Reinaerde - Ambulant Gezinsbehandelaar, Nieuwegein, IJsselstein, Houten
Overslaan naar content

Ambulant Gezinsbehandelaar, Nieuwegein, IJsselstein, Houten

Op locatie
 • Nieuwegein, Utrecht, Nederland
 • IJsselstein, Utrecht, Nederland
 • Houten, Utrecht, Nederland
+2 meer
€ 3.046 - € 4.349 per maandBegeleider ambulant

Ben jij die gezinsbehandelaar die samen met ouders en hun netwerk streeft naar een passende behandeling voor een intensieve opvoedingsvraag? Dan zijn we op zoek naar jou!

Hoe je als Gezinsbehandelaar positieve energie brengt

De behandelaar van de dienst opvoedkundige gezinsbehandeling bekijkt samen met de ouders en de verwijzer welke opvoedingsvragen er zijn. Je werkt als gezinsbehandelaar in opdracht van de gemeente, Samen Veilig of de William Schrikkergroep. Daarbij werk je zelfstandig en nauw samen met ouders en hun netwerk. Soms begrijpen ouders en kind elkaar niet of vinden ze het moeilijk om echt contact met elkaar te maken, dan kunnen situaties ontstaan die het gezin uit balans brengen. Met opvoedkundige gezinsbehandeling kan deze situatie worden veranderd. De gezinsbehandelaar werkt aan de door de gemeente gestelde doelen, mochten de doelen moeten worden bijgesteld dan gebeurt dit in overleg. Je adviseert de ouders en verzorgers op het gebied van de opvoeding. Waar nodig zet je andere disciplines in en werkt daarmee samen. Dit altijd in overleg met de verwijzer. Omdat je bij verschillende gezinnen thuiskomt is het van belang dat je flexibel bent in het reizen naar verschillende plaatsen.

De werkplek

Opvoedkundige gezinsbehandeling is bedoeld voor gezinnen waarvan de ouder(s) en/of kinderen tot 21 jaar een opvoedingsvraag hebben waarvoor specialistische ondersteuning nodig is. Je krijgt te maken met bijkomende problematiek zoals een psychiatrische stoornis, ontwikkelingsachterstand of een licht verstandelijke beperking. Afhankelijk van de hulpvraag wordt bekeken welke intensiteit van behandeling nodig is. De gezinsbehandelaar komt doorgaans 1 à 2 keer per week bij de cliënt thuis. Samen met hen onderzoekt de behandelaar waar de problemen liggen binnen het gezin. Vervolgens gaan we gezamenlijk doelgericht aan de slag om deze problemen te verminderen. We zorgen ervoor dat de draagkracht vergroot wordt, zodat de ouder/verzorger/opvoeder weer zonder of met minder hulp verder kan.

Hoe we je waarderen bij Reinaerde

Om de beste zorg en behandeling te bieden is het belangrijk dat je als medewerker het beste uit jezelf haalt. Dat faciliteren we binnen Reinaerde. We creëren de ideale omgeving om dit te bereiken en om ook echt jezelf te zijn. Zo kun je in elk geval rekenen op:

 • Continue ontwikkelmogelijkheden, zowel in je vak als op persoonlijk vlak
 • Je krijgt bij ons direct een contract voor onbepaalde tijd voor 20 - 28 uur per week
 • Een salaris van maximaal € 4.349,- bruto per maand op basis van 36 uur (FWG 50)
 • 8% Vakantiegeld en 8,33% eindejaarsuitkering
 • Je eigen keuze in arbeidsvoorwaarden, bijvoorbeeld een (lease) fietsregeling en extra verlof
 • Supervisie waarin je ondersteund wordt in je vak persoonlijke en professionele ontwikkeling
 • Bij Reinaerde krijg je een aanbrengbonus van € 500,- netto als je een nieuwe collega aanbrengt

Jouw talent als Gezinsbehandelaar

Je betekent graag iets voor een ander en kijkt daarbij altijd naar kansen en mogelijkheden. Deze positieve energie werkt aanstekelijk op je collega's en de mensen voor wie je het allemaal doet. Om stevig in je schoenen te staan, heb je ook:

 • een Hbo-diploma met IAG/IOG
 • 3 jaar ervaring in het begeleiden van kinderen en ouders met een beperking of bijkomende psychiatrische problematiek
 • Beheers je je gesprekstechnieken tot in de puntjes
 • Ben je in staat meervoudig partijdig te zijn
 • Ben je in staat om systeemgericht te werken
 • Voel je je als een vis in het water met een functie met veel vrijheid, waarbij er een groot beroep wordt gedaan op je zelfstandigheid enerzijds en vermogen om hulp in te schakelen anderzijds
 • Ben je in staat een netwerk op te bouwen, te onderhouden en jezelf in dat netwerk te profileren

Zie jij in elke beperking een kans?

Dan pas je bij Reinaerde en zien we je sollicitatie graag tegemoet. Samen verleggen we grenzen en werken we aan een betere wereld. Eerst nog een vraag? Dan kun je contact opnemen met Rein Boverhuis, manager, via T 06-11310143. We kijken uit naar jouw reactie!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs.

of

Apply with Indeed onbeschikbaar