Skip to content

Begeleider, de Zwaluw, 24 uur

Nederland, Utrecht, HoutenBegeleider

Ben jij die enthousiaste begeleider die wil bijdrage aan de zelfstandigheid van mensen met een matig tot licht verstandelijke beperking? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Hoe je als begeleider een positieve bijdrage levert

Bij woonlocatie de Zwaluw zijn wij opzoek naar een Begeleider die vol energie en enthousiasme een thuis maakt voor de cliënten die er wonen. Als begeleider begeleid je volwassenen met een licht tot matige verstandelijke beperking om zo zelfstandig mogelijk te wonen. Je biedt zorg- en dienstverlening aan cliënten, inclusief het werken volgens de samenwerkingsafspraken in het ondersteuningsplan. Je ondersteunt de cliënten en zorgt voor een veilig, ontspannen en warm leefklimaat. Je werkt nauw samen met de (wettelijk) vertegenwoordiger van de cliënt en je directe collega's. Je levert een bijdrage aan de ontwikkeling van het team. Daarnaast voer je teamgedelegeerde taken uit. Bij de Zwaluw werk je volgens een wisselend rooster.

Thuis bij Reinaerde de Zwaluw

De Zwaluw is een woonlocatie in Houten voor volwassenen met een matig tot licht verstandelijke beperking. De leeftijden zijn variërend van 25 tot 65 jaar. De hoofdlocatie van de Zwaluw bestaat uit zes eengezinswoningen op rij. Hier wonen elf cliënten, verdeelt over twee groepen. Elke cliënt heeft een eigen zit- en slaapkamer. Er kan gebruik gemaakt worden van twee grote groepsruimtes waar gezamenlijke activiteiten plaatsvinden zoals met elkaar eten en koffie drinken. Het contact met de buurt is belangrijk voor de cliënten, medewerkers en de positie van de locatie in de wijk. Wij stimuleren cliënten in het deelnemen aan activiteiten in de wijk en gemeente. De methodiek waar op de hoofdlocatie mee gewerkt wordt, BAAS (Bewust Aanwezig en Actief in de Samenleving) sluit hierop aan en staat centraal in de begeleiding van cliënten.

In de buitenring wonen dertien cliënten met een licht verstandelijke beperking zelfstandig in een eigen appartement. De cliënten in de buitenring hebben op vaste momenten begeleiding in hun appartement. De methodiek Krachtig en Zelfbewust staat centraal in de begeleiding van de cliënten van de buitenring en is gericht op de kwaliteiten van cliënten en het ontwikkelen van mogelijkheden. De Zwaluw biedt aan alle cliënten 24-uurs begeleiding met slaapwacht.


Op de locatie is ook een actieve cliëntenraad aanwezig die over diverse locatie gebonden zaken meedenkt en meebeslist.

Hoe we je waarderen bij Reinaerde

Om de beste zorg en begeleiding te bieden, is het belangrijk dat je als medewerker het beste uit jezelf haalt. Dat faciliteren we binnen Reinaerde. We creëren de ideale omgeving om dit te bereiken en om ook echt jezelf te zijn. Zo kun je in elk geval rekenen op:

  • Continue ontwikkelmogelijkheden, zowel in je vak als op persoonlijk vlak
  • Een contract voor de periode van 1 jaar met de mogelijkheid tot verlenging
  • Een salaris van maximaal € 3009,- bruto per maand op basis van 36 uur (FWG 35), een eindejaarsuitkering van 8,33% en natuurlijk 8% vakantiegeld
  • Je eigen keuze in arbeidsvoorwaarden, in bijvoorbeeld een fiets- en sportregeling of extra verlof

Jouw talent als Begeleider

Je betekent graag iets voor een ander en kijkt daarbij altijd naar kansen en mogelijkheden. Deze positieve energie werkt aanstekelijk op je collega's en de mensen voor wie je het allemaal doet. Om stevig in je schoenen te staan, heb je ook:

  • Minimaal een MBO niveau 3 opleiding (bijvoorbeeld MZ of SPW)
  • Ervaring als begeleider met de doelgroep, het is een pré als je ervaring hebt met psychische stoornissen en verslaving of je bent bereid hier scholing in te volgen
  • Een gestructureerde manier van werken met een open houding voor ideeën en feedback
  • Een flinke dosis humor

De betekenis van Reinaerde

Voor 3600 mensen met een beperking verzorgt Reinaerde begeleiding en behandeling bij werk, wonen of ambulant. Dit doen we in 26 gemeenten in de provincie Utrecht, drie gemeenten daarbuiten en dragen daarmee bij aan de kwaliteit van bestaan van mensen met een beperking. Met elkaar bouwen we aan een betere wereld waarin iedereen een rol van betekenis heeft. Dat is waar wij voor staan. Wat we ook doen, we doen het samen. Samen met cliënten, hun familie, andere zorgpartijen en onze collega's. We zijn constant in ontwikkeling en zetten daarbij altijd de cliënt centraal.

Zie jij in elke beperking een kans?

Dan pas je bij Reinaerde en zien we je sollicitatie graag tegemoet. Eerst nog een vraag? Dan kan je contact opnemen met Ward Welling, manager, telefoonnummer 06-83162333.

Interne kandidaten hebben voorrang bij de sollicitatieprocedure.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

of

Apply with Indeed onbeschikbaar