Skip to content

Begeleider, De Heygraeff, Boog 2A en 2B, 24-32 uur

Nederland, Utrecht, WoudenbergBegeleider

Kom jij samen met ons werken aan een thuis waar de bewoners van Boog 2A en 2B prettig en veilig kunnen wonen?

Hoe je als Begeleider positieve energie brengt

Het creëren van een veilig thuis waar cliënten zichzelf kunnen zijn, dat is jou wel toevertrouwd. Jij weet als geen ander hoe je rust, structuur en regelmaat creëert en straalt dit ook uit. In het dagelijks leven van de cliënten speel jij een belangrijke rol. Als begeleider zorg je ervoor dat de zorg- en dienstverlening aan cliënten centraal staat, mede door het tot stand komen en uitvoeren van de individuele ondersteuningsplannen. De activiteiten die geboden worden, zijn toegesneden op het ontwikkelingsniveau en de leeftijd van de cliënt; te allen tijde wordt de cliënt weloverwogen keuzes geboden, die de regie over eigen leven in stand houden. De cliënten op Boog 2 kunnen moeilijk verstaanbaar gedrag laten zien en hebben onder andere ondersteuning nodig in hun ADL en communicatie. Communicatie wordt mede ondersteund met verwijzers en gebaren. Daarnaast is er ook aandacht voor de verzorgende aspecten.


Alle cliënten gaan 10 dagdelen per week naar dagbesteding op het terrein van de Heygraeff. Daarnaast heeft iedere cliënt op de woning een individueel dagprogramma. Binnen dit programma vinden groepsmomenten plaats. Er wordt op dit moment nog gewerkt met de methodiek Active Support maar we zijn ons aan het oriënteren op een nieuwe methodiek die mogelijk meer passend is.

Individuele begeleiding

Op Boog 2A loopt een meerzorgtraject, waarin er samen met een multidisciplinair team op zoek gegaan wordt naar een optimale wijze van begeleiding van een cliënt binnen de woning en de dagbestedingslocatie. Je bent ook in staat om in deze individuele begeleiding een rol te spelen.

Thuis bij Reinaerde de Heygraeff Boog 2A en 2B

Locatie De Heygraeff is gelegen net naast het Henschotermeer, middenin een prachtige bosrijke omgeving. Op Boog 2A en 2B wonen in totaal 12 cliënten variërend in de leeftijd tussen de 22 en 70 jaar. Naast een ernstige verstandelijke beperking hebben de cliënten ook fysieke beperkingen, waarbij er een aantal rolstoel gebonden zijn. De locatie bestaat uit 2 woningen waar 6 cliënten wonen. In deze ruime, gelijkvloerse woning is voldoende individuele ruimte voor iedere cliënt, zodat de onderlinge interactie afgestemd kan worden op ieders wensen en mogelijkheden. Cliënten hebben allen een ruime slaapkamer. Er zijn per woning 2 zorgbadkamers aanwezig met tilvoorzieningen door de hele woning heen. Er is 24-uurs begeleiding aanwezig. Op het terrein is een wakende nachtdienst, werkend met een computergestuurd uitluistersysteem

Hoe we je waarderen bij Reinaerde

Om de beste zorg en begeleiding te bieden, is het belangrijk dat jij je als medewerker verder kunt ontwikkelen en met plezier werkt. Dat faciliteren we binnen Reinaerde. We creëren de ideale omgeving om dit te bereiken en om ook echt jezelf te zijn. Zo kun je in elk geval rekenen op:

 • Een contract voor (on)bepaalde tijd voor 24-32 uur per week
 • Een salaris van maximaal € 3009,- bruto per maand op basis van 36 uur (FWG 35) en natuurlijk 8% vakantiegeld
 • Een afwisselende functie en een prettige werksfeer. Er is aandacht voor de cliënten en elkaar
 • Goede scholings- en ontwikkelingsmogelijkheden
 • Een eindejaarsuitkering van 8,33%
 • Je eigen keuze in arbeidsvoorwaarden, in bijvoorbeeld een fiets- en sportregeling of extra verlof

Jouw talent als Begeleider

Je betekent graag iets voor een ander en kijkt daarbij altijd naar kansen en mogelijkheden. Deze positieve energie werkt aanstekelijk op je collega's en de mensen voor wie je het allemaal doet. Om stevig in je schoenen te staan, heb je ook:

 • Minimaal een mbo-niveau 3 opleiding bijvoorbeeld maatschappelijke zorgkennis en ervaring met het begeleiden van cliënten met een ernstige verstandelijke en fysieke beperkingen en je hebt hier plezier in
 • Kennis en ervaring in een soortgelijke functie
 • Je bent in staat je collega's te enthousiasmeren om gezamenlijk voor de beste zorg te gaan
 • Een positieve cliëntgerichte werkhouding
 • Bereid te werken in een onregelmatig dienstenpatroon met uitzondering van nachtdiensten

Over Reinaerde

Voor 3600 mensen met een beperking verzorgt Reinaerde begeleiding en behandeling bij werk of wonen. Dit doen we in 26 gemeenten in de provincie Utrecht, drie gemeenten daarbuiten en dragen daarmee bij aan de kwaliteit van bestaan van mensen met een beperking. Met elkaar bouwen we aan een betere wereld waarin iedereen een rol van betekenis heeft. Dat is waar wij voor staan. We zijn constant in ontwikkeling en zetten daarbij altijd de cliënt centraal.

Zie jij in elke beperking een kans?

Dan zouden wij wel eens een hele goede match kunnen zijn. Eerst nog een vraag? Dan kun je contact opnemen met Jeroen van Schaik, manager van deze woningen. Telefoonnummer: 06-22756871 of met Jeffrey Kroon Adviseur Werving & Selectie, jkroon@reinaerde.nl. We zien je sollicitatie graag tegemoet!


Aquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld!

of

Apply with Indeed onbeschikbaar