Skip to content

Begeleider (20-32 uur) of Regiebegeleider (28-32 uur), De Meent, Houten

Nederland, Utrecht, HoutenBegeleider

Jij maakt samen met je collega’s een thuis van het huis voor de cliënten die er wonen. Met een luisterend oor, een oprecht advies en eerlijke hulp. Je ziet de mens achter de beperking.

Hoe je als Begeleider positieve energie brengt

Als begeleider binnen de Meent in Houten begeleid jij onze bewoners in hun dagelijkse ritme. Zo begeleid je hen tijdens je ochtenddienst in de start van de dag en zorg je dat ze goed op pad kunnen met de taxibus naar hun dagbesteding. En in de middag vang je hen thuis weer op. Als er iets niet gaat zoals gepland, dan kunnen de cliënten daar vaak niet zo goed mee omgaan. Jij bent dan degene die het gedrag van de cliënt kan vertalen in een hulpvraag om kan zetten zodat je weer rust weet te creëren, de juiste keuzes weet te maken en ervoor kunt zorgen dat de cliënt weer het benodigde overzicht krijgt. Op elk moment probeer jij de cliënt zoveel mogelijk grip te laten krijgen op zijn eigen leven en hierbij neem je het individuele ondersteuningsplan van de cliënt als uitgangspunt.

Thuis bij Reinaerde

De Meent is een woonlocatie voor 13 cliënten in Houten. De leeftijd varieert van 20 tot 69 jaar. De woning is in tweeën gesplitst en bestaat uit een benedenwoning en een bovenwoning met eigen gemeenschappelijke ruimte. In de benedenwoning wonen cliënten met een matig tot ernstig verstandelijke beperking die 24 uur per dag ondersteuning nodig hebben. De cliënten van deze groep hebben behoefte aan structuur en stimulering van zelfstandigheid. In de bovenwoning wonen cliënten met een ernstig verstandelijke beperking, soms in combinatie met een stoornis in het autistische spectrum die 24 uur per dag ondersteuning nodig hebben.

Hoe we je waarderen bij Reinaerde

Om de beste zorg en begeleiding te bieden, is het belangrijk dat je als medewerker het beste uit jezelf haalt. Dat faciliteren we binnen Reinaerde. We creëren de ideale omgeving om dit te bereiken en om ook echt jezelf te zijn. Zo kun je in elk geval rekenen op:

 • Continue ontwikkelmogelijkheden, zowel in je vak als op persoonlijk vlak
 • Gelijk een contract voor onbepaalde tijd voor minstens 20 uur per week
 • Voor de Begeleider een salaris van maximaal € 3.009 bruto per maand op basis van 36 uur (FWG 35) en natuurlijk 8% vakantiegeld
 • Voor de Regiebegeleider een salaris van maximaal € 3.154 bruto per maand op basis van 36 uur (FWG 40) en natuurlijk 8% vakantiegeld
 • Een eindejaarsuitkering van 8,33%
 • Je eigen keuze in arbeidsvoorwaarden, in bijvoorbeeld een fiets- en sportregeling of extra verlof
 • Inspraak in je rooster, zodat je privéleven ook lekker blijft lopen

Jouw talent en taken als Begeleider

Je betekent graag iets voor een ander en kijkt daarbij altijd naar kansen en mogelijkheden. Deze positieve energie werkt aanstekelijk op je collega’s en de mensen voor wie je het allemaal doet. Om stevig in je schoenen te staan, heb je:

 • Minimaal een afgeronde MBO 3 opleiding voor begeleider B (bijvoorbeeld MZ, persoonlijk begeleider of SPW)
 • Minimaal 2 jaar werkervaring in een soortgelijke functie is een pré
 • Een gestructureerde manier van werken met een open houding voor ideeën en feedback

Je taken als Begeleider bestaan uit:

 • Ondersteunen en begeleiden van cliënten bij diverse activiteiten
 • Verzorgende taken (ADL)
 • Stimuleren van kennis en vaardigheden bij cliënten
 • Uitvoering geven aan het ondersteuningsplan en bijdragen aan de opstelling ervan
 • Verzorgen van de communicatie naar verwanten, vertegenwoordigers, behandelaren en collega’s
 • Bijdragen aan de ontwikkeling en het goed functioneren van het team
 • Stilstaan bij je werk met als doel hiervan te leren (reflecterend vermogen)

Jouw talent en taken als Regiebegeleider

Je betekent graag iets voor een ander en kijkt daarbij altijd naar kansen en mogelijkheden. Deze positieve energie werkt aanstekelijk op je collega’s en de mensen voor wie je het allemaal doet. Om stevig in je schoenen te staan, heb je:

 • Minimaal een afgeronde MBO 4 opleiding voor bijvoorbeeld MZ, persoonlijk begeleider of SPW
 • Minimaal 2 jaar werkervaring in een soortgelijke functie
 • Een gestructureerde manier van werken met een open houding voor ideeën en feedback
 • Ervaring in een functie als Regiebegeleider (persoonlijk begeleider) is een pré: in staat zijn om te organiseren, communiceren en delegeren
 • Goed aan kunnen sluiten bij de doelgroep (cliënten met een ernstig verstandelijke beperking al dan niet met ASS)
 • Stilstaan bij je werk met als doel hiervan te leren (reflecterend vermogen)


Als Regiebegeleider verricht je dezelfde taken als een Begeleider, maar daarnaast ben je ook verantwoordelijk voor het ondersteuningsplanproces. Je schrijft deze plannen, betrekt en communiceert met verwanten of vertegenwoordigers en zet de lijnen uit in het team.


In beide functies werk je af en toe op andere locaties van Reinaerde. Op die manier leer je de organisatie goed kennen en stimuleren we de onderlinge uitwisseling van kennis en ervaring.

De betekenis van Reinaerde

Voor 3600 mensen met een beperking verzorgt Reinaerde begeleiding en behandeling bij werk, wonen of ambulant. Dit doen we in 26 gemeenten in de provincie Utrecht, drie gemeenten daarbuiten en dragen daarmee bij aan de kwaliteit van bestaan van mensen met een beperking. Met elkaar bouwen we aan een betere wereld waarin iedereen een rol van betekenis heeft. Dat is waar wij voor staan. Wat we ook doen, we doen het samen. Samen met cliënten, hun familie, andere zorgpartijen en onze collega’s. We zijn constant in ontwikkeling en zetten daarbij altijd de cliënt centraal.

Zie jij in elke beperking een kans?

Dan pas je bij Reinaerde en zien we je sollicitatie graag tegemoet. Samen verleggen we grenzen en werken we aan een betere wereld. Eerst nog een vraag? Dan kan je contact opnemen met Eric Dawson (locatiemanager, 06-51131399), of met Claudia van Nimwegen of Irma van Breukelen (regiebegeleider, 06-82525409). Een meeloopdienst maakt onderdeel uit van de sollicitatieprocedure.

Interne kandidaten hebben voorrang bij de sollicitatieprocedure.

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld!

of

Apply with Indeed onbeschikbaar