Skip to Content

Begeleider Dagbesteding, Groep Talent op Dagcentrum ’t Zand, 32 uur

Nederland, Utrecht, UtrechtBegeleider

Ben jij op zoek naar uitdagend, afwisselend en dierbaar werk in een plezierige werkomgeving waar aandacht is voor de cliënt en voor jou? Zou jij willen bijdragen aan de ontwikkeling van cliënten? Dan past deze vacature op Dagcentrum ’t Zand bij jou!


Hoe je als Begeleider Dagbesteding positieve energie brengt

Als begeleider dagbesteding haal jij voldoening en energie uit het werken met mensen die te maken hebben met een ernstig verstandelijke en/of meervoudige beperking in de leeftijdscategorie van 18 tot 70 jaar. Samen met de cliënten en hun netwerk kijk je naar activiteiten die aansluiten op individuele wensen, behoeften en interesses. Zo creëer je een prettige en veilige omgeving, waarbij cliënten te mogelijkheid krijgen om zich te ontwikkelen. Hoe je dit doet? Dit doe jij door veel structuur en duidelijkheid te bieden en te werken vanuit de visie Triple C.


Vanuit deze rol krijg je te maken met gedragsmatige begeleiding, dit maakt dat jij de zorgvraag van cliënten goed moet kunnen aflezen en hierop tijdig weet te anticiperen. Moeilijk verstaanbaar gedrag en agressie kan hierbij aan te pas komen. Vanuit jouw expertise weet je hier goed mee om te gaan en te allen tijden de rust te bewaren. Vanuit de groep Talent weet jij samen met je collega’s ervoor te zorgen dat de cliënten zinvolle dagbesteding ervaring.


Naast de begeleiding en ondersteuning van cliënten, wordt je als begeleider ook betrokken bij het opstellen, evalueren en continueren van de ondersteuningsplannen. Vanuit een onvoorwaardelijke samenwerkingsrelatie tussen de cliënt, verwanten en begeleiders worden de wensen en mogelijkheden van de cliënt zo optimaal mogelijk benut.


Kortom, een waardevolle en uitdagende functie waarin je écht iets kunt betekenen voor een ander. Zou jij willen bijdragen aan de ontwikkeling van de cliënten? Solliciteer dan nu!


Thuis bij Dagcentrum ‘t Zand

In het hart van Utrecht, midden in de wijk Zuilen vind je Dagcentrum ’t Zand. Op deze locatie wordt vol enthousiasme en passie iedere dag opnieuw betekenisvolle dagbesteding geboden aan 76 mensen in de leeftijd van 18 tot 82 jaar. Allemaal hebben zij te maken met een (zeer ernstige) verstandelijke beperking en/of een meervoudige beperking, soms gepaard met Moeilijk Verstaanbaar Gedrag. Om zo’n goed en mooi mogelijk leven te kunnen bieden aan cliënten, wordt er binnen Dagcentrum ’t Zand gewerkt vanuit de visie Triple C en verschillende andere methodieken.


Binnen Dagcentrum ’t Zand wordt een zeer gevarieerd aanbod aan activiteiten aangeboden, verdeeld over 6 groepen. Zo worden activiteiten geboden gericht op ontwikkeling, zelfstandigheid, structuur, sfeer, ontmoeting, beleving, samenwerking en iets voor een ander kunnen betekenen. Je hoort het al, binnen Dagcentrum ’t Zand is voor elk wat wils!


De dagbesteding op groep Talent is, zoals het woord het al zegt, erg gericht op de ontwikkeling van talenten. In een veilige omgeving en met een gezellige sfeer nemen de cliënten deel aan verschillende activiteiten om nieuwe ervaringen op te doen, hun vaardigheden te behouden en deze waar mogelijk in kleine stapjes te vergroten. Zo nemen de cliënten deel aan verschillende activiteiten die aansluiten op de individuele behoeften. Natuurlijk wordt er gewerkt vanuit de gemaakte afspraken uit het individuele ondersteuningsplan.


Hoe we je waarderen bij Reinaerde

Om de beste zorg en begeleiding te bieden, is het belangrijk dat jij je als medewerker verder kunt ontwikkelen en dat je met plezier werkt. Dat faciliteren we graag binnen Reinaerde! We creëren de ideale omgeving om dit te bereiken en om ook echt jezelf te zijn. Natuurlijk is ook jouw inzet prijzenswaardig en daarom kun je in elk geval rekenen op:

 • Continue ontwikkelmogelijkheden, zowel in je vak als op persoonlijk vlak
 • Direct een contract voor onbepaalde tijd voor 32 uur per week op maandag t/m donderdag
 • Een salaris van maximaal € 2.853,- bruto per maand op basis van 36 uur (FWG35)
 • 8% vakantiegeld
 • Een eindejaarsuitkering van 8,33%
 • Je eigen keuze in arbeidsvoorwaarden, in bijvoorbeeld een fiets- en sportregeling of extra verlof

Jouw talent als Begeleider Dagbesteding

Je betekent graag iets voor een ander en kijkt daarbij altijd naar kansen en mogelijkheden. Deze positieve energie werkt aanstekelijk op je collega's en de mensen voor wie je het allemaal doet. Om stevig in je schoenen te staan, heb je:

 • Minimaal een mbo 3 diploma van een relevante opleiding richting zorg en welzijn (zoals, Maatschappelijke Zorg, SPW)
 • Een gestructureerde manier van werken met een open houding voor ideeën en feedback
 • Kennis van en een natuurlijke interesse in de doelgroep
 • Een professionele werkhouding en sociale vaardigheden
 • Een flinke dosis humor

De betekenis van Reinaerde

Voor 3600 mensen met een beperking verzorgt Reinaerde begeleiding en behandeling bij werk, wonen of ambulant. Dit doen we in 26 gemeenten in de provincie Utrecht en drie gemeenten daarbuiten. Daarmee dragen wij bij aan de kwaliteit van bestaan van mensen met een beperking. Met elkaar bouwen we aan een betere wereld waarin iedereen een rol van betekenis heeft. Dat is waar wij voor staan. Wat we ook doen, we doen het samen. Samen met cliënten, hun familie, andere zorgpartijen en onze collega’s. We zijn constant in ontwikkeling en daarbij staat de cliënt altijd centraal.


Zie jij in elke beperking een kans?

Dan pas je bij Reinaerde en zien we je sollicitatie graag tegemoet. Samen verleggen we grenzen en werken we aan een betere wereld. Eerst nog een vraag? Dan kun je contact opnemen met Maike Schipper, Regiebegeleider. Maike is bereikbaar op dinsdag tot vrijdag via telefoonnummer 0613112381. We verwelkomen jou graag op Dagcentrum ‘t Zand!


Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

of

Apply with Indeed onbeschikbaar