Skip to content

Begeleider, Dagbesteding volwassen Varia, 32 uur

Nederland, Utrecht, Den DolderBegeleider


Als begeleider weet jij als geen ander welke activiteit het beste aansluit bij de mogelijkheden van de cliënt, voor de 1 is dat een puzzel en voor de ander is dit met muziek. Wat je ook doet wij maken er samen een mooie dag van!

Hoe je als Begeleider positieve energie brengt

Bij Varia komen cliënten met veel behoefte aan structuur. Jouw taak als begeleider is om deze te bieden. Dit doe je door passende taken aan te bieden en aan te voelen waar de cliënt behoefte aan heeft. Buiten de structuur en regelmaat is er ook ruimte voor een grapje, ofwel het prikkelen van de cliënten. Zodat zij ook leren om te gaan met onverwachte situaties. Alles zodat de cliënten en zo normaal mogelijk leven ervaren, binnen een prettige leefomgeving. Naast rust en sfeer is er behoefte aan herkenbaarheid, voorspelbaarheid en duidelijkheid. Dit is terug te zien in de dagindeling, dagelijkse terugkerende situaties, structuur, werken met vast personeel en in de wijze van begeleiden. De activiteiten worden afgestemd op de individuele behoeften van de cliënt passend in het groepsprogramma. De activiteiten variëren van werkjes, wandelen en fietsen, mee beleven en activiteiten in de tuin. De dagelijkse verzorging en begeleidingsmomenten worden aangegrepen om er een betekenisvol individueel contactmoment van te maken. De beleving van de individuele bewoner staat hierbij centraal.

Thuis op Varia

In de bosrijke omgeving van Den Dolder, vind je de locatie Dennendal. Dennendal is een terrein met woningen en dagbesteding, voor clienten die behoefte hebben aan een beschutte omgeving. Eigenlijk kun je Dennendal zien als een klein dorpje, waar iedereen elkaar kent. Waarbij Varia in het midden op het plein te vinden is.
Varia biedt dagbesteding aan 24 cliënten verdeeld over 2 groepen. De cliënten van Varia hebben zowel op het gebied van de ADL als op het gebied van communicatie en hun dagindeling zorg en begeleiding nodig. Bij de cliënten is er sprake van een zeer ernstige (meervoudige) verstandelijke beperking, veelal met een autisme spectrum stoornissen. De cliënten functioneren op een laag ontwikkelingsniveau, met de ontwikkelingsleeftijden van 0-3 jaar én daarnaast hebben de cliënten een intensieve zorgvraag. Ook kan er sprake zijn van moeilijk verstaanbaar gedrag. De begeleiding richt zich op het bieden van veiligheid en structuur aan de cliënten en zij bieden een prettige en zinvolle dag invulling. Hierbij speelt het groepsproces een belangrijke rol.


Het team wordt geschoold volgens de methodiek: triple C: Client, Coach en Competentie. Dit houdt in dat er gewerkt wordt vanuit een onvoorwaardelijke ondersteuningsrelatie met de cliënt. Het daarmee vergroten van het zelfvertrouwen biedt ruimte om doelen te stellen om te kunnen ontwikkelen op elk vlak wat de kwaliteit van leven verbetering geeft en/of behoudt. Samen met de triple C methodiek wordt er gewerkt met weerbaarheid. Bij weerbaarheid wordt er gekeken naar het ombuigen van het (ongewenste of aangeleerde) gedrag zodat de bewoner verder kan gaan in zijn programma. Dit vraagt kennis van de bewoner, alertheid, creativiteit, zelfreflectie en lef om samen met de bewoner de situatie aan te gaan en er weer uit te komen, zonder de relatie te beschadigen.

Hoe we je waarderen bij Reinaerde

Onze team bestaat uit enthousiaste en betrokken collega's. De lijnen zijn kort en je werkt altijd samen op de groep. Als begeleider zorg jij samen met je collega's voor goede cliënt zorg. Wat krijg je daar voor terug:

 • Een uitdagende functie voor 32 uur verdeeld over vier dagen
 • Direct een vast contract, als na de proeftijd (2 maanden) blijkt dat wij bij elkaar passen
 • Een salaris van maximaal 3009,- (FWG 35) bruto per maand op basis van 36 uur voor een begeleider
 • Eindejaarsuitkering van 8,33% en 8% vakantiegeld
 • Je eigen keuze arbeidsvoorwaarden, in bijvoorbeeld een fiets- en sportregeling of extra verlof
 • Scholing en coaching mogelijkheden
 • Opstart diensten zijn onderdeel van ons werk

Wat neem jij mee

 • Een zorg-gerelateerd diploma op minimaal niveau 3
 • Ervaring met autisme
 • Je kunt goed schakelen en denkt in mogelijkheden
 • Je staat stevig in je schoenen en houdt van een uitdaging
 • Je zorgt voor een veilige werkomgeving en een prettige werksfeer waardoor je cliënten weet te stimuleren
 • Je hebt een open, respectvolle en nieuwsgierige werkhouding

Eerst nog een vraag? 

Bel of app met Jitse Breimer manager 06-20 47 05 59.

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld!

of

Apply with Indeed onbeschikbaar