Skip to content

Begeleider ambulant of gespecialiseerde BSO, Lekstroom, 4-12 uur

Nederland, Utrecht, LekstroomBegeleider ambulant

Wil jij bijdragen aan de ontwikkeling van kinderen in hun eigen thuisomgeving? Dan komen wij graag met jou in contact!

Hoe je als Ambulant Begeleider een positieve bijdrage levert

Bij Ambulante Begeleiding Thuis gaat het om individuele begeleiding en verzorging van thuiswonende kinderen en jongeren.

Voor de uitbreiding van ons team zoeken wij collega's die op zoek zijn naar een passende (bij)baan voor een paar uur in de week. Typerend voor de ambulante begeleiding thuis is dat je echt het verschil kunt maken, je krijgt tijd en ruimte om één op één het kind thuis te ondersteunen. 

We proberen zo veel mogelijk aan te sluiten bij de vraag van het kind en de ouder(s).


Met name voor kinderen die wonen binnen regio Lekstroom zoeken we professionele maatjes die kunnen ondersteunen in het dagelijkse leven. Dit gaat over uitbreiden van de zelfredzaamheid, activiteiten binnen en buitenshuis. Op dit moment zijn er casussen open in Houten, Vianen, Nieuwegein, Lopik en IJsselstein. Het gaat bijvoorbeeld om ene jongeman met autisme ondersteunen bij de opstart van de dag en hem naar dagbesteding brengen, of met een jongen van 8 twee middagen thuis activiteiten ondernemen. Leuke dingen ondernemen, je aanpassen op waar het kind behoefte aan heeft en de mogelijkheden voor heeft. Daarnaast kunnen er ook vragen komen voor ondersteuning in de klas of op de PSZ overdag. Wil je ook om de week een paar uur op de zaterdag werken dan is dat een pré.


Om een zo goed mogelijke match te maken vinden we het belangrijk dat je ook als ambulant begeleider gezien wordt. Je mag aangeven welk type ondersteuning geven het best bij je past of waar je interesse ligt en wanneer je beschikbaar bent. We gaan dan samen met jou proberen de juiste match te vinden. Je bent onderdeel van het team maar werkt altijd zelfstandig in een gezin.


Omdat bij ons ook een klein contract mogelijk is, is het vaak goed te combineren met een andere baan, studie of privé omstandigheden.

Thuis bij Reinaerde – Ondersteuning Thuis

Als je deze uitdaging met ons aangaat kom je te werken in ons ambulante team Ondersteuning Thuis.


Veel van onze kinderen en jongeren komen overdag naar het kinderdagcentrum of gaan naar speciaal onderwijs of dagbesteding. De tijden waarbij veelal ondersteuning wordt gevraagd zijn in de ochtenden, middagen of een paar uurtjes op de zaterdag.


Wij ondersteunen de ontwikkeling van de kinderen of nemen de zorg over van de ouder(s). De vragen zijn heel divers van verzorgen, helpen bij eten geven, wassen aankleden in combinatie met begeleiden en activering; dan gaat het vaak om samen een activiteit ondernemen; zoals wandelen, fietstochtje op de tandem of het oefenen van een vaardigheid. Alle ondersteuning die wij bieden gaat altijd in overleg met de ouder(s). We werken zoveel mogelijk met dezelfde ambulant begeleiders in dezelfde gezinnen en zoveel mogelijk op vaste tijden.

Invalkracht Skippy Reinaerde - Nieuwegein

Voor onze invalpoule zoeken wij begeleiders die het een uitdaging vinden om in kleine groepjes kinderen met een beperking te begeleiden tijdens de BSO. Deze tijden zijn tussen 14:30-18:00.


Daarnaast is er de mogelijkheid om voor dagdiensten in te vallen op de dagbehandelingsgroepen van Skippy op een van de drie locaties om zo extra uren te kunnen maken.

Hoe we je waarderen bij Reinaerde

Je professionaliteit en kwaliteit zijn van grote betekenis voor ons. Daarom doen we graag iets terug. We creëren de ideale omgeving om het beste uit jezelf te halen en om ook jezelf te zijn. Zo kun je in elk geval rekenen op:

  • Continue ontwikkelmogelijkheden, zowel in je vak als op persoonlijk vlak
  • Een salaris van maximaal € 3009,-, bruto per maand op basis van 36 uur (FWG 35) en natuurlijk 8% vakantiegeld
  • Een eindejaarsuitkering van 8,33%
  • Je eigen keuze in arbeidsvoorwaarden, bijvoorbeeld een fiets- en sportregeling of extra verlof
  • Inspraak in je rooster, zodat je privéleven ook lekker blijft lopen
  • Regelmatig werkbegeleiding

Jouw talent als Ambulant Begeleider

Je betekent graag iets voor een ander en kijkt daarbij altijd naar kansen en mogelijkheden. Deze positieve energie werkt aanstekelijk op je collega's en de mensen voor wie je het allemaal doet. Om stevig in je schoenen te staan, heb je ook:

  • Een afgeronde MBO 3 opleiding (bijvoorbeeld MZ, persoonlijk begeleider of SPW)
  • Bij voorkeur heb je al kennis van de doelgroep maar je wilt je hier in ieder geval graag in ontwikkelen
  • Zelfstandig kunnen werken
  • Een flinke dosis humor

De betekenis van Reinaerde

Voor 3600 mensen met een beperking verzorgt Reinaerde begeleiding en behandeling bij werk, wonen of ambulant. Dit doen we in 26 gemeenten in de provincie Utrecht, drie gemeenten daarbuiten en dragen daarmee bij aan de kwaliteit van bestaan van mensen met een beperking. Met elkaar bouwen we aan een betere wereld waarin iedereen een rol van betekenis heeft. Dat is waar wij voor staan. Wat we ook doen, we doen het samen. Samen met cliënten, hun familie, andere zorgpartijen en onze collega's. We zijn constant in ontwikkeling en zetten daarbij altijd de cliënt centraal.

Zie jij in elke beperking een kans?

Dan pas je bij Reinaerde en zien we je sollicitatie graag tegemoet. Samen verleggen we grenzen en werken we aan een betere wereld.

Eerst nog een vraag? Dan kun je contact opnemen Harriette Bonestroo, telefoonnummer 06-83802665. We zien je sollicitatie graag tegemoet!

Interne kandidaten hebben voorrang bij de sollicitatieprocedure.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

of

Apply with Indeed onbeschikbaar