Skip to content

Ambulant Begeleider, Lekstroom, 8-12 uur per week

Nederland, Utrecht, LekstroomBegeleider ambulant

Als Ambulant Begeleider kom je bij cliënten thuis en ondersteun je ze op alle mogelijke manieren om zelf het leven vorm te geven. Ben jij Begeleider met een HBO diploma of een MBO diploma en wil je doorgroeien naar de functie van Ambulant begeleider inclusief een HBO opleiding? Dan is deze kans misschien iets voor jou!

Hoe je als Ambulant Begeleider een positieve bijdrage levert

Geen dag is hetzelfde; je rijdt van adres naar adres, rapporteert tussendoor en gaat weer door. De cliënten waarmee je werkt, hebben allemaal hun eigen achtergrond. De overeenkomst is dat zij allemaal een verstandelijke beperking hebben, in welke vorm ook.


Je werkt volgens vaste methodieken, die afgestemd zijn op de specifieke hulpvraag die geldt voor je cliënt. Je helpt de persoon op weg om zelf actie te ondernemen. Je doel? Dat is dat je cliënten zo zelfstandig mogelijk kunnen participeren in de maatschappij. Of je iemand daarvoor eens per maand ziet of twee keer in de week verschilt per casus. Wat je ook doet, de mensen met wie je werkt, dragen zelf verantwoordelijkheid voor hun leven. En als jij ervoor kunt zorgen, dat ze er weer even tegenaan kunnen, dan heb je iets moois bereikt.


Je werkt in een team van 15 Ambulant begeleiders, die verspreid over 3 gemeente werken. We gaan samen in gesprek om te kijken in welke gemeente je komt te werken. Daar zal je dan ook je wekelijkse caseload overleg met collega's hebben. Het kan voorkomen dat je ook in de andere gemeenten IJsselstein, Nieuwegein of Houten cliënten begeleidt. Met regelmaat spreek je je cliënten op inhoud door met je supervisor.


Als Ambulant begeleider werk je zeer zelfstandig. Je deelt zelf je eigen tijd en agenda in, je houdt zelf je administratie met betrekking tot rapportages, caseload en beschikkingen bij. Als je een hulpvraag hebt, dan schroom je niet om die te stellen. De opdrachtgever is de gemeente. Met hen heb je veelvuldig contact over de opdracht en de beschikking. Je hebt vaak contact met allerlei andere hulpverleners en instanties. Dit vraagt een flexibele houding.

Hoe we je waarderen bij Reinaerde

Om de beste zorg en begeleiding te bieden, is het belangrijk dat jij je als medewerker verder kunt ontwikkelen en met plezier werkt. Dat faciliteren we binnen Reinaerde. We creëren de ideale omgeving om dit te bereiken en om ook echt jezelf te zijn. Zo kun je in elk geval rekenen op:

 • Ontwikkelmogelijkheden, zowel in je vak als op persoonlijk vlak
 • Een contract voor onbepaalde tijd
 • Afhankelijk van opleiding en ervaring een salaris van maximaal € 3452,- per maand op basis van 36 uur (FWG 45), Ambulant begeleider D of maximaal €3154,- op basis van 36 uur (FWG40) Ambulant begeleider C en natuurlijk 8% vakantiegeld
 • Een eindejaarsuitkering van 8,33%,
 • Je eigen keuze in arbeidsvoorwaarden, in bijvoorbeeld een fiets- en sportregeling of extra verlof

Jouw talent als Ambulant Begeleider

Je brengt een mooie combinatie van zakelijkheid en empathie mee. Daardoor werk je professioneel. Om stevig in je schoenen te staan, heb je ook:

 • Een HBO-diploma bijvoorbeeld Social Work of een MBO diploma bijvoorbeeld Maatschappelijke Zorg niveau 4 en bereid om een HBO opleiding te volgen. De opleidingskosten worden door Reinaerde vergoed
 • Minimaal 3 jaar ervaring in de begeleiding van cliënten met een verstandelijke beperking
 • Ervaring in een ambulante functie is een pré
 • Een flinke dosis verantwoordelijkheid, waarmee je je eigen caseload draait
 • De kwaliteiten om LVB-cliënten te begeleiden al dan niet met psychiatrische problematiek of NAH achtergrond
 • Een zesde zintuig waarmee je aanvoelt wanneer je op de achtergrond moet staan en wanneer je op de voorgrond kunt treden om je cliënt te begeleiden in zijn zelfstandigheid en zelfredzaamheid
 • Het vermogen om te gaan met veel vrijheid, waarbij er een groot beroep wordt gedaan op je zelfstandigheid enerzijds en je vermogen om hulp in te schakelen anderzijds.

De betekenis van Reinaerde

Voor 3600 mensen met een beperking verzorgt Reinaerde begeleiding en behandeling bij werk, wonen of ambulant. Dit doen we in 26 gemeenten in de provincie Utrecht, drie gemeenten daarbuiten en dragen daarmee bij aan de kwaliteit van bestaan van mensen met een beperking. Met elkaar bouwen we aan een betere wereld waarin iedereen een rol van betekenis heeft. Dat is waar wij voor staan. Wat we ook doen, we doen het samen. Samen met cliënten, hun familie, andere zorgpartijen en onze collega's. We zijn constant in ontwikkeling en zetten daarbij altijd de cliënt centraal.

Zie jij in elke beperking een kans?

Dan pas je bij Reinaerde en zien we je sollicitatie graag tegemoet. Samen verleggen we grenzen en werken we aan een betere wereld. Heb je eerst nog een vraag? Dan kun je contact opnemen met Machteld de Raad, manager 06-10131266.

Interne kandidaten hebben voorrang bij de sollicitatieprocedure.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld

of

Apply with Indeed onbeschikbaar