Skip to content

Begeleider, KDC Oikos, 24-32 uur

Nederland, Utrecht, UtrechtBegeleider

Hoe je als Begeleider positieve energie brengt

Als ­Begeleider haal jij energie uit zorgen voor en begeleiden van kinderen in de leeftijdscategorie van 6 tot 18 jaar die te maken hebben met een ontwikkelingsachterstand, meervoudige en/of verstandelijke beperking. Dit in combinatie met gedrag dat een (zeer) intensieve begeleiding en behandeling vraagt. Vanuit een goede samenwerkingsrelatie tussen de cliënt, verwanten en begeleiders, wordt er een veilige, vertrouwde en beschutte leefomgeving met toezicht geboden waar zelfredzaamheid, lichamelijke en/of psychosociale ontwikkeling en welbevinden van de cliënt wordt bevorderd. Vanuit respect en vertrouwen wordt er samengewerkt aan de ontwikkeling van kinderen, zodat zij goed kunnen functioneren en de eigen spanningen zo goed mogelijk leren te beheersen. Hierin wordt ondersteuning en begeleiding geboden bij alle activiteiten in het dagelijkse leven.


Op Kinderdagcentrum Oikos wordt gewerkt volgens de visie van Triple C (Cliënt, Coach, Competentie). Dit houdt in grote lijnen in dat we kijken naar de opbouw van een onvoorwaardelijke ondersteuningsrelatie, waarbij de activiteit een belangrijke rol speelt. Er wordt gekeken naar het gedrag van de kinderen en welke behoefte hiervan de basis is. Hierop willen we aansluiten om de kwaliteit van leven van de kinderen te vergroten. Dit doe je onder andere door samen met je collega's een passend dagprogramma te volgen gericht op de ontwikkeling van de kinderen, wat aansluit op de behoeften en mogelijkheden.


Vanuit de rol als Begeleider ben jij verantwoordelijk voor de begeleiding en ondersteuning van cliënten, met een intensieve zorg- en begeleidingsvraag. Je ondersteunt hierin de cliënten bij algemeen dagelijkse levensverrichtingen (ADL) en je probeert hierin zelfredzaamheid te stimuleren. Natuurlijk heb jij hierin een methodische werkwijze en werk je volgens een ondersteuningsplan. In jouw werk stem je de begeleiding af op de mogelijkheden, wensen en behoeften van de cliënten. Tijdens jouw werk kun je te maken krijgen met moeilijk verstaanbaar gedrag. Hoe je hiermee omgaat? Door te bouwen aan een onvoorwaardelijke relatie, te allen tijden het overzicht te bewaken en je observatie skills in te zetten. Zo draag jij jouw steentje bij aan de kwaliteit van het zorgproces.

Kortom, een uitdagende en zeer waardevolle functie waarin je al je capaciteiten kunt benutten en kan bijdragen aan de dagbehandeling en ontwikkeling van kinderen op Kinderdagcentrum Oikos. Sta jij stevig in je schoenen en wil jij werken aan een onvoorwaardelijke relatie, gebaseerd op respect en vertrouwen? Solliciteer dan direct!

Thuis bij Reinaerde KDC Oikos

De Marokkodreef is een klein terrein, midden in de wijk Overvecht bestaande uit 3 woningen, Marokkodreef 7, 13 en 17, waarbij overdag dagbehandeling wordt gegeven op KDC Oikos. KDC Oikos is een kinderdagcentrum waar dagbehandeling wordt geboden aan kinderen met een ontwikkelingsachterstand, een verstandelijke en/of meervoudige beperking in de leeftijd van 6 tot 18 jaar. Het kinderdagcentrum bestaat uit vier groen die ingedeeld zijn op ondersteuningsbehoefte. Het dagprogramma sluit aan op de ontwikkelingsmogelijkheden van elk kind. Het doel hierin is de kinderen te stimuleren in hun ontwikkeling op verschillende gebieden (motorisch, cognitief, sociaal-emotioneel, communicatief, enzovoorts), hen de benodigde zorg te bieden en te werken aan een onvoorwaardelijke relatie tussen kind, familie en begeleiders. Respect en vertrouwen vormen hierin het uitgangspunt. Kinderen van het kinderdagcentrum Oikos zijn naast dagbehandeling ook welkom voor gespecialiseerde buitenschoolse opvang.


De werktijden op KDC Oikos liggen op ma t/m vrij tussen 07:00 – 18:00 uur, met daarin verschillende diensten waarin je in de ochtenden ondersteunt op de verschillende woningen en in de middag ondersteund op de buitenschoolse opvang.


Benieuwd naar KDC Oikos? Klik dan hier.

Hoe we je waarderen bij Reinaerde

Om de beste zorg en begeleiding te bieden, is het belangrijk dat jij je als medewerker verder kunt ontwikkelen en met plezier werkt. Dat faciliteren we binnen Reinaerde. We creëren de ideale omgeving om dit te bereiken en om ook echt jezelf te zijn. Ook is jouw inzet prijzenswaardig en daarom kun je in elk geval rekenen op:

 • Continue ontwikkelmogelijkheden, zowel in je vak als op persoonlijk vlak
 • Een contract voor onbepaalde tijd, voor 24-32 uur in de week
 • Een salaris van maximaal € 2.853 bruto per maand op basis van 36 uur bij Begeleider (FWG 35)
 • Natuurlijk 8% vakantiegeld
 • Een eindejaarsuitkering van 8,33%
 • Je eigen keuze in arbeidsvoorwaarden, bijvoorbeeld een fiets- en sportregeling van extra verlof
 • Vaste werktijden en inspraak in je rooster, zodat je privéleven ook lekker loopt

Jouw talent als Begeleider

Je betekent graag iets voor een ander en kijkt daarbij altijd naar kansen en mogelijkheden. Deze positieve energie werkt aanstekelijk op je collega's en de mensen voor wie je het allemaal doet. Om stevig in je schoenen te staan, heb/ben je ook:

 • Minimaal in het bezit van een afgeronde relevante mbo-opleiding niveau 3
 • Een aanvullende opleiding en kennis van de methodiek Triple-C of de bereidheid om hierin een 5 daagse training te volgen
 • Natuurlijke interesse in en ervaring met de doelgroep Kind & Jeugd die te maken heeft met een ontwikkelingsachterstand en/of verstandelijke beperking in combinatie met (zeer) intensieve zorgvraag
 • Een stevige en sociale persoonlijkheid met levenservaring, je weet te allen tijde rust en overzicht te bewaren
 • Bereid te denken in mogelijkheden, waar dit niet altijd vanzelfsprekend is
 • Een gezonde dosis relativeringsvermogen en humor

De betekenis van Reinaerde

Voor 3600 mensen met een beperking verzorgt Reinaerde begeleiding en behandeling bij werk, wonen of ambulant. Dit doen we in 26 gemeenten in de provincie Utrecht en drie gemeenten daarbuiten. Daarmee dragen wij bij aan de kwaliteit van bestaan van mensen met een beperking. Met elkaar bouwen we aan een betere wereld waarin iedereen een rol van betekenis heeft. Dat is waar wij voor staan. Wat we ook doen, we doen het samen. Samen met cliënten, hun familie, andere zorgpartijen en onze collega's. We zijn constant in ontwikkeling en daarbij staat de cliënt altijd centraal.

Zie jij in elke beperking een kans?

Dan pas je bij Reinaerde en zien we je sollicitatie graag tegemoet! Samen verleggen we grenzen en werken we aan een betere wereld. Eerst nog een vraag? Dan kun je contact opnemen met Mireille Bolink, Specialistisch Begeleider via 06-20231385

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

of

Apply with Indeed onbeschikbaar