locatie bij voldoende logeeraanvragen de hele week open en kun je meer diensten werken. Je werkt een vroege dienst (7u-15u) of een late dienst (14.30-22.30). Als je een vroege dienst hebt start je met het uit bed halen en de persoonlijke verzorging van de logees. Na het ontbijt en de persoonlijke verzorging doe je een activiteit, bijv. wandelen, snoezelen, een muziekactiviteit, passend bij de behoefte van de logees en in aansluiting op het ondersteuningsplan. Ook in de late dienst heb je verzorgende taken en doe je kleine activiteiten met de logees. En als iedereen in bed ligt verricht je huishoudelijke en administratieve taken.

Thuis bij Logeerhuis de Hondsrug

De Hondsrug is een logeerhuis voor kinderen en jongvolwassenen met een matige of ernstige (meervoudige) beperking. De logees zijn nog thuiswonend, wij nemen tijdelijk de zorg van de ouders over, om de ouders te ontlasten. Vrijwel alle kinderen en jongvolwassenen hebben een WLZ-indicatie. Er logeren maximaal 12 kinderen/jongeren verdeeld over 2 groepen; “de Snoezels” en “de Bengels”. De logees die bij de Snoezels verblijven zijn kinderen/jongeren met een ernstige meervoudige beperking, bij de Bengels verblijven de kinderen/jongeren met wat meer uitdagend gedrag. De locatie bevindt zich midden in een woonwijk in Lunetten aan de Hondsrug in Utrecht en is goed bereikbaar met auto en openbaar vervoer (station Lunetten op loopafstand). De Hondsrug is open van vrijdag t/m maandag en tijdens de vakanties. Als er voldoende aanvragen zijn kan er ook buiten de vakanties door de week gelogeerd worden.

Hoe we je waarderen bij Reinaerde

Om de beste zorg en begeleiding te bieden, is het belangrijk dat jij je als medewerker verder kunt ontwikkelen en met plezier werkt. Dat faciliteren we binnen Reinaerde. We creëren de ideale omgeving om dit te bereiken en om ook echt jezelf te zijn. Zo kun je in elk geval rekenen op:

 • Continue ontwikkelmogelijkheden, zowel in je vak als op persoonlijk vlak
 • Gelijk een contract voor 8-12 uur per week voor onbepaalde tijd
 • Een salaris van maximaal €2.853,- bruto per maand op basis van 36 uur (FWG 35, afhankelijk van kennis en ervaring), daarbovenop een vergoeding voor onregelmatige diensten (ORT)
 • En natuurlijk 8% vakantiegeld en een eindejaarsuitkering van 8,33%
 • Je eigen keuze in arbeidsvoorwaarden, in bijvoorbeeld een fiets- en sportregeling of extra verlof

Jouw kwaliteiten als Begeleider

 • Je hebt een relevante mbo opleiding afgerond, op minimaal niveau 3
 • Je beschikt over een dosis lef, geduld, inlevings- en doorzettingsvermogen
 • Je bent flexibel, taakvolwassen en je voelt je verantwoordelijk voor de inhoud van je werk
 • Je hebt gevoel voor humor, kan relativeren en bent niet bang voor onverwachte situaties
 • Je hebt een open en respectvolle houding en bent sociaalvaardig
 • Je bent zorgzaam, vriendelijk en schept een vertrouwde en veilige sfeer
 • Je hebt respect voor andere culturen en achtergronden
 • Je denkt in mogelijkheden en niet vanuit de beperking
 • Je bent fysiek sterk, de verzorgende werkzaamheden gaan je goed af

Over Reinaerde

Voor 3600 mensen met een beperking verzorgt Reinaerde begeleiding en behandeling bij werk, wonen of ambulant. Dit doen we in 26 gemeenten in de provincie Utrecht en drie gemeenten daarbuiten. Daarmee dragen wij bij aan de kwaliteit van bestaan van mensen met een beperking. Met elkaar bouwen we aan een betere wereld waarin iedereen een rol van betekenis heeft. Dat is waar wij voor staan. Wat we ook doen, we doen het samen. Samen met cliënten, hun familie, andere zorgpartijen en onze collega’s. We zijn constant in ontwikkeling en daarbij staat de cliënt altijd centraal.

Zie jij in elke beperking een kans?

Word je enthousiast na het lezen van deze vacature, dan zien we jouw motivatiebrief en CV graag tegemoet. Hopelijk zien we je snel bij ons op locatie! Samen verleggen we grenzen en werken we aan een betere wereld. Eerst nog een vraag? Dan kun je contact opnemen Erika van Leusden, Manager van de Hondsrug via 06-21683458. Interne kandidaten hebben voorrang bij de sollicitatieprocedure.


Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld

of

Apply with Indeed onbeschikbaar