Overslaan naar content

Begeleider, BSO en Ondersteuning Thuis - Vlindervallei Veenendaal

Veenendaal, Utrecht, Nederland€ 2.338 - € 3.294 per maandBegeleider

Jij bent op zoek naar een baan voor een paar middagen doordeweeks, omdat dit perfect aansluit bij jouw studie, thuissituatie of andere activiteiten. Dat komt goed uit, want wij zijn op zoek naar een (bijna) gediplomeerd begeleider die in de middaguren kinderen en tieners ondersteuning biedt.

De Vlindervallei Veenendaal

De Vlindervallei richt zich op de ontwikkeling, zorg en ondersteuning van kinderen van 0-18 jaar met een ontwikkelingsachterstand, verstandelijke beperking soms in combinatie met een ernstige meervoudige beperking, een stoornis in het autistisch spectrum en/of psychiatrische problematiek Uitgangspunt bij het werken met kinderen is de individuele ondersteuningsvraag en de mogelijkheden van het kind. In de Vlindervallei kunnen kinderen onder andere terecht voor dagbesteding en specialistische BSO. Daarnaast bieden we ook ondersteuning thuis.


Als begeleider kun je zowel bij de specialistische BSO als in de ondersteuning thuis werken, we hebben meerdere mogelijkheden. Uiteraard is het ook mogelijk om te combineren.


BSO
Op de specialistische BSO komen kinderen in de leeftijd van 4-12 jaar met een ontwikkelingsachterstand, verstandelijke beperking, soms in combinatie met een ernstige meervoudige beperking, een stoornis in het autistisch spectrum en /of psychiatrische problematiek. Zij hebben een schooldag erop zitten en gaan bij de naschoolse opvang leuke, creatieve en sportieve activiteiten ondernemen. De medewerkers op de BSO stellen de creatieve programma’s zelf samen, uiteraard rekening houdend met de mogelijkheden en ontwikkelingsbehoefte van de kinderen. De uitdaging zit er voor de begeleiders vooral in om er een leuke middag van te maken voor onze leukste cliënten. Dit doe je niet alleen, je werkt altijd met twee begeleiders. Je werktijden op de specialistische BSO zijn van 14.00 uur tot 17.45 uur.

Ondersteuning Thuis
Na een dag op school of dagbesteding, vangt de begeleider het kind thuis op. Het doel is enerzijds het ontlasten van de ouders/verzorgers, maar anderzijds vooral ook het ondersteunen van het kind in de eigen ontwikkeling. Als begeleider kijk je vooral wat het kind nodig heeft, en sluit je aan op de zorgvraag.
Je werkt ongeveer 2 a 3 uur op een dag en draagt einde van de middag de zorg en begeleiding weer over aan de ouder(s)/verzorger(s). Incidenteel kan een avond of weekend (op vraag) ook voorkomen.     

                                              

                                    “Het is hier als een warme deken, je voelt je direct thuis. Dit kreeg ik recent ook
                                              terug van een sollicitant die voor de eerste keer kennis kwam maken”
                                                       Dinemarieke, specialistisch begeleider Vlindervallei

Het werk als begeleider

Het allerbelangrijkste is dat je een veilige en gezellige omgeving biedt aan de kinderen, of dit nu op de specialistische BSO is of in de thuissituatie. Verder:

 • Stimuleer je de kinderen en tieners om het maximale uit zichzelf te halen. Hierbij kijk je naar de mogelijkheden van het kind en volg je de individuele ondersteuningsplannen
 • Organiseren en begeleiden van, in kleine groepen, activiteiten waarbij spel en ontspanning centraal staat
 • Samen met collega’s bouw je aan een onvoorwaardelijke relatie met de kinderen en tieners, waarbij gewerkt wordt volgens de LACCS (Lichamelijk welzijn, alertheid, contact, communicatie en een stimulerende tijdsbesteding) methodiek

Dit neem je mee

Vanuit jouw ervaring als begeleider weet je als geen ander dat een gestructureerde werkwijze en duidelijke communicatie van groot belang is. Verder beschik je over:

 • Minimaal een mbo niveau 3 zorgdiploma (bijvoorbeeld maatschappelijke zorg, SPW, Verzorgende IG.)
 • Kennis en ervaring met het begeleiden en ondersteunen van kinderen en tieners die te maken hebben met een ontwikkelingsachterstand, meervoudige of verstandelijke beperking, autisme
 • Kennis van en ervaring met het werken op een BSO en/of zaterdagopvang en het begeleiden van activiteiten is een pré
 • Bij voorkeur heb je ervaring met medicatie toedienen en sondevoeding
 • Je bent op zoek naar een baan voor minimaal 4 en maximaal 12 uur per week

Dit krijg je van ons

Allereerst kun jij aangeven of je op de specialistische BSO, in de ondersteuning Thuis of gecombineerd wilt werken. Daarnaast bieden wij je graag:

 • Direct een vast contract (met 2 maanden proeftijd) voor minimaal 4 en maximaal 12 uur per week. Hoeveel uur wil jij werken?
 • Werken op doordeweekse dagen. Het aantal middagen stemmen we graag met je af
 • Een salaris tussen € 2.338,- en € 3.294 bruto per maand (FWG 35, cao gehandicaptenzorg)
 • Een eindejaarsuitkering van 8,33% en uiteraard 8% vakantiegeld
 • Bij Reinaerde kennen wij een aanbrengbonus van € 500,- netto als jij een nieuwe collega aanbrengt
 • Continue ontwikkelmogelijkheden, zowel in je vak als op persoonlijk vlak
 • Je eigen keuze in arbeidsvoorwaarden, bijvoorbeeld een (lease)fiets- en sportregeling of extra verlof

Enthousiast geworden?

Spreekt deze vacature je aan dan zien we je sollicitatie graag tegemoet. Heb je nog een vraag? Neem dan contact op met contact op met Dinemarieke Kesteloo, specialistisch begeleider, T 06 23 20 47 46.

Omdat wij graag zelf onze nieuwe collega’s werven, hoeven bureaus geen kandidaten voor te stellen.

of

Apply with Indeed onbeschikbaar