3 Stagiair(e)s BOL, LVB tot EVB, Volwassenen, Arbeidscentrum de Koppel, Uren in overleg

Nederland, Utrecht, De MeernStagiair

De Koppel werkt! En jij?

Hoe je als stagiair(e) een positieve bijdrage

Als stagiair(e) sta je altijd als extra ondersteuner op de groep. Je werkt mee met alles wat we doen. Je vindt het een uitdaging om het beste uit een cliënt te halen en zijn ontwikkeling zoveel mogelijk te stimuleren, zowel op het gebied van werknemersvaardigheden, praktische als sociale vaardigheden. Je ondersteunt de cliënt op een positieve en coachende wijze. Je weet van aanpakken en zet humor in als middel om in contact te komen. Elke cliënt heeft zijn/haar persoonlijke hulpvraag waarbij jij ze ondersteunt en begeleidt. Je zorgt op de groep voor een prettige en veilige sfeer. Door jouw bijdrage wordt de kwaliteit van leven van de cliënt verhoogd.

Thuis bij Reinaerde Arbeidscentrum de Koppel

Op de Koppel worden diverse arbeidsmatige werkzaamheden verricht voor externe klanten. Cliënten maken dagelijks hun keuze uit de regelmatig wisselende werkzaamheden. Er zijn deadlines, maar door de planning en verdeling van het werk, is er geen/nauwelijks sprake van werkdruk. Cliënten kunnen alleen werken e/o samen werken. Belangrijk is dat de cliënt plezier beleeft aan wat hij doet en mogelijkheden krijgt om zich verder te ontwikkelen.

Het arbeidscentrum is gevestigd in een modern bedrijfspand op Bedrijventerrein Oudenrijn in de Meern (Utrecht). De locatie is goed te bereiken met het openbaar vervoer. Het adres is: Damzigt 44, 3454 PS de Meern. Er zijn 2 werkruimtes, waar per ruimte 10-20 cliënten per dag werken. In totaal werken op de Koppel tussen de 45 en 50 cliënten. Over het algemeen zijn het mensen met een verstandelijke beperking (van EVB tot LVB), soms zijn er daarnaast ook nog andere zorgvragen. Het is een hele gevarieerde groep mensen op allerlei fronten. De locatie beschikt over een klein invalidentoilet en douche en de groepen bevinden zich op de begane grond. De cliënten die op de Koppel werken zijn bijna allemaal ADL zelfstandig. Boven zijn er kantoren voor overleg of administratief werk. Een groot deel van de werkzaamheden doe je staand of lopend door de ruimte. Ondanks het gebruik van hulpmiddelen, is er sprake van enige lichamelijke belasting. Het team van de Koppel is een hartelijk team met 7 toegewijde medewerkers met allemaal zeer verschillende kwaliteiten. Er is plek voor 3 stagiair(e)s op de Koppel.

Omdat beeld meer zegt dan woorden, bekijk hier de video: 

Hoe we je waarderen bij Reinaerde

We creëren de ideale omgeving om het beste uit jezelf te halen en om ook ècht jezelf te zijn. Zo kun je in elk geval bij een periode van minimaal 150 uur rekenen op:

 • Een stagevergoeding van maximaal € 400,- bruto per maand op basis van 36 uur
 • Goede begeleiding, zodat je goed kunt ontwikkelen
 • Je wordt begeleid door mbo of hbo opgeleide, betrokken en enthousiaste stagebegeleiders
 • Stabiliteit in je rooster, zodat je privéleven en studie ook lekker blijven lopen
 • Er is ruimte om rustig kennis te maken en ingewerkt te worden
 • Na je opleiding spannen wij ons in om voor jou een vaste werkplek binnen Reinaerde te zoeken
 • Keuze uit een ruim aanbod trainingen via ROOT, het opleidingscentrum van Reinaerde

Jouw talent als stagiair(e)

Je betekent graag iets voor ander en kijkt naar kansen en mogelijkheden. Deze positieve energie werkt aanstekelijk op je collega's en de mensen voor wie je het allemaal doet. Daarnaast heb/volg je ook:

 • Een (bijna afgeronde) zorg op MBO 3-, 4- of HBO niveau (bijv. MMZ, Maatschappelijk Werk van SPH) en dit is minimaal jouw 2e stageplaats
 • Ben je vast inzetbaar van maandag t/m vrijdag, uren en dagen in overleg
 • Inlevingsvermogen, zodat je situaties goed inschat en vindingrijk bent om dingen op te lossen
 • De vaardigheid om snel te schakelen, qua aanpak, benadering en situatie
 • Een kritische blik, hoe ons scherp te houden op de beste werkwijze
 • Neem je verantwoordelijkheid voor je stage: het is jouw leerproces
 • Ben je communicatief sterk, met een goede dosis humor
 • Heb je een respectvolle houding naar de cliënten en de teamleden

De betekenis van Reinaerde

Voor 3600 mensen met een beperking verzorgt Reinaerde begeleiding en behandeling bij werk, wonen of ambulant. Dit doen we in 26 gemeenten in de provincie Utrecht, drie gemeenten daarbuiten en daarbij bij aan de kwaliteit van bestaan ​​van mensen met een beperking. Met bouwen we aan een betere wereld waarin een rol van betekenis heeft. Dat is waar wij voor staan. Wat we ook doen, doen we samen. Samen met cliënten, hun familie, andere zorgpartijen en onze collega's. We zijn constant in ontwikkeling en altijd de cliënt centraal.

Zie jij in elke beperking een kans?

Dan pas je bij Reinaerde en zien we je sollicitatie graag tegemoet. Eerst nog een vraag? Dan kun je contact opnemen met Anja de Boer-de Kroon, Saskia Verbrugge of Marloes van Leersum op koppel@reinaerde.nl.

of

Apply with Indeed onbeschikbaar