Skip to content

Begeleider, Bloemenhof 3 (zorglijn ouderen) Dennendal, Den Dolder, 24-32 uur

Nederland, Utrecht, Den DolderBegeleider

Ben je toe aan een uitdagende werkplek? En heb jij affiniteit met oudere bewoners met een verstandelijke beperking? Dan gaan wij graag met jou in gesprek!

Wie zijn wij?

Op Bloemenhof 3 wonen 8 oudere cliënten met een matig tot ernstige verstandelijke beperking. De leeftijden verschillen tussen de 58 en 93 jaar. Het merendeel van de cliënten ervaren naast hun verstandelijke beperking ook lichamelijke problemen die passen bij het ouder worden, zoals slecht lopen, doofheid en diabetes.
Bij alle bewoners komt, in meer of mindere mate, moeilijk verstaanbaar gedrag voor. Bij een aantal is er ook sprake van een meer complex beeld en is er om deze reden meerzorg.


Bij Bloemenhof 3 staat elke individuele bewoner centraal in de zorg die we geven. De persoonlijke zorg is dan ook afgestemd op de wensen en behoeften van de individu. Bloemenhof 3 heeft een heel gevarieerde groep die een mooie combinatie biedt tussen begeleiden maar ook zorg. 

Wij willen een goed thuis bieden voor de bewoner, waarbij individuele aandacht belangrijk is.


Het team bestaat uit een mix van nieuwe en ervaren collega's. Het team is enthousiast, gemotiveerd, positief ingesteld en sterk in ontwikkeling. 

De lijnen zijn kort, je werkt altijd met een collega samen op de woning. Met elkaar zoeken wij naar hoe de zorg steeds beter kan worden georganiseerd en hoe wij die kunnen verlenen als professionele begeleiders! Er wordt gewerkt met de methodiek ’Respectvol en methodisch begeleiden van oudere mensen met verstandelijke beperkingen (het vroegere Urlings).

Jouw talent als begeleider

Er is veel interactie met de bewoners en ze zoeken ook regelmatig je grenzen op. Ze kunnen bijvoorbeeld dit uiten door verbale en soms ook fysieke agressie. Dit kan pittig zijn, maar omdat jij veiligheid en vertrouwen biedt én handvatten krijgt om de bewoners door het moeilijke moment te helpen, zal er een wederzijdse band ontstaan. De bewoners kunnen rekenen op jouw persoonlijke begeleiding. Voor jou is elke bewoner bijzonder en je kijkt dan ook echt naar welke hulpvraag er is.


Als begeleider in dit team bied je ondersteuning bij de persoonlijke verzorging, waar nodig neem je de handelingen over. Je helpt de bewoners bij het ordenen, structureren en organiseren van de dag maar helpt ook door er gewoon te zijn en veiligheid en nabijheid te bieden.
De gemaakte afspraken in het ondersteuningsplan vormen hierbij het uitgangspunt.
Je zorgt voor een prettige en veilige sfeer. Heb jij ervaring met de doelgroep, maar nog geen diploma? We kijken graag samen naar een oplossing.

Dit heb je nodig:

Je betekent graag iets voor een ander en kijkt daarbij altijd naar kansen en mogelijkheden. Deze positieve energie werkt aanstekelijk op je collega's en de mensen voor wie je het allemaal doet. Om stevig in je schoenen te staan, heb/ben je ook:

  • Affiniteit met ouderen met een verstandelijke beperking
  • Een zorg-gerelateerd diploma op minimaal niveau 3 of 4
  • Bereidheid om in een onregelmatig dienstrooster te werken (met uitzondering van nachtdiensten)
  • Ervaring met de doelgroep is een pré

Dit krijg je van ons:

  • Direct een vast contract, als na de proeftijd blijkt dat wij bij elkaar passen, met uren in overleg
  • Een salaris van maximaal € 3009, - bruto per maand op basis van 36 uur (FWG 35)
  • Je eigen keuze in arbeidsvoorwaarden, in bijvoorbeeld een fiets- en sportregeling of extra verlof

Herken je jezelf in deze functie?

Twijfel dan niet we zien graag jou en je sollicitatie tegemoet. Eerst nog een vraag? Mail naar Ellie Franken EFranken@Reinaerde.nl

of

Apply with Indeed onbeschikbaar