Begeleider B, Kind & Jeugd, Jongeren, Marokkodreef 7, 24-32 uur

Nederland, Utrecht, UtrechtBegeleider

Zoek jij waardevol werk en vind jij het een uitdaging om de hulpvraag van de cliënt te ontdekken? Leg jij de focus op de cliënt en zijn/haar behoeften in plaats van op het gedrag? Dan past deze vacature op de Marokkodreef bij jou!

Hoe je als Begeleider positieve energie brengt

Als begeleider haal jij energie uit het zorgen en ondersteunen van kinderen en jongeren met een ontwikkelingsachterstand of verstandelijke beperking in combinatie met gedrag dat een (zeer) intensieve begeleiding en behandeling vraagt. Op de Marokkodreef 7 wordt gewerkt volgens de visie van Triple C (Cliënt, Coach, Competentie). Dit houdt in grote lijnen in dat we kijken naar de opbouw van een onvoorwaardelijke ondersteuningsrelatie tussen kind, familie en begeleiders, waarbij de activiteit een belangrijke rol speelt. Er wordt gekeken naar het gedrag van de kinderen en welke behoefte hiervan de basis is. Hierop willen we aansluiten om de kwaliteit van leven van de kinderen te vergroten. Dit doe je onder andere door samen met je collega's een passend dagprogramma te volgen en aan te sluiten bij de behoeften en mogelijkheden van de kinderen.

Voor jou als Begeleider betekent dit dat je stevig in je schoenen staat en dat je tegen een stootje kunt en niet schrikt van moeilijk verstaanbaar gedrag. Minstens zo belangrijk is dat je een hart hebt voor de zorg van deze bijzondere doelgroep. Wij zoeken iemand die gevoelens en behoeftes van zichzelf en van de ander kan onderkennen en hier rekening mee kan houden. Belangrijk is ook dat je zelfreflectie hebt, je kwetsbaar kan opstellen en actief vraagt om feedback en deze ook kan geven.


Kortom, een veelzijdige en uitdagende functie met een (betekenis)volle agenda, waarbij je al je capaciteiten kunt benutten en kan bijdragen aan goede en zinvolle dagen van de kinderen en jongeren!

Thuis bij Reinaerde Marokkodreef

De Marokkodreef is observatie en behandelgroep waar kinderen en jongeren in de leeftijd van 4 tot 18 jaar een (tijdelijke) verblijfsplek in een beschutte omgeving wordt geboden. Deze locatie beschikt over een klein terrein, midden in de wijk Overvecht en bestaat uit 3 verschillende woningen: Marokkodreef 7, 13 of 17. Ook KDC Oikos kan je op dit terrein terugvinden. Hier wordt overdag in vier verschillende groepen dagbehandeling gegeven. Samen wordt gestreefd naar een onvoorwaardelijke relatie tussen kind, familie en begeleiders. Respect en vertrouwen vormen hierin het uitgangspunt.


Op Marokkodreef 7 wonen kinderen en jongeren in de leeftijd van 6 tot 18 jaar met een ernstige verstandelijke beperking en ontwikkelingsachterstand. Hier wonen 8 kinderen die ondersteuning en begeleiding nodig hebben bij de activiteiten in het dagelijkse leven en zij vinden het prettig wanneer hen structuur en voorspelbaarheid geboden wordt. Doordeweeks gaan zij naar het bijzonder onderwijs of naar het kinderdagcentrum.


Benieuwd naar de Marokkodreef? Bekijk dan hier de video:

Hoe we je waarderen bij Reinaerde

Om de beste zorg en begeleiding te kunnen bieden, is het belangrijk dat jij je als medewerker verder kunt ontwikkelen en met plezier werkt. Dat faciliteren we binnen Reinaerde! We creëren de ideale omgeving om dit te bereiken en om ook echt jezelf te zijn. Omdat jouw inzet prijzenswaardig is, kun je in elk geval rekenen op:

  • Continue ontwikkelmogelijkheden, zowel in je vak als op persoonlijk vlak
  • Een contract voor onbepaalde tijd voor 24–32 uur per week
  • Een salaris van maximaal €2.853,- bruto per maand op basis van 36 uur (FWG 35), een eindejaarsuitkering van 8,33% en natuurlijk 8% vakantiegeld
  • Je eigen keuze in arbeidsvoorwaarden, in bijvoorbeeld een fiets- en sportregeling of extra verlof

Jouw talent als Begeleider

Je betekent graag iets voor een ander en kijkt daarbij altijd naar kansen en mogelijkheden. Deze positieve energie werkt aanstekelijk op je collega's en de mensen voor wie je het allemaal doet. Om stevig in je schoenen te staan, heb je/ben je ook:

  • Minimaal een relevante afgeronde mbo-opleiding niveau 3 (bijvoorbeeld MZ, Persoonlijk Begeleider of Activiteitenbegeleider)
  • Aantoonbare werkervaring in het begeleiden van kinderen en/of jongeren met een ernstige meervoudige beperking en ontwikkelingsachterstand
  • Een stevige persoonlijkheid, je bent duidelijk en weet te allen tijde rust en overzicht te bewaren
  • Passie voor het werken aan een onvoorwaardelijke ondersteuningsrelatie tussen kind, familie en begeleiders
  • Een gezonde dosis relativeringsvermogen en humor
  • Doorzettingsvermogen, jij bent er voor de cliënt en juist op de "moeilijke" momenten kan jij de meeste waarde bieden

De betekenis van Reinaerde

Voor 3600 mensen met een beperking verzorgt Reinaerde begeleiding en behandeling bij werk, wonen of ambulant. Dit doen we in 26 gemeenten in de provincie Utrecht, drie gemeenten daarbuiten en dragen daarmee bij aan de kwaliteit van bestaan van mensen met een beperking. Met elkaar bouwen we aan een betere wereld waarin iedereen een rol van betekenis heeft. Dat is waar wij voor staan. Wat we ook doen, we doen het samen. Samen met cliënten, hun familie, andere zorgpartijen en onze collega's. We zijn constant in ontwikkeling en zetten daarbij altijd de cliënt centraal.

Zie jij in elke beperking een kans?

Dan pas je bij Reinaerde en zien we je sollicitatie graag tegemoet! Samen verleggen we grenzen en werken we aan een betere wereld. Eerst nog een vraag? Dan kun je vóór 20-09-2021 contact opnemen met Mireille Bolink, Begeleider D via 06-20231385.


Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

of

Apply with Indeed onbeschikbaar