Begeleider C, Kinderdagcentrum de Weteringhoek, 32 uur

Nederland, Utrecht, HoutenBegeleider

Hoe je als Begeleider C positieve energie brengt

Als begeleider C kom je te werken op een groep met veel diversiteit. Creatief denken, denken in mogelijkheden en stevig in je schoenen staan is een must. Je bent er voor de cliënt, juist ook op de momenten dat het ingewikkeld is. Als begeleider heb jij als doel om een onvoorwaardelijke ondersteuningsrelatie aan te gaan, aan te sluiten op de persoonlijke hulpvraag van de cliënten en hen hierin te ondersteunen en begeleiden.


Je bent in staat om te denken ik kleine stapjes en je kunt doelen uitvoerend vormgeven in passende activiteiten. Samen met collega's zorg je voor een stimulerende tijdsbesteding die aansluit bij de behoeften en mogelijkheden van de cliënten. Je coördineert de ondersteuning voor een aantal cliënten. Je stelt ondersteuningsplannen op en onderhoudt contact met het netwerk van de cliënt. Richting collega's heb je een coachende rol en werk je samen met gedragskundige om de kwaliteit van zorg zo hoog mogelijk te houden. Ook behoort het ondersteunen in de ADL zorg tot je takenpakket. Daarbij beschik je over een gezonde dosis relativeringsvermogen en humor.

Thuis bij Kinderdagcentrum de Weteringhoek

Kinderdagcentrum de Weteringhoek is gevestigd in Houten. Het KDC richt zich op de ontwikkeling, zorg en ondersteuning van kinderen van 10-18 jaar met een ontwikkelingsachterstand, verstandelijke beperking (mogelijk in combinatie met een ernstige meervoudige beperking), stoornis in het autistisch spectrum en/of psychiatrische problematiek. Er wordt dagbehandeling geboden welke gericht is op ontwikkelingsstimulering, alsmede voorschoolse opvang en buitenschoolse opvang.


Uitgangspunt bij het werken met kinderen is de individuele ondersteuningsvraag en de mogelijkheden van het kind. Op kinderdagcentrum de Weteringhoek werken wij met o.a. met plancius en LACCS. LACCS is een visie op een goed leven voor ons allemaal. Mensen met een ernstige verstandelijke beperkingen hebben hier hulp bij nodig, o.a. van ons. LACCS geeft ons handvatten in de begeleiding van onze cliënten.

Hoe we je waarderen bij Reinaerde

Je professionaliteit en kwaliteit zijn van grote betekenis voor ons. Daarom doen we graag iets terug. We creëren de ideale omgeving om het beste uit jezelf te halen en om ook echt jezelf te zijn. Zo kun je in ieder geval rekenen op:

 • Een contract voor onbepaalde tijd voor 32 uur
 • Ons trainingsaanbod vanuit ROOT, zodat jij  jezelf kunt blijven ontwikkelen
 • Een bruto maandsalaris van maximaal € 2.993- bij 36 uur (FWG 40) en natuurlijk 8% vakantiegeld
 • Een eindejaarsuitkering van 8,33%
 • Je eigen keuze in arbeidsvoorwaarden, bijv. een fiets- en sportregeling of extra verlof

Jouw talent als begeleider C

Jij betekent graag iets voor een ander en kijkt daarbij altijd naar kansen en mogelijkheden. Deze positieve energie werkt aanstekelijk op je collega's en de mensen voor wie je het allemaal doet. Wat je in ieder geval voor deze rol meeneemt zijn:

 • Een afgeronde mbo 4 opleiding (bijvoorbeeld MMZ, Persoonlijk begeleider of SPW) of HBO-opleiding
 • Enkele jaren ervaring gewenst met de doelgroep
 • Een proactieve werkhouding, bent taakvolwassen en neemt een passende verantwoordelijkheid voor de inhoud van je werk
 • Je denkt in mogelijkheden, waar dit niet altijd vanzelfsprekend is
 • Een gestructureerde manier van werken met een open houding voor ideeën en feedback
 • Een flinke dosis humor
 • Je vindt het niet erg wanneer er adhoc wijzigingen in het dagprogramma komen en kan snel schakelen
 • Ons team staat continu in ontwikkeling en dat vraagt van jou dat jij ook wilt groeien als begeleider
 • Je kan zowel zelfstandig als in teamverband werken
 • Een flexibele instelling bijvoorbeeld in geval van ziekte of vakantieperiode

De betekenis van Reinaerde

Voor 3600 mensen met een beperking verzorgt Reinaerde begeleiding en behandeling bij werk, wonen of ambulant. Dit doen we in 26 gemeenten in de provincie Utrecht en drie gemeenten daarbuiten. Daarmee dragen wij bij aan de kwaliteit van bestaan van mensen met een beperking. Met elkaar bouwen we aan een betere wereld waarin iedereen een rol van betekenis heeft. Dat is waar wij voor staan. Wat we ook doen, we doen het samen. Samen met cliënten, hun familie, andere zorgpartijen en onze collega’s. We zijn constant in ontwikkeling en daarbij staat de cliënt altijd centraal.

Zie jij in elke beperking een kans?

Dan pas je bij Reinaerde en ontvangen wij graag jouw sollicitatie. Na ontvangst van je sollicitatie nemen we snel contact met je op. Eerst nog een vraag? Bel gerust naar Rein Boverhuis, Manager via 0611310143.

of

Apply with Indeed onbeschikbaar