Skip to content

Begeleider, dagbesteding serviceteam het Lichtruim, Bilthoven, 32 uur

Nederland, Utrecht, BilthovenBegeleider

Wil je een zinvolle bijdrage leveren aan de servicegroep Reinaerde het Lichtruim, gesitueerd in een cultureel centrum van Bilthoven? Solliciteer dan naar deze functie! Het is een levendige en actieve plek waar jong en oud elkaar ontmoet en waar werken centraal staat. Waar cliënten werk uitvoeren voor alle organisaties en waar we werken met plezier en onderlinge waardering.

Hoe je als begeleider positieve energie brengt

Als begeleider van het serviceteam begeleid je samen met een collega per dag een groep van 13-15 cliënten met een lichte tot matige verstandelijke beperking ouder dan 18 jaar. Onze cliëntengroep is divers. Er zijn o.a. cliënten met autisme, NAH en syndroom van Down. Dit vraagt om een individuele aanpak binnen het groepswerk. Verdiepen in de cliënt en hoe hier mee om te gaan is een uitdaging voor je die je wil aangaan.

Als begeleider zorg je ervoor dat het werk passend gemaakt wordt. Ons werk is gericht op het trainen van de cliënt naar zo zelfstandig mogelijk werken. Daarnaast kom je in contact met de medewerkers van andere organisaties en de bezoekers van het pand. Goede communicatie en de brug zijn tussen mensen met en zonder beperking is hierbij een belangrijk punt.

Het Lichtruim

Het Lichtruim is een cultureel centrum in Bilthoven, waar diverse organisaties en mensen werken. In het Lichtruim zitten serviceteam Reinaerde, kinderopvang de Bilt met buitenschoolse opvang, Kunstenhuis- Idea, basisschool Wereldwijs, Berg en Bosch Onderwijs, Steunpunt voor Vluchtelingenwerk en Centrum voor Jeugd en Gezin.

Cliënten van Reinaerde verrichten allerlei werkzaamheden voor de organisaties in Het Lichtruim én voor externe opdrachtgevers. Verbindingen leggen met de lokale samenleving is hierbij het uitgangspunt. Ook is er nauwe samenwerking met kinderboerderij de Schaapskooi, wat pal achter het Lichtruim ligt.

Serviceteam

Dagelijks verrichten cliënten van Reinaerde allerhande werkzaamheden voor alle gebruikers van het pand. Zo verzorgen ze catering voor vergaderingen, in de ateliers en bij meetings. Ze brengen de interne post rond, doen ondersteunende werkzaamheden bij de kinderopvang of scannen boeken in de bibliotheek. Ook zijn er regelmatig grote opdrachten voor catering in of buiten het Lichtruim.

In de groepsruimte wordt gewerkt aan opdrachten voor organisaties binnen en buiten het Lichtruim. Denk hierbij aan licht administratief werk, speelgoed schoonmaken voor het kinderdagverblijf of het maken van eenvoudig educatiemateriaal voor de scholen.

Jouw talent

Je betekent graag iets voor een ander en kijkt daarbij altijd naar kansen en mogelijkheden.

Deze positieve energie werkt aanstekelijk op je collega's en de mensen voor wie je het allemaal doet. Om stevig in je schoenen te staan, heb je ook:

 • Een mbo-opleiding Maatschappelijke Zorg minimaal niveau 4
 • Affiniteit met de doelgroep. Relevante werkervaring is een pré
 • Een gestructureerde manier van werken met een open houding voor ideeën en feedback
 • Een flinke dosis humor
 • Je bent flexibel en gaat in overleg met de cliënt op zoek naar mogelijkheden en past het handelen daarop aan
 • Je stemt de begeleiding af op wat nodig is voor cliënten en situaties
 • Je maakt doelen uit het ondersteuningsplan overzichtelijk door ze in stappen te verdelen
 • Je hebt een open, respectvolle en nieuwsgierige werkhouding
 • Je bent computer vaardig en handig in Social media en/of het maken van promotiefilmpjes
 • Je bent communicatief vaardig en in staat om verbindingen met de (lokale) samenleving te leggen of op te bouwen

Wij bieden

Om de beste zorg en begeleiding te bieden, is het belangrijk dat jij je als medewerker verder kunt ontwikkelen en met plezier werkt. Dat faciliteren we binnen Reinaerde. We creëren de ideale omgeving om dit te bereiken en om ook echt jezelf te zijn. Zo kun je in elk geval rekenen op:

 • Ontwikkelmogelijkheden, zowel in je vak als op persoonlijk vlak
 • Een contract voor onbepaalde tijd voor 28-32 uur per week
 • Een salaris van maximaal € 3009,- bruto per maand op basis van 36 uur (FWG 35) 
 • Een eindejaarsuitkering van 8,33% en natuurlijk 8% vakantiegeld
 • Je eigen keuze in arbeidsvoorwaarden, in bijvoorbeeld een fiets- en sportregeling of extra verlof
 • Enige inspraak in je rooster

Vragen

Voor vragen over deze vacature kun je contact opnemen met Carla Varkevisser of Geertje Bosma op telefoonnummer: 06 832 368 36.

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.

of

Apply with Indeed onbeschikbaar